Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1450 / 18 / 0
Wiadomo, że w/w związek wywołuje dłuższe zaparcia niż koda (tylko jej próbowałem).

Po 5 dniowym ciągu około 0,8g/24h przez kolejne 4 dni zapomniałem do czego służ srajtaśma. Moim jedynym sprawdzonym sposobem na wrzucenie z siebie jelitowego balastu jest 1 dniowa głodówka (bez brania trampka), wpicie około 3-4 litów( na porcje rzecz jasna) przegotowanej/mineralki + 2 duże szczypty soli do ostatniej szklany. Do tego łykamy na noc 6 XENNY EXTRA i wyro. Na drugi dzień schodzi Nas ładny półpłynny stolec dający ulgę ze znanym- dla facetów- okrzykiem ;)

Czekam na propozycję innych.

PS. Jeżeli macie jakieś jakieś jednorazowe zaparcie jak na jakimś tam czas nie bierzcie tyle- 2 zwykłe XENNY stykną. Chyba, że po wzięciu 6 EXTRA chcecie wziąć cały dzień wolny z roboty- może puścić niekontrolowanie :)
PS2. 6'tce XENNY EXTRA unikajcie tzw." porannych podkołderkowych bąków, bo, że to się może skończyć. ;)
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 262 / 8 / 0
Po kodzie większe problemy miałem ze sraniem i nie mam zwyczaju krzyczeć przy wydalaniu %-D Bez sensu temat, na ten problem najlepszym rozwiązaniem jest substancja, którą masz w nicku :finger:
To tak, jakbyś się wielbłąda na pustyni
zapytał czy wody chce. :nuts:
  • 152 / 13 / 0
Zaparcia przy opiatach to norma. W końcu opioidy spowalniają perystaltykę przewodu pokarmowego, więc też i tworzenie masy kałowej. Ode mnie mogę polecić zwiększenie w diecie zawartości błonnika. Mi to osobiście pomagało w zaparciach. Nie ma sensu brać środków przeczyszczających, bo one mogą mieć destrukcyjne oddziaływanie na jelita. Jem więcej błonnika - częściej się załatwiam. Cała filozofia.
  • 13 / 1 / 0
Ja bardzo polecam tribux (droższa wersja) lub inne tańsze odpowiedniki.
Jak brałam tramal leczniczo to bardzo mi pomagał - praktycznie regulował pracę jelit. Brałam w sumie 2 tygodnie ciągiem po zabiegu i nie miałam problemów.

Polecam też helicid na żołądek rano na czczo.
  • 8103 / 906 / 0
Wypić czarna kawę :kawa: i odpalić fajkę :papieros: na kiblu ( jak ktoś nie pali nałogowo to powinno go pogonić, ze chuj %-D )
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 13 / 1 / 0
Nie na każdego czarna kawa i fajki tak działają :P
Ale jak już jesteśmy przy naturalnych produktach to kapusta kiszona i kukurydza xD

Poza tym duża ilość gumy do żucia potrafi też przeczyścić.
  • 53 / 3 / 0
Ja w swojej diecie mam dużo błonnika i problemów jako takich nie mam [emoji14] mój znajomy na zaparcia bierze dulcobis ponoć bardzo dobry :D
  • 13 / 1 / 0
Ktoś w którymś poście mi pisał, że przy Tramalu suplementuje się witaminami i podobnymi rzeczami. Jest to jak najbardziej ok, ale trzeba też zwrócić uwagę, że w tych suplementach może być żelazo, które też powoduje zaparcia. Więc jeśli połączymy to z Tramalem - problemy w kibelku murowane ;P

Ja np: preparat z żelazem biorę raz na max 3-4 dni, nie częściej.
  • 8103 / 906 / 0
Zrobić sobie najprostsza lewatywę.Kupić strzykawkę i wlać wodę w dupsko, powinno po paru sekundach wylecieć gówno z woda.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 304 / 18 / 0
Suszone sliwki lub fi go. Gdy jestem w ciagu to paczka suszonych fig lub śliwek (200 gramów) obowiazkowa, na drugi dzien mozna siie wyproznic. tramadol sprawia ze stolec jest baardzo suchy i twardy a. Blonnik. Z tych owoców poprawia trawienie poprzez zatrzymyywanie wody w jelitach. Na prawde dla mnie to złoty srodekk. Mały minus jest taki że zawierają dużo cukru ale za to smaczne są, polecam szczegolnie figi
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.