Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 879 / 190 / 5
Zgodnie z polityką partii rządzącej, na posiadaczy telefonów "na kartę" nałożony zostanie obowiązek ich rejestracji do końca tego roku. W innym wypadku numer zostanie wyłączony. Nie jestem pewna czy ustawa ta weszła już w życie, jednak całkowita bierność społeczeństwa raczej w tym nie przeszkodzi.

http://www.fakt.pl/polska/koniec-telefo ... 28411.html
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/wyd ... -paid.aspx
http://tvn24bis.pl/tech-moto,80/ustawa- ... 30416.html
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 31 / 1 / 0
No i co to da jeden słup na lewy dowód kupi 50 kart każda w innym miejscu i będzie żenił na allegro, za chwilę roaming taniutki więc z zagranicy np z Czech będą ludzie kupować karty, ta ustawa nie przejdzie bo jest idiotyczna.
  • 1107 / 51 / 0
Rzeczywiście zabezpieczenie nie do przeskoczenia haha
Chuj na kaczych łapach
  • 392 / 26 / 0
Wszystkie ustawy PIS'u są tak bzdurne i godzą tylko w zwyczajnych obywateli. Wiadomo, że jak ktoś coś planuje, lub ma coś na sumieniu wszystkie te zabezpieczenia obejdzie z łatwością.
[ external image ] :heart:
  • 61 / 2 / 0
Według mnie ten pomysł nie jest taki zły. Kiedyś pracowałem w Norwegii i jakież było moje zdziwienie gdy kupując startówkę na stacji benzynowej musiałem ją zarejestrować by uruchomić. Może i nie jest to 100% możliwość identyfikacji posiadacza telefonu ,ale jednak dziś wystarczy kupić startówkę by pozostać anonimowym.
  • 392 / 26 / 0
Ja co prawda mam abonament, ale kupując startówkę wolę pozostać anonimowa. Mam dość tej inwigilacji wszędzie.
  • 3448 / 718 / 9
Cipowanie się zaczyna. To dopiero preludium.
Syberek pisze:
Rzeczywiście zabezpieczenie nie do przeskoczenia haha
Słup? Hehe "Józek, weź mi kup starter, dam Ci na Amarene." Czy jakiś inny pomysł?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 392 / 26 / 0
Chyba kupie kilka starterow poki nie trzeba ich rejestrować :P

Swoja droga wzieliby sie za sprawy wazniejsze a nie pierdoly
  • 1107 / 51 / 0
Nic Ci to nie da. Przeczytaj choć to co napisała Klepsi.
Chuj na kaczych łapach
  • 392 / 26 / 0
To był żarcik, ale przepraszam, nie doczytałam. W każdym razie mnie to i tak nie dotyczy bo tel mam na abonament.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.