Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1450 / 18 / 0
3mdmph.png
2-(benzo[1,3]dioksol-5-ylo)-2-(piperydyn-2-ylo)octan metylu

Szukam i znaleźć nie mogę. Są jakieś wzmianki o 3,4 metylenodioksy MPH? Myślicie, że może mieć właściwości euforyczne?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2016 przez surveilled, łącznie zmieniany 2 razy.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1450 / 18 / 0
Wątek milczy- rozumiem. Ale mam nadzieję, iż się rozkręci...

Surv.

Mógłbyś zmodyfikować wzór, aby niżej wklejony pierścień był po lewej stronie. Trzymajmy się pewnego schematu- wszystkie podstawniki przy pierścieniu aromatycznym się są z lewej strony. Po korekcji- usuń moją wypowiedź.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 6111 / 427 / 12
Przecież to nie ma żadnego znaczenia... Cząsteczka jest trójwymiarowa i kierunek grawitacji nic nie zmienia. :nuts:
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Mój Mastodon: https://kolektiva.social/@surveilled Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 1628 / 194 / 0
C9H13N pisze:
Mógłbyś zmodyfikować wzór, aby niżej wklejony pierścień był po lewej stronie. Trzymajmy się pewnego schematu- wszystkie podstawniki przy pierścieniu aromatycznym się są z lewej strony. Po korekcji- usuń moją wypowiedź.
Proszę. Chociaż to faktycznie bez znaczenia, ale też jakoś naturalniej mi wygląda o ile chemia może wyglądać naturalnie. ;-)

A no i nic nie wiadomo o tym oprócz tego, że na pewno nie będzie euforyczne ani rekreacyjne jak wszystkie pochodne MPH. Tutaj po prostu nie ma uwolnienia serotoniny tylko ewentualna inhibicja wychwytu zwrotnego, która jest bardziej terapeutyczna niż rekreacyjna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę

Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.

UEFA wszczęła dochodzenie w sprawie sędziego, który mógł zażywać narkotyki podczas Euro w Niemczech

Unia Europejskich Związków Piłkarskich (UEFA) wszczęła dochodzenie w sprawie angielskiego sędziego Davida Coote'a, podejrzanego o zażywanie narkotyków.

Australijscy naukowcy przedstawili wyniki badań. Przyspiesza starzenie, może zwiększać ryzyko raka

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Addiction Biology" wskazuje, że używanie konopi może prowadzić do uszkodzeń komórek, zwiększając ryzyko powstawania nowotworów złośliwych. Co więcej, genotoksyczne skutki mogą być przekazywane następnym pokoleniom.