...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 19 / 1 / 0
czytając sobie o zaburzeniach osobowości, trafiłem na http://pl.wikipedia.org/wiki/Uzależnienie gdzie znalazłem takie oto zdanie, ciekawy jestem co Wy sądzicie na jego temat:
Do uzależnienia fizjologicznego nie prowadzą amfetamina (zdania badaczy są podzielone), LSD, kofeina, THC ani wiele innych substancji psychoaktywnych stosowanych rekreacyjnie.
kwas to wiadomo, że nie prowadzi do uzależnienia. A niech ktoś mi powie że bak nie uzależnia, to zaśmieje mu się prosto w twarz... ale ja się od fety nigdy nie uzależniłem, chociaż miałem różne z nią doświadczenia %-D jest przyjemna i mila, ale sie jej bardzo boje... myśle, ze ludzie moga miec specjalne predyspozycje osobowościowe do zapadania w uzaleznienie od fety...

pozdro600!
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rodowity1908 »
ty no dobra do uzależnienia FIZJOLOGICZNEGO tzn. twoje narządy wewnętrzne do prawidłowego funkcjonowania potrzebują jakijś tam ilości narkotyku np. heroina

mylisz pojęcia uzależnienie fizyczne i psychiczne to dwie róźne sprawy

zastanów sie jeszcze raz nad sensem zdania z encyklopedii, chyba że masz 15 lat
Uwaga! Użytkownik rodowity1908 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eta »
rodowity1908 ma racje... a co do predyspozycji uzaleznień to tez sie z tym zgadzam... :)
  • 200 / 1 / 0
rodowity1908 pisze:
ty no dobra do uzależnienia FIZJOLOGICZNEGO tzn. twoje narządy wewnętrzne do prawidłowego funkcjonowania potrzebują jakijś tam ilości narkotyku
Prawidłowego? Narządy, które potrzebują substancji niepotrzebnych (przed wejściem ich w metabolizm; przed przyzwyczajeniem organizmu) by funkcjonować (na poziomie "oczekiwanym") z założenia działają nieprawidłowo.
Z tego co mi świta, to substancje wywołujące uzależnienie fizyczne to te, które wchodzą w proces metabolizmu.
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rodowity1908 »
i chuj z tym ;) ćpun to ćpun
Uwaga! Użytkownik rodowity1908 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jurczynski »
co z tego ze większość tych uzywek nie prowadzi do uzaleznienia fizycznego... wg. mnie uzaleznienie psychiczne jest gorsze... Do dzis slysze znajomego jak mówil że co tam feta - przeciez nie uzaleznia fizycznie...fakt ale psychicznie strasznie ;] Bakanie tez uzaleznia ale amfa 100 razy bardziej no i skutki po przecpaniu sie fetą, a ziolem sa zgoła odmienne ;) Poprostu najgorzej uzaleniają stymulanty- uzywki codziennego uzytku. Nie wyobrazam sobie kolesia, ktory dziennie pakuje lsd lub grzyby to uzywki okazjonalne, bo jaki sens ma nazrec sie grzyba i isc do pracy/szkoły.
Feta do tego bardziej pasuje....niestety
Uwaga! Użytkownik jurczynski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Ja wlasnie odstawilem fuke no i podobno uzaleznia w malym stopniu fizycznie (bole glowy, nudnosci) ja to mam, ale szczerze mowiac moze to byc kwestia autosugestii i ze sobie to po prostu wmawiam.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 290 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bluecocaine »
JA ostatnio mam tak, że siupę potem znów nic (2 tygodenie pzrerwy np) i w sumie nic sie nie dzieje pozatym ze pierwsze 2 dni po "odstawieniu" śpie i jem :P potem to wraca jakby do normy. Teraz znów jestem na odstawce bo choruje, zatoki mam zawalone i nie da się wciągać :P pozatym nie chce meiszać siupy z lekami
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
z lekami na katar, czy grype nie wchodzi raczej w interakcje, choc nie powiem przez zapchane zatoki wciąga sie ciężko. ja rozpuszczałem w kroplach do nosa i zakrapiałem. czysci od razu. Otóż zdazają sie problemy fizjologiczne u niektórych związane z brakiem amph (najcześciej problemy z przewodem pokarmowym). ale to sa odmiency jacys :D

Uzaleznienie psychiczne to jest prawdziwy wróg. Zawuważcie ze na odtruciu od helu albo od alku ludzie są maksymalnie kilka tygodni, potem wychodzą i na tyms ie konczy roblem uzaleznienia fizycznego. potem praca z psychiką, podobno jest lepszy sposób na zycie niz cpanie i takie tam wam wmawiają. i słusznie. strach przed bólem po odstawieniu helu albo alku jest podobnym strachem jak u niecpających strach przed dentystą.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 290 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bluecocaine »
Z antybiotykami na mnie tak działa że później jestem osłabiona bardzo (na zejściu). Własciwie jestem zdrowa teraz z kolei jak chcę siupnąć to się okazało że nie mam flo :/ czyli do 3.12 na bezsiupiu, ni nic wytrzymam jakoś to będzie :D
Pamiętam jak raz zmieszałam dużą ilość grassu z alko (gdy miałam zapisany antybiotyk Duomox) kurde miazga przerzygałam całą noc, pół dnia i jeszzce jakby haluny miałam :/ dziwne to było.
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.