Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam serdecznie :-)
Cały dzień spędziłem na studiowaniu tego związku i udało mi się wyczytać, że:
- opóźnia starzenie się (główny efekt) poprzez zwiększenie limitu Hayflicka w fibroblastach oraz zmniejszenie szybkości skracania telomerów
- ma silne działanie antyoksydacyjne
- przyspiesza proces regeneracji mięśni
Te co wymieniłem zostały poparte badaniami, reszta to czyste domysły.
Czy ktoś to stosował, doświadczył może jakichś efektów ubocznych?
Gdzieniegdzie pisze się o karnozynemii -niedoborze karnozyny spowodowanym zaburzeniem genetycznym, które suplementacja tym środkiem może wywołać.
Również niektórzy uważają, że lepiej jest zażywać Beta-Alaninę, ponieważ skuteczniej podnosi poziom karnozyny (ale w mięśniach) i jest tańsze.

Czekam na odpowiedzi :-p
  • 1 / / 0
przede wszystkim o karnozynie masz dużo info tutaj: http://www.karnozyna.pl/produkt.html
osobiście nie brałam, podawaliśmy ją mojemu dziadkowi na odleżyny. Z tego co pamiętam, faktycznie mówił, że czuje się lepiej pod względem umysłowym, zresztą wprowadzają karnozynę do leczenia autyzmu. Jeśli chodzi o sprawy odleżynowe - spisywała się znakomicie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.