Lovercraft pisze:Po pomyślnych testach z waporyzowania mdpv mam zamiar się zabrać jakoś za tydzień za bufedron. W przypadku przeżycia dam znać jak wyszło ;-)
Edit: Z wyliczeń wyszło mi, że na 1g buf-HCl potrzebowałbym 0,39g NaHCO3 (stosunek mas molowych 177,24+36,46:84). Czy gdybym przesypał trochę sody, to mogłyby wyjść z tego jakieś nieprzyjemności podczas palenia/waporyzowania?
randomuser811 pisze:Czy gdybym przesypał trochę sody, to mogłyby wyjść z tego jakieś nieprzyjemności podczas palenia/waporyzowania?
Z samej reakcji C11H15NO-HCl + NaHCO3 -> C11H15NO + NaCl + CO2 + H2O nic groźnego (poza zabójczym R-718) nam nie wychodzi.
Wg. tego źródła nieprzereagowana NaHCO3 pod wpływem temperatury uległaby rozkładowi do obojętnego węglanu sodu (Na2CO3), który, jako anhydryt paruje w temperaturze 1600'C (wg. cioci Wiki). Jako że produktami powyższych reakcji jest woda, jeśli zdążyłaby przed wyparowaniem utworzyć monohydrat Na2CO3, ten automatycznie rozpadłby się do Na2O + CO2 (również wg. cioci Wiktorii). Na2O natomiast nie przechodzi w stan lotny, uprzednio się rozkładając (co i tak nieosiągalne przy zwykłej zapalniczce - 1950'C).
W pytę, jutro kupię sodę oczyszczoną i pobadamy. :D Mam tylko nadzieję że buf freebase mi się nie rozłoży zanim go wciągnę. xD
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
