twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Sluchajcie, mam roslinke 20cm, dwa tygodnie, ale dwa liscie (3palczaste) zaczynaja opadac i bys takie jakby wiotkie ale tylko ze 2cm koncowki, a reszta jest sztywna jak byc powinno.... nie sa narazie zolte...co sie dzieje?
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
maja pewnie sucho, zwlaszcza, ze teraz susza w Polsce masakryczna, lesnicy sraja po gaciach... sprawdz czy gleba nie jest sucha, a jesli tak, obficie podlej. ja tez tak mam, sucho na miejscowce jak na saharze, wszystkie liscie mam wlasnie takie wiotkie, oklapniete. dzisiaj podlalem i mam nadzieje, ze tylko to bylo przyczyna, okarze sie za pare dni. teraz trzeba naprawde uwazac i podlewac regularnie rosline, jesli nie pada (a pewnie nie bedzie jeszcze przez jakis czas...)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 14 / / 0
jak wyżej daj jej wiaderko wody wieczorem rano bedzie ok
  • 4 / / 0
A ja poprostu ucialem ten listek :P tzn nie caly tylko zchorowane ramie :) i pomglo
  • 459 / 1 / 0
ale tylko ze 2cm koncowki
to masz farta, ze tylko tyle, u mnie wszystkie liscie tak wygladaja (w calosci)... musze jechac na miejscowke zobaczyc czy sie poprawilo. a ty ja cos podlewales czy naprawde tylko uciales ten schorowany fragment?

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
nei ma jzu z tym problemow! ;) co wieczor pada i nei smzue chozic na miejscowke, ale dzis bylem patrze grube mokre jasno zielone zajebiste szczyty ;)
  • 459 / 1 / 0
co wieczor pada
to chyba u ciebie bo u mnie susza na maxa... swoja droga, wkurwiaja mnie juz te prognozy pogody w telewizji, jak nie wiedza czy bedzie padac czy nie, to niech nie pierdola glupot! ostatnio mowili, ze w nocy maja byc burze i ulewy, wiec nie podlewalem, zeby roslinki nie mialy za mokro... a tu chuja, ani jedna kropla nie spadla i przez to krzaki dalej maja sucho. a teraz nie mialem kiedy ich podlac, przez ten pieprzony kurs na prawko... podsumowujac, nie chcialem przedobrzyc z wilgocia a sie okazalo, ze maja nadal kompletnie sucho :( nastepnym razem olewam te prognozy (oni z fusow wroza czy co??) i robie swoje...

• 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
ja korzystam z pogoda.onet.pl tam jest prawie nie zawodna
  • 77 / / 0
ah... mi przezyly aby dwie z 10 roslinek... chociaz mam jeszcze dwie, ale tam dotrzec to jest sukces ... jestem ciekaw co bedzie.... wczoraj przyszedlem na spota, bieglem przez 5 pól zeby dotrzec do niego, caly opobdzierany, zachodze a tam batylek z pomaranczowymi suchymi jak pieprz liscmi... a wiec RIP :( szkoda... ze tak malo roslinek sobie wysadzilem, na przyszly rok bede wiedzial jak to zrobic lepiej... to byl moj pierwszy raz w tym sezonie, ale nie martwie sie, bo mam Master Kusha pod lampy (400 W ona jest), tylko nie wiem na ile mi ta lampa starczy. pozdrowka
  • 459 / 1 / 0
bieglem przez 5 pól zeby dotrzec do niego, caly opobdzierany, zachodze a tam batylek z pomaranczowymi suchymi jak pieprz liscmi... a wiec RIP :(
wlasnie tego sie najbardziej obawiam...(ile czasu nie bylo cie na spocie? tzn ile czasu ich nie podlewales?) pieprzone upaly!! ma ktos moze jakies sprawdzone informacje na temat opadow w Polsce? (glownie dolny slask)

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.