Opis w książce Tryptamines I Have Known and Loved (EN)
http://pl.wikipedia.org/wiki/MiPT
Jeszcze raz podkreślam, że ten wątek nie dotyczy miprocyny(4-ho-mipt) ani moxy (5-meo-mipt). Po prostu MIPT, kiedyś i przez chwilę znany bodajże w Łodzi jako 'Hong Kong' -dzięki Kreatywnemu Magazynierowi :D
Bardzo mało w internecie informacji o tym, ale z tych strzępów które gdzieś tam wpadły mi w ręce wnioskuję, że to interesująca substancja i zasługuje na uwagę. Ktoś z was miał z tym bliższe spotkanie? Warto się w to zaopatrzyć? Wprowadza 'swoją jakość' czy jest bardzo podobna do jakiejś innej tryptaminy?
Tryptaminy bez podstawników, należy pamiętać, mają wyższe dawkowanie (zakres 50-150mg najczęściej).
Dowiedziałem się jedynie type, iż może tworzyć halucynacje słuchowe. Dziwię się, że nie było jeszcze tematu o tej tryptaminie... Czyżby była nielegalna? Jeśli nie, to znaczyłoby to, że jedynie DMT jest nielegalna, co w takim razie powodowałoby niechęć sprzedawców RC do syntezy/importu podstawowych tryptamin?
Na zagranicznych forach padały porównania do DIPT (swoją drogą to wręcz unikatowa substancja, chyba też należy jej się osobny wątek) - właśnie odnośnie działania na ośrodek słuchowy. Wizyjnie ponoć słabe (w domyśle: OEV) ale to już nie był absolutny brak jak przy DIPT. Dawkowanie o ile dobrze pamiętam w przedziale 20-100mg, raczej nie było negatywnych opinii.
W każdym razie godne stestowania bo gdyby nie te wysokie dawkowanie to myśle, że więkoszość z Was wolała by te tryptaminiki niż ich 4'o-podstawione...
Ale to wina tego, że dostałem już rozpuszczonego w wódce, że tak powiem 'jedną porcje' dla poczęstunku, więc już sam kurna zgłupiałem bo to było troche ponad rok temu i to co napisałem o ilości to było w tej chwili wywnioskowane... Niestety nie mam jak już tej osoby zapytać bo może by pamiętał.
W każdym razie co do dipta to już tego jestem pewien...
Dzięki za wyprowadzenie z błędu, sam troszke poczytałem i faktycznie już coś konkretnego pojawia się przy 30-40mg i poprzez trip raporty strzelam iż test przeprowadzony na mnie był za pomocą maks 25mg bo wyczułem nadchodzący potencjał w ciut wyższych dawkach :-D
Dołuje mnie to, że nie wiem i nie moge się już tego dowiedzieć ile to wtedy było, no ale się mówi trudno, testnij Kapo któregoś razu, (albo podeślij ja testne ) bo efekty były serio ciekawe, a że m.in co do tej trypty miałem plany tak niższe dawkowanie niż się tego wcześniej spodziewał jest jak najbardziej na ręke...
10mg - nic
20mg - cośtam
30mg - łojezu ale pizda
Żeby potem nie było pytań na każdej stronie :)
Jeden z Naszych vendorków miał to jakiś czas temu ściągać i ściągnął w końcu?? Mowa o tym od psychodelików only ;p
a tak w ogóle to które DIPT czy MiPT mocniej wpływają na odczucia dźwięku i stronę mentalną ? , może ktoś porównać ?
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
USA szukają kontrahenta do produkcji setek tysięcy jointów na potrzeby badań naukowych
Władze federalne USA, a konkretnie Narodowy Instytut ds. Nadużywania Narkotyków (NIDA), ogłosiły nowe zapytanie ofertowe, mające na celu znalezienie kontrahenta, który wyprodukuje setki tysięcy standaryzowanych „papierosów z marihuaną”.
Stan Massachusetts chce zalegalizować psychodeliki. Co to oznacza?
Massachusetts dąży do legalizacji psychodelików w 2024 roku, co może uczynić go trzecim stanem USA, który wprowadzi takie prawo. Jakie zmiany czekają na pacjentów?
Magiczne grzyby na stres. Ratownicy medyczni zażyli psylocybinę
Praca ratowników medycznych bywa bardzo trudna i stresująca. Nowe badania kolejny raz sprawdziły, jak działa psylocybina na zdrowie psychiczne. Wyniki dowiodły, że pojedyncza dawka substancji zawartej w grzybach halucynogennych, może pomóc w radzeniu sobie z objawami psychologicznymi i wypaleniem zawodowym wśród tej grupy.