Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 34 / / 0
witam wszystkich stymulatorów .Otóż zbieram informacje na temat wszystkich substancji stymulujących i dopingowych.Chciałbym po porstu poznac trochę wiecej stymulantów szczególnie takich co szczególnie działają na poziom dopaminy w przestrzeniach międzysynaptycznych .Nie chodzi mi to o stymulanty wymienione na forum i wszytskim znane (amfetamina i inne) ale o te raczej mniej znane np. przeczytałem że na przykład substancja o nazwie nikedamid jest używany jako doping a zaraz po tym przeczytałem że jest to po prostu witamina B3.Chciałbym po porstu poznac treochę więcej stymulantów bo psychodelików jest od groma zreszta podobnie jest z depresantami(też ich dużo włączając leki opoidowe)
Dziękuje z góry za wszystkie informacje
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: szejken »
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: maku »
ostatnio nawet znalazłem nazwy innych stymulantów.Czy ktoś ma jakieś pojęcie o takich substancjach jak ''fenelina'' lub ''lnemolina'' bo chciałbym wiedzieć co to jest??
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
fenelina to nielegalny stymulant, kontrolowany tak samo jak kokaina i Inemolina (cytat ze stronki z zakazanymi substancjami)
ChÓj!
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: maku »
a może mi ktoś pwoiedzieć jak działa ta inemolina??
  • 369 / 12 / 0
Tak na marginesie witamina B3 to niacyna, a niketamid jest zaiste stymulantem pokroju kofeiny.
Zablokowany
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.