Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 191 / 1 / 0
Witam! Wątek ten dedykuję ludziom którzy wierzą że organy państwa nie mogą działać bezprawnie, lub po prostu nie dzierżą kurestwa panującego w polskiej mi... tfu! policji.
Z drugiej ręki znam historię o tym że ziomka wzięli na dołek nie pamiętam już za co, bili go tam ale tak żeby nie było widać , on jednak przyjebał nosem w kant biurka potem poszedł na obdukcję i obciążył policjanta który go przesłuchiwał, który to policjant już podobno nie pracuje.
Osobiście raz miałem sytuację gdy odpuściłem gliniarzom bo mnie postraszyli i znaleźli sobie świadków którzy będą świadczyć (nieprawdę!) przeciwko mnie no ale wtedy gówniarz byłem. Drugi raz niechciałbym skurwysynom odpuścić.
Chodzi jeszcze o inne sytuacje w których policjanci postępują bezprawnie - np przeszukania na odznakę które z założenia powinny zdarzać się tylko w nagłych przypadkach - czy jeśli okaże się że było to nadużycie to czy można pociągnąć policjanta do odpowiedzialności?
Mile widziane wypowiedzi prawników i ludzi mającymi podobne doświadczenia.

Nie dostrzegam powiązania z art.62. Przeniosłem do działu Prawo - PcP
  • 348 / 4 / 0
Teoretycznie, oczywiście że można, a nawet powinno się ich pociągać do odpowiedzialności, ale w praktyce...
Gdzie pójdziesz na skargę na funkcjonariusza? Na policję? Phi.
Ale jak nadużycie jest poważne, to cisnąc ich, a jak nie to lepiej chyba odpuścić, bo jeszcze więcej gówna można sobie narobić imo.

No ale ciekaw jestem wypowiedzi ludzi którzy mieli bezpośredni kontakt z takimi sytuacjami jak oskarżanie psa.
  • 87 / 3 / 0
Bezpośredniego kontaktu nie miałem, ale możesz sprawdzić artykuł w Polityce (ten rok albo poprzedni) na temat procesów odwetowych. Tam o ile pamiętam była kwestia kiboli, ale mechanizm ten sam - skarga na funkcjonariusza, a potem niemal z automatu zarzuty o napaść itp.
  • 3854 / 316 / 0
Jebać tych szmaciarzy, od 1410 !
  • 4024 / 375 / 953
Poszperajcie sobie na forum policji (IFP)- jest tam sporo ciekawych historii. Generalnie wygląda na to, że im bardziej medialna (choćby chodziło o media lokalne) sprawa, tym większa szansa, że prokurator stanie po stronie pokrzywdzonego, szczególnie gdy w grę wchodzi rażąca głupota czyzresztą pod kątem tego typu informacji znacznie lepsze źródło niż hyperreal - jeśli umie się szukać i czasem między wierszoma czytać, rzecz jasna.
  • 71 / 1 / 0
W przypadku sytuacji w ktorej wiesz ze masz racje, wykroczenie ma znikoma szkodliwosc spoleczna a pies jest zwyczajnie nadgorliwy mozesz go utemperowac prosta metoda. Mowisz wtedy: - Prosze o kartke, dlugopis i pana dane. Jak pies spyta sie po co, to mowisz, ze chcesz zlozyc skarge. Powinien odpuscic, poniewaz pies boi sie skarg, bo skarga rowna sie obciecie dodatkowej premii i skresla mozliwosc szybkiego awansu. Mniej premii rowna sie zadowolony pracownik dzialu plac co z kolei przeklada sie na szczescie pani ksiegowej ktora przy odpowiednich manewrach zmniejszy deficyt budzetowy na przyszly rok i dostanie dodatkowe dwa dni urlopu na zadanie.. A.. i zapomnialem o goracym uscisku dlonii od dumnego komendanta ktory wlasnie co przeczytal list pochwalny od ministra MSWiA . Nie spac! skarzyc!! %-D
When I die put that bottle in my hand
All these years on earth, and was my only friend
  • 2775 / 40 / 0
Premia w Policji? Nie wiesz o czym piszesz
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 348 / 4 / 0
Hahahaha Matika no offence ale, pierdolisz.
Utemperuj psa w ten sposób, no haha, powodzenia i opisz jakie będą wrażenia po dołku.
Pies boi się skarg... równie dobrze możesz mu pomachać kijkiem przed pyskiem i liczyć na to że zaaportuje.
  • 1169 / 17 / 0
Zależy z jakiego rodzaju macie doczynienia policjantem. Jak wysoko ustawiony (ma odpowiedni stopień) to możecie go w dupkę pocałować z prostej przczyny. Będziesz go wkurwiał to Ci coś podrzuci, doklepie i nie masz spokoju.
Krawęznika wystarczy wylegitymować i rozmowa wtedy jest znacznie milsza. Ostatecznie trafisz na krawężnika skurwysyna i będzie specjalnie Cie spisywał kazdego dnia pod byle pretekstem.
  • 2775 / 40 / 0
Matika jeszcze jedno. Bardziej prawdopodobne, że dostaniesz po nerkach niż kartkę i długopis
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.