Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Moźe być ciekawie, zważywszy, że większość tego forum ma pogłębioną skoliozę moralną.

Hmm, jak się tak zastanowię, to w moim przypadku będzie to próba podania metkata iv, bo miałem go dosyć mało. Akcja była dodatkowo żenująca, bo nie udało mi się i musiałem to gówno wypić.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 672 / 127 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nozer »
wbijasz typowi igle, wciagasz, jest krew. pompujesz, ale musialo wypasc z zyly,on z bolu niemrawy i mowi ze juz nie chce, to wbijam sobie to z jego krwia i zapodaje sobie.
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / 4 / 0
dworzec pkp, dwóch brudnych śmierdzących żuli, jeden pakuje mi w dupsztala drugiemy siorpie pisiora. brakowało mi 5zł do sztuki palenia.
Uwaga! Użytkownik nienienormalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: jablerr »
Chapałem dzidę za paczkę mocnych
Uwaga! Użytkownik jablerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
A mi brakowało na kodeine a spotkałem gangsta murzyna. Dobrze że kodeina doskonale znieczula. Mogłem później siedzieć co ciekawe.
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 165 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norman »
innuendo pisze:
A mi brakowało na kodeine a spotkałem gangsta murzyna. Dobrze że kodeina doskonale znieczula. Mogłem później siedzieć co ciekawe.
moze Ci tak dupsko rozsadzilo, ze zasysales wszechswiat
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
Możliwe. Ale i tak najgorsza rzecz to to że zajebałem ćpunowi z hivem pompke z baclofenem kilkukrotnie używaną i teraz mam hiva i hcv. A potem oddałem się wszystkim ćpunom na dworcu bo mi brakowało na akodin.
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 88 / / 0
Nieprzeczytany post autor: d&b »
ćpuny
Żyje z dnia na dzień, o wierzycielach nie pamiętam
Popalam amsterdam, a ty weź się nie wkręcaj

WYŻSZA SZKOŁA ROBIENIA HAŁASU
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
przycialem kolezanke na fecie bo chcialem sobie przyjebac wieksza kreske :blush:
ale to dawno bylo
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 118 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: seb123 »
sprzedałem pełniusieńką dzide za dwa złote... ale to zaSZCZelony byłem ;p
zycie ma sens...czasami...

banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.