(1-heksylo-5-fenylo-1H-pirol-3-ylo)-1-naftalenylometanon
http://en.wikipedia.org/wiki/JWH-147
Co tutaj dużo pisać ,długi przyjemny czas działania , podobne do starych Kannabinoidów :-)
W sumie prosiłbym aby jeden użytkownik opisał ten kanna na tym forum aby też i tutaj osoby mogły się coś więcej o nim dowiedzieć :-) nie będę kopiował wpisu z innego forum
narazie kanna nie tylko niedostępny w Polsce ale i ogólnie w Europie jest ciężka dostępność ale myślę ,że się pojawi z czasem i będzie to absolutny hit :-)
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii; poprawiono temat
JWH-147 is an analgesic drug used in scientific research, which acts as a cannabinoid agonist at both the CB1 and CB2 receptors. It is somewhat selective for the CB2 subtype, with a Ki of 11.0nM at CB1 vs 7.1nM at CB2.[1] It was discovered and named after Dr. John W. Huffman. JWH-147 was banned in Sweden on 1 October 2010 as a hazardous good harmful to health, after being identified as an ingredient in "herbal" synthetic cannabis products
@Wiki.
Nie jest ciężko dostępny w europie od razu znalazłem. Jest, w sklepie z którego brałem ostatni raz kanna. + wiem, że jest jedna maczanka aktualnie dostępna na tym kanna. Wejście podobne, do starego dobrego 210 tzw buja powoli. :)
http://forum.dopalamy.com/topic/5234-jw ... methanone/
P.S. nie widzę w regulaminie aby był zakaz linków do innych forum,często też widze takie linki nie treści tylko uczciwie dałem link :-)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.