Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1513 / 26 / 0
Cydr
Nieprzeczytany post autor: mr_b »
Bardzo mi posmakował Cydr :) i nie ma on nic wspólnego z polskim Somersby.

Najbardziej przypadł mi do gustu Addlestones cloudy - mętny nieco przypominający pszeniczniaka.
Czasem też zakupię Strongbowla - typowa koncernówka -ale dobry. W świetnej cenie (2 funty) 2litry Taurus - gdzie za Perłę w puszce płacę koło funta.

Ostatnio też skusiliśmy się na Gaymers gruszkowy z aromatem (wiśnia-jabłko i tropikalny) bo ma świetne naklejki

Pijacie? Zachęcam :)
mr_b∩ʁbꞁө
  • 321 / 3 / 0
Piłem kilka razy i naprawdę smakuje świetnie, lepiej niż jakieś piwa-orężady.
Ja się spotkałem kilka razy z Cydrem którego ilość alko była stanowczo za mała i ciężko nawet było go zaliczyć do cydru ale dobry był. Polecam
Uwaga! Użytkownik Dezinteglator jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1293 / 20 / 0
pijałem zawsze jak byłem za granicą(UK,Szwecja,Norwegia), cudowny napój w którym naprawde czuć to co trzeba, orzeźwia, ochładza, wyobrnie smakuje
niestety w Polsce znaleźć coś podobnego-niemożliwe
jakby ktoś znalazł to pisać, z checią zapakowałbym nimi lodóweczke :)
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1513 / 26 / 0
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1293 / 20 / 0
ooooo, dziękuję
tak oftopowo bardzo: wproadzili do polskich sklepów Dr Peppera, dziś zakupione 6 puszek :D mniam
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 489 / 5 / 0
Jaki zbieg okoliczności, akurat wczoraj pierwszy raz się skusiłem na ten produkt właśnie : ) Byłem dość miło zaskoczony, tylko nie pamiętam marki, niedrogi, bo 5 zł za 330 ml, ostatnio sporo się tego pojawiło w okolicznych sklepach (z żabką włącznie!).

Porównanie raczej w kierunku cierpkiego, musującego, jabłkowego wina niż piwa, przyjemna sprawa.
dla oszczędności zagaście światło wiekuiste, gdyby miało mi kiedyś zaświecić.
  • 158 / 6 / 0
Nigdy nie piłem takiego prawdziwego, można to w Polsce kupić?
  • 196 / 1 / 0
Ostatnio pije tylko to i muszę powiedzieć, że doskonale się sprawdza, jako lekki napój alkoholowy podłożony pod baczkę i co najważniejsze nie ma po nim żadnego kaca czy też strucia nawet po obróceniu 4 litrów 5.4% płynu. Preferuję biały gruszkowy za 2.5f/2l do nabycia w angielskich marketach typu Lidl

[ external image ]

Dla znudzonych dojeniem piwa, może to być doskonałe odkrycie.
  • 158 / 6 / 0
Lidl to niemiecki market, zresztą nigdy tam nie widziałem czegos takiego
  • 1513 / 26 / 0
Re: Cydr
Nieprzeczytany post autor: mr_b »
Ogarnij lokalizację - Lidl to Niemiecki market, ale Acidor jest w UK. W każdym kraju (regionie nawet) sklepy tego typu mają różny asortyment.

Szopen - tak trudno od początku przeczytać temat - nawet strony nie ma, a już podawałem linki. PółCiastko też pisał gdzie dostać.
mr_b∩ʁbꞁө
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.