Mam plana w odległej ..przyszłości..zmontować growrom na 120 plancików. Materię do przeprowadzenia procesu pod nadzorem własnym dostarcze ze źródła jak to mówi bogdan, bankowy. na miejsce "przeznaczenia" dotrze nienaruszona. Wszystko gładko i biało wokół nad głową 10 hapsików(na zdrowie głos z boku:)) higrometr i termometr bedą obecni i sprawni do działania, nie obędzie sie bez pojemników wiekszych z dziórkami na sieć odpływową, i mniejszych z sitem na dnie w nich keramzyt róznego formatu. Do tego sieć podlewająca, zasilana przez pompe akwarystyczno-oczkowodną do brudnej wody. i tak mając podstawy pytam was o nawozy dobre i nierujnujące pozatym co ważne odmiany! jakie mozecie mi zaproponować. Prosze o to by nie pisać tylko : wydaje mi sie ze ta ale nie jestem pewny. Sprawdzone i zadawalające ... takie optimum miedzy how much(ile) a Quality(jakość) bo zdecydować sie nie moge a wysztkiego nie znam ... dopiero raczkuje jesli chodzi o poznawanie tego jakże pięknego kolorowego i pachnącego ogrodu. Przewiózł mnie nie jeden raz WR biały nosorożec, można zawsze sie do tego odnieść porównać. WW tesh znam .
Dzieki. Bacik for all peacemakers
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
postaram sie tu dobrac takie odmiany które beda pasować jesli to mozliwe optymalnie pod hydro. A jak wyjdzie sie zobobaczy :rolleyes:
w tym przypadku wybieram 4x30(3x10)
ODMIANY TO B52,PPP,CHRYSTAL,I JESZCZE COS ...MOZE ktoś zasugeruje jaka bedzie dobra
Co do odmian to wiele osób wybiera pod komercyjne uprawy odmiane Mazar!
NL#5 tez by sie nadawało.
PPP - to bym odpuścił
Chrystal niby git.
Shit - jest taka odmiana sprzedawana przez Mr. Nice chyba i tez jest to niezła odmianka komercyjna.
Ogólnie chodzi o maksymalny plon przy średniej jakości, odpowiednim wyglądzie i zapachu, sotsunkowo krótkim okresem kwitnienia w porównaniu do plonu oraz powinien to byc mix sativa-indica z przewagą indyjki - takie powinno byc idealne ziolo komercyjne moim zdaniem.
Jeśli uprawa ma pobierać dużą moc (w porownaniu z moca jaka teraz zuzywasz) to radze zarejestrowanie firmy, coś w tym stylu bo oficjalnie niby oni gówno maja do tweoich wysokich rachunków, ale nigdy nie wiadomo.
Złodziejstwo (chodzi o "podbieranie" prądu) w ogóle odpada bo za takie coś wpada każda uprawa. Wystarczy zobaczyc w necie na czym gro upraw złapali.
Pozdro
co do odmian nie bardzo znam shit i mazar (gdzie w amsterdamie skołować) jakis adres banku albo sklepu z pamiątkami bo właśnie tam się wybieram.
A co do optimum to dla mnie wazne jest aby było maxduzo+maxjakość=zadowolenie mniej istotne jak szybko kwitnie bo jak jush lece z tym to 2-3 tygodnie nie maja aż tak wielkiego znaczenia. istotne jest aby topy były puszyste w miare zbite(z takich kulek jeśli wiesz o co chodzi) Whrh taki był tylko krótki squbaniec niecałe 90cm po przcięciu. Z 5 w donicach mialem 4 fem ale jeden zbyt wczesnie na outa dalem i padł:( prawie plakałem bo najlepsza poszła ah te bledy. i tak z 3 było ok 170. nie wiem czy zle czy dobrze ale zadowolony byłem jakis czas i teraz pragnę aby taka moc ten pokrój i kształt, i coby wieksza była bo wiem ze z hydro wyjdzie lepiej i szybciej no i moze bedzie wyzej(więcej)
Super Skunk z Nirvany - też sobie odpuść chyba lepiej
ja tez noszę się z zamiarem budowy room'u pod 120 ale planowałem 3-4 żarówki po 400-600 W każda..za cienko??
z resztą jeden post wyżej napisałem o wszytskim.
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.