Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 755 / 19 / 0
Sezon.

SOM JURZ? XD

Nonie mogłem się powstrzymać :)

A tak poważnie, to meldujcie ludzie dobrej woli jak gdzieś traficie.
Szczególnie mocno liczę na wieści z gór, bo chociaż nie zapowiada się na to, żebym miał dużo wolnego czasu to bardzo mi zależy na przeżyciu weekendu pod polskim kapeluszem.

Pozdrowienia :heart:
  • 5299 / 106 / 0
LOL %-D Otworzę Ci na sezon o ile:
- nie przedawkuję
- nie zamkną mnie
- nie zabiorą mi uprawnień za moderowanie pod wpływem :diabolic: :emo: :nolove: :yay: /* na szczęście kontrole są rzadko */

PS: chodziłem ostatnio po lesie, będzie zatrzęsienie amanitek, ale ten topic nie o tym, klanowyRyszardzie ;]
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.