Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Dzieńdobry. Miesiąc temu miałem laserową korekcję wzroku. Dwa tygodnie potem miałem (nadal mam ale łagodne) zakażenie wirusowe. Aktualnie przyjmuję przeciwzapalny steroidowy dexamethason, antybiotyk w kroplach i maść antywirusową. Chciałbym w najbliższym czasie zapalić DMT i zjeść grzybki. Jak myślicie kiedy mogę w miarę bezpiecznie to zrobić? Pytałem okulisty o picie kawy, pójście na siłownie itp. czyli coś co podwyższa ciśnienie. Powiedziano mi że ciśnienie w oczach mam okej i mogę sobie robić co chcę %-D tylko na basen nie chodzić Czytałem że DMT zwiększa mocno i gwałtownie ciśnienie, a na ulotce dexamethasonu napisano by nie stosować z atropiną. Na angielskim forum czytałem że grzybki są na tyle lajtowe zdrowotnie że luz. Jak myślicie kiedy można wrzucić sobie coś takiego bez wielkich obaw? Ogólnie jak macie wiedzę na ten temat bezpieczeństwa innych substancji po takiej operacji.
  • 232 / 6 / 0
Nie odpowiem na Twoje pytania,
bo nie mam wystarczającej wiedzy,

ale chciałabym dopytać o laserową korekcję wzroku, jaką miałeś wadę i czy widać efekty?
Sama się nad tym zastanawiam, stąd moje zainteresowanie.

"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus

• 9 / / 0
Wadę miałem -7 i -6, w lewym jest ok, w prawym rozmazane ale podobno to się zmienia. Ogólnie przygotuj się na miesiąc nicnierobienia, kropienia oczu, przy czym tydzień siedzenia po ciemku zupełnie, bo światłowstręt. Boli pierwsze parę dni, ale brałem ketanol i było znośnie. Gorsze było zakażenie wirusowe, ale raczej się tego nie nabawisz. Raczej polecam. Miałem w Katowicach PRK (stara metoda), jest też LASIK (ryzykowny ale można szybko do życia wrócić) i EPI LASIK dla cienkiej rogówki (miałem mieć w Chorzowie, ale mnie nie przyjęli bo miałem nieregularną rogówkę).
  • 40 / / 0
Lepiej nie zazywac zadnych uzywek po takim zabiegu. Podczas jakiegokolwiek tripu Twoje oczy beda wysuszone (w koncu bedziesz ogladal wszystko w nowy, ciekawy sposob). To nie sprzyja gojeniu oka, zwlaszcza po zakazeniu. Proponuje zaczekac, az zrobisz odpowiednie badania i potwierdzisz powrot oka do normalnosci.
http://talk.hyperreal.info/lad-t39515.html

Rozmowy na temat vendora "AL-LAD"
  • 714 / 45 / 0
Ja mam takie pytanie, czy taki zabieg eliminuje całkowicie wadę?
Przychylam się do zdania allada - lepiej nie ćpieć nic i nie ryzykować.
  • 9 / / 0
tak ale nie zawsze, im większa wada tym mniejsza szansa na całkowitą poprawę
  • 9 / / 0
no nie mogłem się powstrzymać http://antyszwecja.wordpress.com/2013/06/04/d-mt/
jest ok, ale chyba sobie już odpuszczę bo po przerwie mam zalecenie znowu atakować dexamethason i to 3x dziennie, a na ulotce napisane: "w dużych dawkach nie należy stosować z lekami... porażającymi akomodację oka lub rozszerzającymi źrenicę (np. atropiną) ponieważ zwiększa się ryzyko podwyższenia ciśnienia w oczach, zwłaszcza u pacjentów predysponowanych". Chociaż jak zaraz po poszedłem do lustra to źrenice wydawały się normalne, a diabeł kusi :diabolic:
  • 95 / 1 / 0
Mógłbyś napisać o kosztach jakie poniosłeś w trakcie tego leczenia?
Chodzi mi o operacje, leki, dojazdy itd itd. Oczywiście przybliżone koszty bo raczej nie masz każdego paragonu :)
  • 194 / 4 / 0
Miałeś wady rzędu -7 i -6 dpi? To bardzo duże wady. Dziwne, że miałeś korekcje laserową, bo z tego co wiem ona jest zalecana tylko przy małych wadach, rzędu 2~3 dpi. Ja np w lewym oku mam +4 dpi i lekarz stwierdził, że to nie kwalifikuje się na laser a po prostu wymianę soczewki w oku.
  • 9 / / 0
Bo przy plusach robią chyba tylko do +2 albo w ogóle, przy minusach robią do -8 (przynajmniej tam). Koszty wyniosły 2550 za operację i 250 za badania kwalifikacyjne. Dojazdy niewiele kosztowały a i późniejsza opieka za friko. Ja w ogóle się nastawiałem że zapłacę z 4tys. za LASIK (bo słyszałem że większe wady tylko tak), ale wyszło taniej. Co do zalecania operacji to słyszałem że lekarze sami do końca nie wiedzą jak to z tym jest bo to nowa metoda i ludzie co ją mieli często nie zdążyli się jeszcze zestarzeć :P

Scalam. -dsn

jeśli mogę dodać post pod swoim postem - od tego czasu ponownie paliłem dmt, jadłem grzybki i kartonikowałem nbome (opisy na blogu, link do niego 4posty wyżej) i ciśnienie mam w normie a oczy okej; może kogoś to info wyluzuje jak będzie miał podobną sytuację
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Mikrodawki LSD raczej nie leczą ADHD [BADANIE]

Mikrodawki LSD nie okazały się skuteczniejsze od placebo w leczeniu ADHD – informuje pismo „JAMA Psychiatry”.

Nocna prohibicja coraz bliżej. Decyzja w rękach radnych

W porządku czwartkowej sesji Rady Miasta Gdańska znalazł się projekt uchwały wprowadzającej nocną prohibicję w całym mieście. Zakaz sprzedaży alkoholu miałby obowiązywać w godzinach 22-6 w sklepach i na stacjach benzynowych, jednak nie obejmuje on lokali gastronomicznych, takich jak restauracje, puby czy bary.

Alkohol w Sejmie to patologia, nad którą niektórzy z nas przeszli do porządku dziennego

Nasze oburzenie od lat wzbudza fakt przychodzenia posłów na salę sejmową pod wpływem alkoholu (a także innych środków odurzających). Tego typu ze wszech miar patologiczna sytuacja jest o tyle dziwna, że w oczywisty sposób koliduje nie tylko z ustawą o wychowaniu w trzeźwości, ale także z podstawowymi zasadami przyzwoitości, które jednak często nie dotyczą niektórych posłów, którzy lubią sobie zajrzeć do kieliszka podczas swojej pracy.