Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 1530 / 9 / 0
Witam,

zapewne juz co poniektórzy wiecie, że legalne, zdrowe i naturalne mieszanki z dopalaczy to tak naprawdę syntetyczne thc. Wszyscy zostaliśmy oszukani. Ponad to dzięki dopalaczom doszło do delegalizacji wielu lżejszych i zapewne bezpieczniejszych środków od ich syntetyków. Powstaje inicjatywa wystosowania pozwu zbiorowego skierowanego przeciwko dopalaczom. Nie chodzi o kasę, ale bardziej o sprawiedliwość i prawdę. To co zrobiły dopalacze to normalne oszustwo i podpada to pod parę paragrafów. Razem możemy coś z tym zrobić. Zainteresowanych odsyłam do tematu http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 80;nocount

Teraz apel do was: posiada ktoś z was NIE OTWARTĄ paczkę jakiejś mieszanki? Byłby to materiał dowodowy w razie ewentualnego powtórnego badania produktu pod względem zgodności towaru z tym co było w środku, w kontraście do tego co zapewniał producent.

Pytanie – czy w ogóle warto i czy jesteście za? Czy wam to zwisa czy ktoś was robi w chuja czy to jak kupujecie mieszanki ziołowe, czy śmietanę w sklepie?
Nie piszcie tylko, że to nic nie da, bo póki co prawo jest po naszej stronie. Change? Yes we can! ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Niby nigdy tego świństwa nie brałem, ale też mi się nie podoba, co oni zrobili, więc jestem z tobą.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 135 / / 0
Nigdy nie bylam w tym sklepie i nie mialam nawet zamiaru go odwiedzić.

Wkurwilo mnie to, że teraz przez dopalacze jest nielegalne LSA, szalwia i meskalina

Popieram was
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marcin74 »
JSM-moje zdanie znasz.Jest tu jeszcze sprawa,o której ktos pisał,w tej chwili ciężko jest mi znaleźć ten post-chodzi mi o ewentualne potomstwo,które pewnie każdy(lub prawie) kiedyś zechce mieć-jeśli to prawda,że wg badań na zwierzętach,jest większe prawdopodobieństwo uszkodzenia płodu czy wad genetycznych to juz wygląda zgoła inaczej..;/mam nadzieję,że to nie jest prawda-jeśli tak to niech każdy sam sobie odpowie-co z tym zrobić i czy warto walczyć.
pzdr,
M
  • 2497 / 49 / 0
Przeciez to nie byly rodukty spozywcze, nie musieli podawac skladu, tak samo jak w przypadku pilota, kapsli z pokemonami, czy stateczkow zrobionych z kory, ktore mozna kupic czasem nad morzem, jak ktos samemu nie potrafi zrobic. Poza tym na fajkach przeciez tez nie ma skladu, poza info o subst. smolistych itp. Sadze, ze nic im nie zrobicie ;)
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2009 przez la dupa, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
Produkty nie muszą być do spożycia by producent odpowiedział za to na podstawie rękojmi, czy jakiegoś paragrafu, który nakłada duże kary za ściemnianie klientów nt tego co sprzedaje. Przydało by się aby jakiś chemik się tutaj wypowiedział, albo przytoczył wiarygodne badania co tam było.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
chyba zapominacie że na opakowaniu jest wyraźnie napisane nie do spożycia
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marcin74 »
Ksionc,ale na opakowaniu jest również podany dokładny skład-a przynajmniej był.Nikt nie jest takim debilem,a tym bardziej nie jest nim sąd-by uwierzyć,że ludzie wydają po kilkadziesiąt i więcej PLN za kilka gramów czegoś do kolekcjonowania,jak myślisz?W dodatku koszt produkcji tego gówna wynosi pewnie 10X mniej niż cena,jaką za to płaciłem.Kurcze,przeczytaj argumenty-na magicznym ogrodzie są do sprzedania faktycznie mieszanki ziołowe,a ja przez ponad rok kupowałem to gówno sądząc,że palę mieszanki ziołowe.Ciebie to nie wkurza??Nie wiem,czy masz dzieci-jeśli nie masz a kiedyś będziesz mieć to co zrobisz,jak Twoja żona urodzi upośledzone dziecko tylko dlatego,ze jakieś pazerne gnojki sprzedawały legalnie coś całkiem innego,niż opisywali??"Wonna mieszanka ziołowa,kilkanaście ziół z różnych stron świata i tym podobne brednie ble ble ble;/
K... ludzie niech Wam klapki z oczu opadną-tym,którym jeszcze nie opadły.Ja nie wiem,czy za kilka lat poprzez te syntetyki nie będę np. kaleką neurologicznym,psychiatrycznym czy kardiologicznym-a paląc naprawdę ziołowe mieszanki,z całą pewnościa tak by sie nie stało-już pisałem,analizowałem skład "mieszanek" i wszystkie "zioła" są raczej bezpieczne i uzywane od setek lat.Jeśli się myle,prosze wyprowadzić mnie z błędu-ale argumentami logicznymi i merytorycznymi.
pzdr,
M
  • 1530 / 9 / 0
ksionc pisze:
chyba zapominacie że na opakowaniu jest wyraźnie napisane nie do spożycia
U mnie na pudełeczku Smoke jest napisane "use responsibly" - używaj odpowiedzialnie. Poza tym nie chodzi o używanie tylko o skład a właściwie jego brak. Do tego jak dobrze pamietam weszła (albo ma wejść) jakaś nowelizacja, która nakazywała aby produkty przeznaczone na nasz rynek miały informację po Polsku. Na tym Smoke nic nie ma. Nie mam teraz pod ręką Spice, by to sprawdzić.
  • 179 / 1 / 0
minioftop:
co wy gadacie o uszkodzonym potomstwie po użyciu mieszanek?
słyszałem takie brednie o marihuanie i lsd ale to było kiedyś...
są jakieś na to dowody?
generalnie to żadnych faktów na ten temat... poza tym ze to chemia.

nie chce bronic dopalaczy
ale wiadomo ze substancji czynnej JWH jest tam bardzo niewiele
co powiecie w sądzie jak dopalacze w sądzie powiedzą
że to są rośliny jak w składzie, a ze jest tam troche jwh bo musieli dodac by sie konserwowało?
(chyba ze roslin w składzie nie ma)

nie chce podpowiadac dopalaczom lini obrony - więc jesli mam się zamknąć bede juz siedział cicho
ale chyba sami wpadną na coś takiego dlatego wyjaśnijcie jak obejśc takie dygresje zeby walka z babilonem była wygrana!

jak podawano koncerny nikotynowe za dodawanie do fajek substancji rakotwórczych to długą batalię wygrano
niby też miał byc tylko tytoń

kwestią wymagającą wyjasnienia jest udowodnienie szkodliwości JWH

z resztą nie podawałbym tylko dopalaczy ale i inne smileshopy...
Uwaga! Użytkownik masterwgnojeniu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.