Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
Czy może ktoś polecić mi najbardziej stymulująca yerbe? Pije obecnie czerwona taragui+ energia. Ale zastanawiam się czy jest coś mocniejszego ?
  • 142 / 35 / 0
Amanda Despalada niebieska polecam. Smakuje elegancko do tego kopie jak należy :D
  • 1876 / 193 / 0
Też polecam. Moja ulubiona yerba
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 2621 / 550 / 0
Pajarito, Taragui
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1864 / 699 / 0
Poniżej to co zamówiłem, będą testy, a pewnie od razu zacznę mocować je. Zastanawiałem się jeszcze nad pajarito 2kg w lnianym worku, może następnym razem. Choć 3kg to niezły zapas dla mnie %-D :psycho:
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1864 / 699 / 0
:extasy: :psycho: %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 26 / 1 / 0
Witam. Przychodzę z pytaniem. Jak dziala yerba mate? Chodzi mi o nieco dokladniejszy opis niz np. "pobudzajaco". Czy warto walic przed czyms, albo po zeby uniknac ostrych zwal po np. fecie? Czekam na wasze odpowiedzi :c
  • 826 / 251 / 0
Dżizas, taragi energia to jest taki wypierdalacz że po jednym zalaniu z guayasą siedze i sie cały telepie, noga lata, podryguje. Nie wierze że tam nie ma nic dosypanego, najmocniejsza yerba jaką piłem.
Łapy spocone, dreszcze na plecach. Wyodkurzam sobie pokój, dociągne tabaki... Szkoda tylko że nie jest euforyczna ale od dawna żadna jerba sama z siebie euforii mi nie dawała.
Jak zaczynałem lat temu kilka pić to pajarito pamiętam że była taka wesoła, nie mocno, wiadomo ale było to odczuwalne.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 6 / / 0
Szukam czegoś na start przygody z yerba mate, co jesteście w stanie polecić?
Nie szukam czegoś słabo działającego, piłem ilex guayusa z cytryńcem chińskim i miało fajne działanie, dlatego szukam ziół o podobnej "mocy". Yerby jeszcze nie próbowałem dlatego szykuje się do jej kupna. Matura za 2 tyg. i potrzebuję czegoś co fajnie mnie pobudzi i pomoże przy skupieniu się na nauce.
  • 2621 / 550 / 0
Taragui, Pajarito
@r444uwu A jakbys się czuł/a po ojebaniu kawy na amfetaminowym zejściu? Ja bym uważał na serce.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...