Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
witam, mam pytanie.... co to do kur... nędzy są opłaty sądowe ;/ przychodzi listonosz i bach, 170zl w kopercie do zaplaty... za to ze se kur... podpisali 2 papierki z wyrokiem? :/ nic mi wczesniej nie mowili na policji ani nigdzie ze takie gowno jest jak oplata sadowa, tylko ze bede mial 200zl grzywny na jakies tam stowazyszenie + moj wyrok. na wyroku wlasnie tez nic nie bylo mowy o takim czyms. mial ktos takie gowno do zaplaty? moze to jakas pomylka? (mam nadzieje:/) bo nie wiem czy mam isc do sądu i sie z nimi klucic, czy bede musial tak czy siak to zabulic co mi sie nie usmiecha bo wiedzialem o 200zl... a tu teraz prawie 2 razy wiecej bede musial bulic... 370 ;/

i jeszcze jedno pytanie, czy wyrok moze utrudnic mi dostanie sie na studia? wlasnie bede teraz pisal mature a potem studia, ale czy biorą skazańców? :/ mam nadzieje ze nic z tego nie bedą robic, ale moze wie ktos jak to jest?

z gory dzieki za odpowiedz
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
http://www.prawo.lex.pl/wew_koszty.php - tu masz ogólnie, ale wydaje mi się, że bardziej zaciekawi Cię ten dział http://www.prawo.lex.pl/bap/prawnicy/Dz ... 9.223.html Możesz zobaczyć, za co mogłeś zostać obciążony kosztami postępowania sądowego. Ewentualne pytania zawsze możesz skierować bezpośrednio do sądu.
  • 53 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sol »
jestes pewnien ze na wyroku nie bylo?? coz standardowo przysalane sa oplaty sadowe chyba ze wnosi sie o zwolnienie z takowych np z powodu trudnej sytuacji. a ze za nic... no za nic, tak to juz jest.
co do drugiej kwestii- w dostaniu sie na studia wyrok nie przeszkadza, jeszcze nie slyszalam zeby jakas uczelnia rzadala zaswiadczenia o niekaralnosci.
Uwaga! Użytkownik Sol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
aha, dzięki za odpowiedz, ale mogli kurwa gdzies napisac ze takie gowno jeszcze zaplace a nie nagle bach i plac pan... ech to prawo
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Andy »
ja 130 zł dostałem z kolegą, ale wyrzuciłem to gówno, nic nie będe płacił
Uwaga! Użytkownik Andy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Versus »
A ja Ci radze zapłacić.Bo oni ten hajs i tak od Ciebie ściągną.Komornik się już o to postara i suma sumarum wyjdziesz na tym gorzej niż jakbyś po dobroci zapłacił.
  • 803 / 6 / 0
@adammm1988
Musisz napisać podanie o umorzenie kosztów sądowych i złożyć to w sądzie...
Piszesz to jak normalne podanie:

data
/Lewa górna strona to:/
Imię Nazwisko
Ulica
Miejscowość
Sygnatura akt xxxx/06?07? /to sobie znajdziesz w korespondencji/

/prawa strona, trochę niżej,/
Do Sądu Rejonowego
xxx Wydział Grodzki /jeśli taki jest/
w (miejsce zamieszkania)

/dużymi literami, na środku/
PROŚBA

/od akapitu/ Proszę o umorzenie kosztów sądowych w/w sprawie.
Uzasadnienie: Niniejsza prośba podyktowana jest problemami finansowymi wynikającymi z braku źródła dochodów. Jestem osobą uczącą się i przebywam na utrzymaniu rodziców /bla bla bla dodaj co chcesz jak masz dobrego lota, bo jestem styrany i na fristajlu piszę /.

/od akapitu/ Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

/niżej, po prawej własnoręczny podpis pod tym 'z powazaniem'/
z poważaniem
adammm1988 ;-)

____________________________________________________________________________________________

Zrób dwie sztuki. Jedno podanie dla siebie(pamiętaj, żeby pieczątkę Ci zostawili , drugie zostawisz w sądzie.
Podanie może nie jest super wypas kozak, ale widziałem gorsze, co przechodziły %-D
Zawsze możesz skorzystać z profesjonalnych biur pisania podań tylko, że za $$$
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.