Powód: Zmiana nazwy tematu.
Jean Cocteau
dobson pisze: Lepiej sobie zrobić samemu look @ -> hyperreal.info
http://www.magicznyogrod.pl/etesterstan ... 496cf47cf3
Jest jeszcze z ez test jakiś tutaj tylko cena jak za sam test mecke trochę wygórowana.
http://pl.skate-europe.com/headshop/det ... uktow.html
Immunoassay jest znacznie dokladniejszy i czulszy niz miksturka Marquis.
Niestety Immunoassay nie rozroznia dobrze pomiedzy 3,4-MetylenoDioksyMetAmfetamina a 3,4-MetylenoDioksyEtylAmfetamina a 3,4-MetylenoDioksyAmfetamina. Rozroznic te substancje mozna jedynie znajac dokladne stezenie badanych substancji, poniewaz ten test ma rozne czulosci na te 3 zwiazki: (1µg/ml, 600ng/ml, 2.4µg/ml ;respectively ).
Za to Marquis wcale nie rozroznia tych trzech zwiazkow - po prostu robi sie czarny/fioletowy w obecnosci jekiejkolwiek grupy MetylenoDioksy na pierscieniu aromatycznym.
Jest jeszcze miejsce gdzie mozesz wyslac probke o wielkosci ziarenka soli kuchennej (nie wiecej niz 60µg) do dokladnego badania metoda spektroskopii gazowej lub masowej, ale to kosztuje okolo 100zl i trzeba poczekac tydzien.
Nie chce zapeszac ale zapewne masz jakies gowniane 1-3-ChlorofenyloPiperazyne lub 2,5-DiMetoksy-4-BromoFenetylamine, ktore ostatnio zalalo rynek.
Ja ten szajs potrafie poznac po smaku (chociaz nigdy nie probuje wiecej niz 1mg i wypluwam)
Prawdziwa 3,4-MetylenoDioksyMetAmfetamina jest magiczna i tylko DMT moze sie z nia rownac pod wzgledem niesamowitosci. Eh...
ps. wiem wiem wiem... marquisa mozna sobie samemu zrobic - ale nie mam na to czasu.
ChryzantemyDMT pisze: Przegapilem twoje pytanie.
Pewno juz nieaktualne, co?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.