Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 28 / 2 / 0
esp - extrasensory perception (odsylam w razie czego do googli) .chyba o niczym takim jeszcze tematu nie bylo. raczej w ramach ciekawostki, ale moze wywiaze sie jakas ciekawsza dyskusja

mam w sumie pare lat doswiadczenia z przeroznymi substancjami - od fenidatow (metylo, etylo, 4fluorometylo) przez kilka dluzszych przygod z pea+sele po rozne amfetaminy, uzywajac ich wszystkich do zwiekszenia wydajnosci w pracy umyslowej i ogolnie produktywnosci na codzien.
zauwazylem, ze bedac pod wplywem bardzo czesto przytrafiaja mi sie rozne dziwne rzeczy, 'wydarzanie' rzeczy swoimi myslami - cos typu ze patrzysz sobie na typa jadacego normalnie na rowerze i myslisz 'ale zaraz sie wyjebie' no i jebut. albo typu, ze wracajac ze sklepu nagle zaczynasz myslec o jakiejs osobie, ktorej nie widziales od pol roku i nie myslisz o niej raczej za czesto na codzien, ktora mieszka na dodatek w innym miescie i nie bywa na codzien w twoim, a 3 minuty pozniej przechodzac na pasach ta osoba jest za kolkiem w samochodzie, ktory sie przed toba zatrzymuje - zupelnie jakby sie ja wyczulo na jakims radarze, ze sie zbliza. wiadomo, ze takie rzeczy niektorym czasem po prostu przytrafiaja sie na codzien, ale zdecydowanie u mnie ta 'moc sprawcza' jest na stymulantach podbita
albo typu, ze gram czesto w pokera i mysle sobie 'o! teraz jak wypadnie karta x to bedzie beka- i ona dokladnie wypada* - przy czym mam tu zawsze bardzo wyrazne wrazenie, ze to raczej ja powoduje to, ze spada taka a nie inna, niz ze po prostu trafnie zgaduje co 'zostalo zdecydowane ze wypadnie', jesli rozumiecie o co chodzi. albo rzucasz kostka i wypada to, co sobie pomyslisz ze ma wypasc (nie zawsze, ale o wiele czesciej niz to wynika z prawdopodobienstwa)

*wiem, ze czlowiek czesciej zauwaza te trafione strzaly, a o nietrafionych po prostu zapomina - mimo wszystko podchodze do tego od jakiegos czasu juz analitycznie i wrecz prawie prowadze statystyke - i skutecznosc jest wyzsza niz powinna byc - tzn jak wyciagam np 1 z 50 kart to 2% czasu powinienem zgadywac trafnie co wyciagne, a skutecznosc bywa rzedu 10-15-20%

macie jakies swoje doswiadczenia z / przemyslenia na temat?

ps. nie, to nie paranoje, przyjmuje takie dawki, ze ogarniam co sie dzieje
i nie, nie jestem teraz pod wplywem niczego %-D
  • 1957 / 230 / 0
Prawo przyciągania lepiej działa jak się bierze stymulanty? Czego to ćpuny nie wymyślą. Szkoda, że z totkiem nie działa. Mógłbyś na amfetaminie pomyśleć o szóstce, wygrać i potem przerzucić się na koks i zacząć grać na giełdzie. Może dlatego grube ryby zawsze wciągają koks?

Wracając na ziemie - sam sobie odpowiedziałeś, o trafionych strzałach. Jeśli prześladuję Cie jakaś liczba, to skupiasz się na niej, nie zauważając innych. Podobnie jest z wszelkimi innymi rzeczami. Po stymulantach mózg pracuję szybciej, natłok myśli sprawia, że "przewidujesz" więcej.

Skoro teraz już masz takie jazdy, to ciekawe jakie psychozy wpierdolą Ci się po dłuższym czasie brania.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 2 / 0
prosze moda o scalenie ewentualnie, bo poniosly mnie emocje :D
nie jestem w zadnym ciagu, poza gramem 4fmph przerobionym ze 2 tygodnie temu ostatni raz stycznosc z czymkolwiek poza kofeina mialem z pol roku temu
pozdrawiam i prosilbym jednak przynajmniej o nie-szydercze podejscie do tematu jesli macie juz cos pisac ;)
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...