Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Eti vs Alpra
Etizolam
38
42%
Alprazolam
34
38%
Inne
6
7%
Remis
8
9%
Nie biorę tego typu środków
4
4%

Liczba głosów: 90

ODPOWIEDZ
  • 156 / 1 / 0
Jestem ciekawy jak każdy odbiera porównanie tych benzo. Z doświadczenia wiem, że alpra daje tą benzowa moc. A eti jest w rodzaju pigułki chilloutu. Czekam na odpowiedzi.
Buziaki

Dodałem ankietę mr_b
Uwaga! Użytkownik suchysuchy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1342 / 48 / 0
etizolam ftw. Lepsze działanie przeciwlękowe i tym samym prospołeczne, lepiej się po nim śpi niż po alprze (sen jest głęboki i przyjemny), ogólnie bardziej mnie rozluźnia i wycisza myśli. Każdy dzień po eti jest naprawdę przyjemny, spokojnie mogę dawkować do iluś tam mg i normalnie funkcjonować, a wieczorem połączyć z alko (ekstra połączenie).

alpra to benzo w zasadzie bardzo podobne do eti z tym, że praktycznie wszystko robi gorzej od kolegi z działu rc, poza dłuższym czasem działania.
SESH
  • 1709 / 11 / 0
^ Chętnie prześledzę pozostałą część wątku bo powyższe dwa posty mnie bardzo zaskoczyły. Do teraz nie spotkałem się z podobną opinią. Dla mnie alpra była numero uno - póki nie nażarłem jej się już w życiu tyle, że przestała działać na mnie :-(
  • 1342 / 48 / 0
Może przez to przeżarcie alprą słabo na Ciebie działają rc benzo?
SESH
  • 2116 / 634 / 0
Po etizolamie rzeczywiście o wiele łatwiej i lepiej mi się śpi, ale jeśli chodzi o działanie przeciwlękowe to na prowadzenie wysuwa się (co prawda minimalnie) alprazolam. Chociaż to też kwestia preferencji. eti działa dość dyskretnie, tak jakby "w tle", a alprę bardziej "czuć".
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 141 / 1 / 0
Jamedris pisze:
Eti działa dość dyskretnie, tak jakby "w tle", a alprę bardziej "czuć".
No ja samego działania eti w postaci luzu czy jakiegokolwiek uczucia w ciele nie czuje w ogóle, po alprze zawsze miałem ten taki jak by to nazwać flow w mięśniach i przyrównując dawki eti do dawek alpra co brałem to większej ilości po alpry obijałem się po szafkach rozjebując wszystko w pizdu, za to po eti ciągle ta "udawana trzeźwość" ale jak sie pierdolniesz do łóżka to nawet nie wiesz jak zaśniesz i minie 16h. Za to w czaszce działa właśnie jak to Jamedris napisał dyskretnie, człowiek czuje się trzeźwy, nagle jest otwarty na wszystkich ludzi, no i jak się położysz to momentalnie śpisz (wiec w sumie zaćpany jak bela), ale mnie to osobiście zaczyna w kurwiać, bo jednak lubię się zapierdolić tak że to czuję, boję się że wrócę do kody ale mam nadzieje że wybiorę gbl. Narazie nie wyobrażam sobie życia, a raczej spania bez "czegoś", bo niestety GABA rozpierdolone w chuj. Takie życie człowieka uzależnionego :(
no i w pizdu i wylądował
  • 184 / 1 / 0
Po alprze jestem jebanym zombie, 10h niewydajnego snu, po eti jest chill, blogostan, działanie w tle i po 5-6h snu człowiek budzi się wyspany i pełen energii
  • 1342 / 48 / 0
Przydałoby się tutaj wstawić małą ankietę, niech się ktoś tym zajmie ;)
SESH
  • 3964 / 150 / 0
1mg eti vs 1mg alpry - dla mnie alpra dziala mocniej
Jamedris pisze:
Eti działa dość dyskretnie, tak jakby "w tle", a alprę bardziej "czuć".
o wlasnie, +1

w kwestii snu, po jednym i drugim spi mi sie rownie dobrze. tak samo w kwestii zbijania stymulacji po innych substancjach.
niedojebanie genetyczne
  • 1513 / 26 / 0
Dodałem ankietkę.

Ostatnio eti znikło ze sklepów w UK więc rozważam kupno alpry. Zazwyczaj wystarcza mi 1.5 eti na dobry czill + piwko czasem blancik. Nie bawię się tak często - zazwyczaj zjazdy lub raz na jakiś czas na "wyjebanie".
mr_b∩ʁbꞁө
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.