Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 129 / 34 / 0
Jako, że pojawiają się co raz to nowsze RC, bardziej rozbudowane kannabinole, przymus używania fluorów, chlorów i innych halogenów wszedł w codzienność. Jakby nie patrzeć da się wywnioskować działanie poszczególnych związków a jednak nasz mózg to nie tylko wyrzut i wychwyt zwrotny ale wiele innych czynników które mogą ulec zmianie, co nakłania mnie do pisania tego postu bo moja wiedza tego nie ogarnia za dużo zmiennych a efekt doświadczony przez moją osobą miało nie wielu ćpaków, jak nie ja jako pierwszy. Z góry przepraszam ale nie jestem oczytaną osobą, przez co moja składnia i ogólny opis mogą wiercić otwory w waszych mózgach, postaram się napisać to spójnie i w sposób możliwy do odgadnięcia.

Substancję wiodące NM-2201, 4CMC dla porównania 3CMC, 4FMA

NM jest o tyle dziwnym kannabinolem że przez pierwsze 3-5min nie uświadczamy narastającego kanna haju tylko zwykły bodyload, jak przy psychodelikach lub innych serotoninowych drugach. Po tym czasie efekt zmienia się w przyjemny syntetyczny haj ale ludzie bez tolerki, z dobrymi pokładami neuroprzekaźników mogą doświadczyć specyficznych nie kanna wizuali, mianowicie efekt błyskania, ciężko to opisać jest on subtelny ale widoczny, na gołym niebie, zamkniętych oczach przy drugim paleniu efekt słabnie o 50%, potem praktycznie zanika, mowa o jednym wieczornym paleniu. Podejrzewam że właśnie przez pierwsze minuty związek blokuje wychwyt zwrotny serotoniny/dopaminy, który podtyp ? Na pewno nie ten powszechny. Do tego może być iMAO.

Efekt przy 4CMC: enecjomer dopaminowo/serotoninowy (powszechny), palenie 1,5h-2h od ostatniej aplikacji. Substancja lekko działa któryś z metabolitów, przechodzący minimalnie przez barierę krew-mózg krąży w organiźmie, można to stwierdzić przez sokoli dopaminowy wzrok, 4 chloro 2 fenyloetyloamina? Tak strzelam. Efekt po paleniu, 3-5minut bodyload identyczny jak po psychodelikach, kolory stają się intesywne a przez następne 10-15min wizuale narastają, drzewa emanują kolorową energią, droga pod lampą staję się mistyczna, fraktalizacja przestrzeni jako że jest noc z fenylkowego drgania "energi " potrafią tworzyć się na prawdę bardzo intesywne wizuale. Co do tego dochodzi ? Pełen efekt migania, błyskania. Płynąca rzeka nie dość że fraktalizuje się to fale emanują tym światłem efekt stroboskopu. Na pustym polu fenylka sprawia że trawa jakby wyrastała a do tego efekt migotania, jak gwiazdy na niebie. Zapomniałbym euforia iście psychodeliczna, na pewno 10x silniejsza niż po samym 4 CMC. Efekt sprawdzany po przerobieniu ok. 1g-800mg, zamierzam stestować 250-300mg na większych mózgowych zapasach to też przybliży mechanizm.

4 CMC, enecjomer praktycznie serotoninowy, profil bez stymulki. Buch, bodyload narastająca euforia, czekanie aż zacznie się psychodelik. Bam nie powstał psychodelik, wizuale lekkie, zupełnie inne wyostrzenie kolorów ale za to euforia to nieustanne ciarki na głowie, rozpływanie się jak po euforyku. Bardzo miło wspominam ten mix

3CMC, czekanie na wejście czegoś lepszego i tylko na ketonowym zejściu faza po nm-ie

4 FMA i ta sobota zmuszają mnie do zasięgnięcia jak najszybszej rady mądrzejszych. Pierw buszek zielska, piekny stan, chiminaca łuu nieogar większa euforia. Teraz gwóźdź do najlepszej fazy czyli magiczny en em, palenie odbyło się około 5-6h od aplikacji metaamfetaminy, bodyload i co potem ? Przegrzewanie mózgu, fazę czuć ale w bani neurony się palą, nastał niepokój, łapię za benzo gdyby miało narastać miałby kto po karetkę dzwonić, kumpel to samo, drugi spalił o połowę mniej i czuję się dobrze my we dwójkę trochę gorzej. W ciszy czekaliśmy aż zacznie puszczać po godzinie neuroprzekaźnik wrócił do normy i nastał stan tak jakby sprzed palenia ale łeb już tylko do snu. Odprowadzając znajomych do drzwi patrze na drzewo a ono połyskuje migoczącymi kolorowymi płatkami niczym śnieg, patrze w niebo a tam spadają podobne święcące płatki, myślę kurwa bez przesady takie wizuale nie możliwe, śnieg pada i poszedłem wegetować przed kompa, uraczony 8mg klonazepamu w strachu przed ZS.
Na drugi dzień dowiedziałem się że nic nie padało i znajomy miał to samo. Zmęczenie bani czułem na płacie skroniowym, tył-góra może wydać się pomocne.

Przez 2 następne dni stan depresyjny, malutko sero dziś dopiero wraca do normy

Pytanie co ten syntetyczny master robi przez te pierwsze minuty, czy może coś wyrzuca co przy jakimś enzymie podczepia się do aminy ? Nie wiem pomóżcie bo miks z 4 fma też by chciał powtórzyć z większą kontrolą, wizuale mnie oszołomiły.

Afff, wątek lepiej przenieść do psychofarmakologia :-)
  • 129 / 34 / 0
Mogę prosić o tamten dział?
  • 1168 / 53 / 0
Wierz mi, lub nie, ale od kilku dni zabierałem się za napisanie takiego tematu, który chciałem nazwać "Anomalia w działaniu substancji psychoaktywnych".

Z wątku NM-2201.
Marlboro_Red pisze:
Za to na wzrok już ma straszy wpływ. Normalnie oevy widać. Może nie są jakieś spektakularne, ale jednak są!
Pamiętam jeszcze jedną sytuację z ab-pinacą, której nie opisałem dokładnie na forum.
Po zapaleniu dosłownie ROZJEBAŁO mi wzrok na 3h. Widziałem wszystko jakby przez popękaną szybę/lustro.
Sytuacja powtórzyła się jeszcze 2 razy, po tym incydencie.
Marlboro_Red pisze:
Coś jak popękane lustro? [...]
Ja właśnie na tym sorcie miałem niezłe jazdy wizualne.
Spoiler:
Brain zaps like po kannabinoidach? Czemu nie? U Marlboro wszystko możliwe.
Marlboro_Red pisze:
W sumie nawet nie wiem czy to właśnie brain zapsy. Jest właśnie takie pstryk, ale pojawia się tylko podczas palenia kanna. Jest faza, jest faza, w ciągu 10 sek faza schodzi do zera (wtedy już wiem co jest grane %-D) i nagle jeb! Jak bomba atomowa. Bardzo dziwne uczucie. Puls automatico do ok. 160. Faza wraca, ja dopalam. :*)
Z 4 razy się to powtórzyło. Rano wstaje, patrzę w lustro, oczy jak szpilki, oraz uczucie guli w gardle. W sumie tylko to 'pstryk' zgadza się z zapsami. I to jeszcze wszystko zaczęło się wczoraj , czyli w środę prochową. %-(
That's a good one too!
Przeniesiono do odpowiedniego wątku./pletz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.