Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Jakie miałeś zdanie na temat narkotyków przed ich spróbowaniem?
Narkotyki to złooo!
113
44%
Nie interesowało mnie to za bardzo.
87
34%
Narko je boskie, yo
58
22%

Liczba głosów: 258

ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Zanim spróbowałem mj to tylko info czerpałem ze mediów, od rodziców (tu akurad mało co gadali). Ale jakoś mi sie nie chiało wieżyć, że narkotyki są b. złe.
Co Wy o nich myśleliście, zanim gadaliście o tym z kumplami czy we internecie (m.in. na tym forum)?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 114 / / 0
bylem przeciwnikiem, z malym zainteresowaniem teamtu, zapalilem mary i okazala sie byc zajebista, stwierdzilem ze inne srodki tez okazaly by sie zajebiste i pewnie trudno bylo by sie nie uzaleznic, wiec nigdy innych nie dotknalem, i nie tykne :>
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2008 przez Benedykt de Spinoza, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik Benedykt de Spinoza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
nie interesowalem sie za barzdo, jednak jak poleciałem z marią to temat zaczął mnie interesować. i interesuje. i będzie interesował.
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 83 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenLov3r »
Chciałem spróbować mj, ale o reszcie miałem bardzo złe zdanie... wiadomo propaganda mediów. Po spróbowaniu mj bardzo mi się spodobało, ale mówiłem, że to jedyny drug jaki mogę zażywać. Po dłuższym czasie trochę poexperymentowałem, ale nadal na 1 miejscu sqn :).
'gdy wchodzę na scenę mam synu charyzmę i klasę, a ty możesz grać za bramką i plexi glass'em!'
hustlin'
  • 88 / / 0
Nieprzeczytany post autor: d&b »
miałem być sportowcem... ale pierwszy buch i popłynalem z tematem
Żyje z dnia na dzień, o wierzycielach nie pamiętam
Popalam amsterdam, a ty weź się nie wkręcaj

WYŻSZA SZKOŁA ROBIENIA HAŁASU
  • 273 / 2 / 0
kiedys, jako dziecko ni chuj nie wierzylem ze bede mial kiedykolwiek stycznosc z dragami, patrzac na amerykanskie filmy z fajniusimi kartelami narkotykowymi i super uczciwymi panami wladzami chcacych dorwac brzydkich skurwieli slangowo zwanych - HANDLARZAMI NARKOTYKOW, wydawalo mi sie to zajebiscie odleglym tematem, moze i nawet zza oceanu, wtedy i przez wiele lat pozniej moj stosunek do dragow byl obojetny, nie ulegalem raczej zbytnio propagandzie, nie zastanawialem sie nad tym, jednak z czasem gdy zaczalem sie krecic w klimatach jarajacych mj kolegow ( w miare wczesnie ) wyszedlem z ciemnogrodu, zajaralem, a potem zaczalem sie tym i przede wszystkim innymi dragami na dobre interesowac, interesuje sie, i bede interesowal, ha .
  • 85 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: paszcza420 »
nie przejawiałem żadnego zainteresowania tym tematem. mocno zastanawiało mnie jedynie jak można się tak upadlać widząc co narkotyk robi z człowiekiem - wydaje mi sie, że do takiego wniosku skłonił mnie jakiś film z heroinowym (heroinistycznym pasuje mi zdecydowanie bardziej, ale duckduckgo nie widzi takiego hasła w internecie) wątkiem.
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2008 przez paszcza420, łącznie zmieniany 1 raz.
Here is something you can't understand
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this

Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
don skuninhos pisze:
...
Tak samo jak ja. ;-)
I don't do drugs. I am drugs.
  • 22 / 2 / 0
Myślałem, że amfetamina to najgorsze gówno pod słońcem. Dziś uważam fetkę za jeden z najgenialniejszych wynalazków ludzkości, jest ze mną od 10 lat i od czasu do czasu, kiedy ją zażywam, czyni moje życie jeszcze przyjemniejszym.
Uwaga! Użytkownik jezus_czarnuch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.