Mnie wypytywano o przesyłkę która do mnie nie dotarła , i pytali o firmę której nie znam , bo znam tylko nazwy stron
Pytali również o Kwidzyn, a przesyłki zawsze przychodziły z różnych miast
Mówił ,że sam nie wie o co chodzi , bo przyszło pismo aby mnie przesłuchać , wspomniał jedynie o prawie farmaceutycznym i art. 124
Powiedziałem , że nie znam takiej firmy , nie zamawiałem, nie wiem kto mógł na mnie to zamówić , nie wiem co to są za substancje .
Czyli generalnie powiedziałem , że nie wiem, nie znam , nie pamiętam
Czy komukolwiek się cos podobnego przydarzyło ? Czy spodziewać się kolejnych wezwań czy to raczej jednorazowe było ?
przeniesiono - wawe
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
Siedzę z koleżką, kopcę blunta grubego
Co z tego, że niejeden widzi w tym coś złego
Rada - masz swoje życie, odpierdol się od naszego
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.