...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Czesc witam wszystkich uzytkownikow forum , chciałbym sie dowiedziec czy znacie jakies legalne proste środki np. Tabletki dostepne bez recepty czy zielarskie herbatki itp. które pomoga w zredukowaniu obiawów odstawiania heroiny? Ja pale około trzech miesiecy jakies pół do grama dziennie. Z gory dziękuje za wszelkie porady .
  • 2 / / 0
Witam ponownie drugi dzien bez hellu i nie wytrzymalem wziolem tramal ale to chyba nie byl najlepszy pomysł bo tylko sobie wszystko przedłużam. Moze mi ktos podpowiedziec co i jak moge zrobic zeby odstawic hell ?
  • 1196 / 10 / 0
Nie brać? Pytania durne zadajesz.

Ewentualnie substytucja - masa informacji na forum.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 6 / 0
Tabletki ziołowe Unifarmu sobie kup - usuną skręta.
Pozdrawiam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 425 / 33 / 0
Zaciśnij zęby i dawaj na sucho. Ewentualnie parę dni zmniejszania dawek na Tramalu tak z 5-6 dni i najgorszy skręt minie. Potem jeszcze cię trochę poskręca po odstawieniu Tramalu ale tutaj musisz zacisnąć zęby i dać radę na sucho. Wchodzenie na substytucje (bupra lub metadon) po 3 miesiącach palenia to bardzo słaby pomysł ponieważ dopiero tam się rozećpasz i poznasz nowe dojścia. Zbyt długo nie ćpałeś więc przeżyj skręta na sucho i dowiedz się się jak unikać nawrotów czyli de facto zacznij się leczyć. Najlepiej terapia bo siła woli tutaj słabo działa nawet u prawdziwych twardzieli.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012 przez Mam wąsy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 33 / 1 / 0
Najlepiej na sucho, bo skręt trwa najkrócej. Każda farmakologia przedłuża skręta ale łagodzi objawy. Ja polecić mogę benzodiazepiny ewentualnie neuroleptyki na sen plus to co dają na detoxach bunondol plus metadon. Stosowanie tych środków powinno być ściśle znormalizowane i przestrzegane z dawkowaniem wg schematu.

Z domowych sposobów dużo wody niegazowanej, zupy, herbaty zielone jakieś nasiona do skubania i papierosy. Kąpiel jest zbawienna, ale dopiero jak skręt powoli puszcza, około 3 dnia działa cuda przez chwile.
Uwaga! Użytkownik anetka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1957 / 210 / 0
Przed każdym detoksem polecam zmniejszanie dawek. O polowe można zmniejszyć od razu bez nieprzyjemnych objawów, co najwyżej lekkie objawy odstawienia pojawią sie tuż przed kolejną dawką. Jak zmniejszymy dawki do 1/4 co może potrwać z tydzień jeśli chcemy zachowac komfort, skręt będzie slabszy niz się tego spodziewalismy. Mozna wtedy wspomóc sie innym opio, odradzam pochodne morfiny w przypadku brania helu, dobry jest metadon. W przypadku palenia 1 ćwiartki dziennie (po tej redukcji do 1/4) powinno wystarczyc 5ml metadonu, jak ktoś sie uprze to 2x dziennie. Takim sposobem 30ml (10-15zl) wystarczy na caly detoks. Gorsze samopoczucie, lęki, rozpierdalajace uczucie w okolicach serca (od stresu) będą się utrzymywać jeszcze jakiś czas po detoksie. U mnie taki stan utrzymuje sie w chuj dlugo, aż zastanawiam sie, czy to nie moj naturalny stan, taki permanentny stres, czasem tak silny, że mam wrażenie iz mnie zabije, autentycznie, cos potwornego.
  • 1 / / 0
ja uzywlem metadonu.Super zadnych objawow abstynencji.Jest tylko jeden problem .Gdzie go kupic?Czasem trudno.A na sucho jest ciezko szczegolnie jesli pracujesz.Wtedy tylko do lekarza moze on cos poradzi.
  • 198 / 1 / 0
Podbijam temat tyle,ze z pomoca jakich kolwiek środków , mogą to byc benzodiazepiny, leki opioidiowe czy co kolwiek, mam szeroki dostep do czegokolwiek i niestety jak na zlosc nie do metadonu.
  • 3854 / 312 / 0
Proponowałbym M-1 na komunalnym/parafialnym.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.