http://pl.wikipedia.org/wiki/3,4-Metyle ... amfetamina
Rozdział o MDA w Phenetylamines I Have Known and Loved
A spotkal sie ktos z krysztalkami MDA? Bo by mnie nawet bardziej interesowaly i nie wiem, czy wysylac wici, czy lepiej obczaic synteze.
dodano strukturę - 909
W sobote zjadlem 120mg MDMA i 3g suszonych lysic i bylo mniej wiecej jak to o pamietam po MDA, wiec empatia ogromna, euforia ogromna i lekka psychodela i stymulacja, czyli jak dla mnie idealne na impreze. I zdecydowanie inne od 2c-x
Miałes czyste mda, czy w krążkach?
Sam jestem niezwykle zainteresowany próbą tego związku, głównie z tego względu, że działa długo, no i ekstazowe cevy to musi być coś świetnego..
Oprócz tego podobno ze względu na swoje właściwiości stymulujące jest najodpowiedniesze na parkiet - występuje efekt techno-żołnierza hehe, prawda to?
kowalskii pisze: @ smkj
Miałes czyste mda, czy w krążkach?
Sam jestem niezwykle zainteresowany próbą tego związku, głównie z tego względu, że działa długo, no i ekstazowe cevy to musi być coś świetnego..
Oprócz tego podobno ze względu na swoje właściwiości stymulujące jest najodpowiedniesze na parkiet - występuje efekt techno-żołnierza hehe, prawda to?
Można znaleźć opisy MDA jako bardziej stymulującego od mdma i wywołującego większe efekty wizualne. Mda opisywane jest jako substancja indukująca większą euforię (mdma większą empatię - love effect). Znaczna cześć osób, które brały i mdma i mda relacjonują, że to mda jest właśnie dragiem idealnie nadającycm się do celów parkietowych po którym występuje efekt samo-latających kończynach w rytm muzyki, jak również efekt "supermana" - większość co jadła dobre grochy wie o jaki efekt chodzi hehe (tylko, że mdma w władkiem również wywoła zapewne ten efekt, aczkolwiek pewnie nieco odmienny). No i co na duży plus mda dłużej działa od mdma.
Wiele osób, które brały mdma i mda zapytane co bardziej lubią, odpowiadają, że mda! co jest kolejnym dowodem, na to, że ta rzadka subst ma ogromny potencjał.
Macie jakieś praktyki z mda?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.