Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
MŁODE SIEWKI
[ external image ]
TROCHĘ STARSZE :P
[ external image ]
And to see you now and help me on
You know they like to knock me down
But I don't stay down for very long
one love
a odnosnie uwag - dawaj thumbnailsy a nie cale foty wklejasz - raz ze sie nie mieszcza, dwa, ze sie laduje chwile.
Hurra, diese Welt geht unter
Pytanie do znawców - czy już w tym stadium po liściach można poznać czy ma się choćby cień szansy na morfinę w tej roślince?
Hyperreal extra Woodstock team '09
CHWAŁA KOGO!
Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
Hurra, diese Welt geht unter
Kuba Powiatowy pisze: Mam pytanie do obeznanych w temacie. W Polsce większość maku spożywczego pochodzi z Czech, a tam rzekomo uprawia się mak wysokomorfinowy, więc jak to jest, że wielu użytkowników raportuje, że poppy tea z tego maku w ogóle nie działa ? Skoro te nasiona dostępne w spożywczakach są nic nie warte to chyba to co z nich wyrośnie również ?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.