Ma on wymiary 40x40cm wysokość 50cm (od doniczek do szyby)
Lampa HPS 150 firmy "okupkam"
U góry 2 wentylatorki od kompa wyciągające powietrze a na dole profesjonalnie wyrąbana dziura (wlot pasywny chyba tak się to nazywa)
Krzaczki mają już po 20 dni są to:
3-Lowryder#2 auto
2-AK47 auto
2-Blackbeary out(zostaną wysadzone na początku maja)
więc tak oto box z zewnątrz:
[ external image ]
Wewnątrz tak przez HPS powstają te ciemne paski (nie wiem czemu):
[ external image ]
[ external image ]
No to tak oto Lowryderki(ten na dole coś słabo rośnie ale nie znam przyczyny tego, radą nie pogardzę):
[ external image ]
[ external image ]
AK47:
[ external image ]
No i Blackbeary: (najokazalsze na razie)
[ external image ]
[ external image ]
Pytajcie jak chcecie o cokolwiek. Na razie nie mam problemów. A krzaczki zaczynają pachnieć skunem ;d
Ja chcę purpurowy rower!
Zaczynają mi już kwitnąć.
Oto AK47;[ external image ][ external image ]
[ external image ][ external image ]
A teraz Lowryder 2:
[ external image ][ external image ][ external image ]
I BB;[ external image ][ external image ]
I box na koniec(wiem że ciasno ale zostaną do 2 rozsadzone a BB idze w tym tyg na dwór; [ external image ][ external image ].
Ja chcę purpurowy rower!
A a propos boksa ten HPS trochę za mocny jak tak małą powierzchnię i widać po liściach że rośliny dostawały w dupę ciepłem aż się zawijały ... Wilgotność jest bardzo ważna przy hodowli mj potrzebna jest około 60% musiałbyś wstawić tam jakieś naczynie z wodą i ją uzupełniać a najlepiej powiesić ręczniki i końce wsadzić do wody to najlepszy sposób ale i tak w końcu to LR#2 bardzo wytrzymała roślina jak będziesz kiedyś jeszcze się w to bawił to weź sobie zasadź Diesel Ryder polecam bardzo fajna roślinka jest spokrewniona z LR...
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.