4-hydroksy-N-metylo-N-propylotryptamina; 3-{2-[metylo(propylo)amino]etylo}-1H-indol-4-ol
Opis w książce Tryptamines I Have Known and Loved (PL)
http://en.wikipedia.org/wiki/4-HO-MPT (EN)
Może ktoś ma jakieś doświadczenia czy też informacje bardziej sprawdzone odnośnie działania 4-HO-MPT? Zastanawiam się czy by się nie skusić ale mocno podzielone opinie spotkałem jak dotad :rolleyes:
4-HO-PiPT i 4-HO-EiPT , gdyby nie to że ostatnio z ostatnio u mnie krucho z czasem na eksperymentowanie zapewne sam bym zamówił i sprawdził .
Jakieś przeczucie mówi mi że to może być jeszcze mocniejsze od 4-HO-MiPT'a
Niestety wątpie że ktokolwiek w Polsce miał do czynienia z tą tryptaminą tym bardziej że nawet na zagranicznych forach biednie o info, jeśli ogarniasz dobrze rosyjski spróbuj może na rosyjskim forum hyperlab , myślę że tam najprędzej znajdziesz jakieś konkretne informację niż na takim bluelight / df .
Przechowaywaniem free base bym się nie martwił (chyba nie będziesz tego pół życia trzymał), szczelnie zamknięte, bez światła i lodówce nie powinno jakośstrasznie znacząco tracić na mocy. Ja w taki sposób przechowywałem nawet po pare lat kilka tryptamin w formie free base (dmt,4-ho-dmt, 4-ho-mipt, dpt) i nie stało się nim nic strasznego.
x = x
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.