Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 27 / 1 / 0
J.w. Czekam na odpowiedź, chodzi mi o to jaki na świecie, fenantyl? chlorowodorek heroiny? prodyna? Zaznaczam że nigdy nie brałem opio,
(chciałbym spróbować)
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2010 przez janek234, łącznie zmieniany 1 raz.
Do celu"

Bój się Polaku, bój się, wraca IV RP

zamarli na Helu, zamarli na Wawelu

po trupach do celu, po trupach do celu

nie wierzył nikt, choć wielu wątpiło wielu

a Jarek na to po trupach do celu, po trupach do celu (...)
  • 1211 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
dihydroetorfina? carfentanil?

najmocniejszy nie znaczy najprzyjemniejszy. ja najbardziej lubię fentanyl, kodeinę i heroinę.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 908 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Heroine2 »
Ja dodam tylko (tak "wyrwano" z kontekstu) iż super byłoby zeby się na hr znalazła synteza dihydroetorfiny.
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
  • 1211 / 26 / 0
poszukaj to przetłumacze. z oripawiny się wychodzi.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 908 / 9 / 0
Ja przetłumaczę choć z angielskim mam trochę problemów ale się go ciągle uczę i mam 6 słowników chem-farm. A jak to tłumczenie spierdolę to mi wprost napiszesz i wtedy Ty przetłumaczysz.
Przetłumacz lepiej (jeśli Byś mógł) syntezę chlorowodorku heroiny ze "Die Fabrikation der alakloide", pisz do mnie na priv a Ci przyślę te strony. Ok?
Pozdro Jonku
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

• 1211 / 26 / 0
ok, prześlij mi o tej H, maila znasz.
Pozdro
  • 908 / 9 / 0
Ok i zarazem dzięki, Ci wyślę.

Pozdro

• 27 / 1 / 0
pomyliłem się w nazewnictwie, przez to że nie znam , ma być fentanyl, poprawnie
Do celu"

zamarli na Helu, zamarli na Wawelu

po trupach do celu, po trupach do celu

nie wierzył nikt, choć wielu wątpiło wielu

a Jarek na to po trupach do celu, po trupach do celu (...)
  • 394 / 7 / 0
Najmocniejszy to chyba Etorfina po kontakcie ze skórą można wylądować w kostnicy. I jeszcze chyba jakieś pochodne fentanylu
  • 908 / 9 / 0
Karfentanyl (szczawian,cytrynian), benzylokarfentanyl, sufentanyl, remifentanyl, etorfina.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.