Co jest potrzebne do najprostszej uprawy w kulturach wodnych?
Podczas podstawowej uprawy hydroponicznej należy zaopatrzyć się w:
1. Doniczkę zewnętrzną- wodoszczelną.
2. Doniczkę wewnętrzną.
3. Wskaznik poziomu wody.
4. Granulat, który będzie miejscem osadzenia korzeni.
5. Pożywkę mineralną.
Co myslisz o uprawie mj w takim podstawowym hydro w ceramicznej doniczce gdzie wymienia sie pozywke 1 na miesiac ? Pytam bo nigdy sie z tym nie spotkalem, ciekawy jestem jak by roslo, moze sprobuje tak dla testu ale nie wiem czy warto...
pozdr
ale juz wiem ze taka uprawa nie ma sensu bo to polega na tym ze zadko podlewasz rosline (ok raz na miesiac wymieniasz pozywke) i cieniolubny kwiatek ktory stoi w pokoju moze sobie rosnac w takim systemie z tym ze bedzie rosl 10cm przez rok.
Marihuana, ktora rosnie pod lampa wszystko ma przyspieszone - szybko rozwija system korzeniowy, szybko przeprowadza fotosynteze, szybko rosnie i do tego potrzebuje duzo skladnikow odrzywczych dlatego czesto sie ja podlewa nawozem. W takim systemie codziennie musialbys wymieniac pozywke bo by wszystko zjadala wiec to mija sie z celem. pozro.
no spoko mozesz probowac ale ten system z rysunku to juz troche co innego, tam jest pompka i zbiornik - to normalne hydro
No tak- normalna podstawowa uprawa hydroponiczna z patentem..;)
Ja za normalne hydro uważam coś takiego co znajdziesz poniżej- fotka z grasscity.
http://www.nutriculture.com/images/insight/flogro.gif[/img]
Myślę, że jeśli już się rozkręci dział hydro to będziemy mogli sobie przedstawić praktyczne rady i teoryzować do woli. Ten wątek będę czyścił na maksa, ale to pozniej..;)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.