twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 49 / / 0
mam pytanei jak wyjebac tego kreta! Pelno dziur bylo na miejscowce ale nei lcizylem ze dojdzie do tego ze zrobi kopiec obok rosliny i na dodatek wylezie na powierzchnie! Przychdoze na miejscówke patrze a tam dziura i moj mini fort z butelek na slimaki przewrocony, patrze dziura wsadzam palce gleboka, napewno kret, mogl uszkodzic troche korzenie, podlałem ostro a jutro naniose tam duzo ziemi. Moje pytania
Co go skłoniło żeby wybć sie pod ziółkiem?
Jak sie pozbyc kreta?
Czy lubi on ganje lub jej korzenie?
Jak poloze kilka duzych kamieni obok ziółka cos sie stanie? Jakeis problemy z dojsciem wody do korzeni albo coś?
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
oj z tym kretem to cie czeka ciezki pojedynek. mam tego gowna troche na ogrodku, a matka juz z nimi od dluzszego czasu walczy... i nic. nie wiem czy sa jekiekolwiek alternatywne sposoby na kreta, wydaje mi sie, ze pomoc moze tylko jakis specjalistyczny srodek chemiczny. radze poszukac na necie, na pewno cos znajdziesz, bo na forum moze nie byc kogos, kto sie zna na kretach, w koncu nie jest to zbyt czesty problem ganja-rolnikow ;)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
wykurwie mu z kastetu :D
JA cos wymysle moze przyniose troche wkasu solnego albo siarkowego i powylewam na kopce (z dala od roslinki) mzoe cos da, albo pogorszy sytuacje bo bedzie sie czul bezpeicznei obok roslniek? Moze taki aptent jak z sarnami zrobiłem? Zostawiłem spocona stara koszulke na drzewie i nei podchdoza bvo ciagle czuc zapach czlowieka?
Jutro narazie co zrobie to powbijam prety na 1m od roslinek albo wykałaczki od szaszłyków do grila takei metalowe dosyc dlugie myslicie ze cos pomoze? Bede musiał je gest powywyalac, a srodek chemiczny to ostatecznosc nie wiem jak zadziała na roslinki obok...

A jest cos co wpierdala krety?? Mojpies keidys zajebał 4 na ogórdku! :] ale nei pojde z psem na miejscowe...
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
A jest cos co wpierdala krety??
:D
nie wiem czemu, ale mnie to pozytywnie rozjebalo, nic nie palilem a sie smialem z tego w chuj czasu hehe nawet teraz jak to czytam, to sie smieje LOL
Mojpies keidys zajebał 4 na ogórdku! :]
moglbys mi tego psa pozyczyc? :D
ale nei pojde z psem na miejscowe...
dlaczego nie, ja tak czesto robie...
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 49 / / 0
heh no troche zwałowe :D ale z czyms napewno walcza...
  • 414 / 8 / 0
wykurwie mu z kastetu
Wyskocz z nim na ustawkę...
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 160 / 1 / 0
Kret pojawił sie na twojej miejscówce bo jest tak wilgotnw gleba a susza dla kreta to straszna tragedia i głód konopi ci niezje może co najwyzej uszkodzić kożenie

Sa takie srodki chemiczne dostepne w ogrodniczych
wsypujesz do norki i zapach go odstrasza na rosliny nie ma to wpływu wiec luz

sa takie pułapki rura srednicy ok 5-6cm dł 20-30 z zapadkami na końcach wkopuje sie to w jego korytaż i on przechodząc wchoidzi do rurki i już nie może wyjść

działkowcy stosuja taką metode: wbijają w ziemie najlepiej w kopce krecie pręt dł ok 1m i zakładają na to butelkę pet lub pusta puszka po piwie wiatr wprawia to w ruch a drgania odstraszaja kreta

metoda z robieniem zapór z wykałaczek daruj sobie on nawet tego nie zauważy i wcale nie dlatego ze jaest prawie slepy ma bardzo dużo siły i sie przebije

A i jeśli by udało by ci sie go złapać to go nie likwiduj tylko zanieś gdzieś bardzo daleko Krety są pod ochroną
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 49 / / 0
dzieki mista!
zdechly... ladnie posty nabijasz, powiem grzecznie odpierdol sie jzu odtego tematu
  • 414 / 8 / 0
Posty nabijam? Spokojnie dla mnie to nie są wyścigi. Jakbym chciał sobie posty ponabijać to bym wszedł w dział "śmietnik" i tam stukał do woli.

Dobra odpierdalam się od tego tematu.

A teraz do rzeczy:
Kiedyś też miałem w ogródku pełno kretów i nijak nie szło się tego pozbyć. Ten motyw z puszkami na pręcie nic kompletnie nie daje. Stary wsadzał im też w nory race dymne jakieś takie paskudztwo co okropnie śmierdzi i też nic nie pomogło. Dopiero ciotka nam dała taką roślinkę, której krety ponoć unikają i od kiedy to wyrosło to ich wogóle nie ma. Nie pamiętam tylko jak to się nazywało, pytałem się przed chwilą starej ale też nie może sobie przypomnieć. Jak się już dowiem to ci tu napiszę.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 1 / / 0
ten s*****n zrobil 2 kopce na mojej hodowli!
za pierwszym razem sobie poradzilem a za drugim niszczyl wszystkie roslinki;/

mojego kumpla dziadekwykopuje nie duza dziure lopata potem wbija ja obok sciany dziury (tak aby sie stykaly)
za 2 dni przychodzi kret lezy martwy XD
smoke weak evryday!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.