ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
To że narkotyki uzależniają w mniejszym lub wiekszym stopniu (fizycznym czy to psyczicznym)to juz wszyscy wiedzą... ganja, table,inna chemia, alko - norma, ale całkowicie inne...
Sex uzależnią skoro się mówi o erotomanach,hazardziści od betoniarek w kasynach, ludzie ponoć wierzący od kościoła... Ja natomiast ostatnio zauważyłem że można się uzaleznić od prasy !!!
Mam sąsiadke która bez prasy nie może przezyć, a że moja mama diluje w kiosku to prase przynosi jej czasami na chate. Kobieta starsza - ułozona, a jednak, ukrywa się przed mężem i kupuje praktycznie wszystkie pisma z dodatkami, stałe pozycje i nowości wydawnicze. Dziennie jest w stanie wydać na prasę do 50 zeta, nie pije, nie pali, a jednak bez "pani domu nie może przeżyć" gdzie gazeta musi być ładna, czysta,bez zagięś, a swojej teściowej bierze duble, bo swoją sie nie podzieli.
Może i wy zauważuliście inne przypadki uzależnień u ludzi...
Uwaga! Użytkownik gota nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 763 / 6 / 0
Może i wy zauważuliście inne przypadki uzależnień u ludzi...
ta u siebie uzależnienie do forum. normalnie włączę sobię dobrą muzę i mogę tu siedzieć godzinami. hardcore i tyle. normalnie już mi się słuch psuć zaczyna, o wzroku już nie wspomnę... chyba moszę zacząć się leczyć, może detox ... :-(
oto ja po całodziennym siedzemiu przy kompie:
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2006 przez GrupaOlewającaWładzę, łącznie zmieniany 3 razy.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 763 / 6 / 0
o i po tygodniu abstynencji: [ external image ]
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zany21 »
Ja tak samo mam jak przedmowca, mam kilka stron ulubionych na ktorych spedzam godzinnnnnnnnnnnnnny!
Jestem uzalezniony od kompa, ale jak np wyjezdzam gdzies na morze czy mmmhmmmm ( jak ostatnio do AMSTERDAMu) to nie bylo mi go brak :p
  • 763 / 6 / 0
[quote="zany21"]
Jestem uzalezniony od kompa, ale jak np wyjezdzam gdzies na morze czy mmmhmmmm ( jak ostatnio do AMSTERDAMu) to nie bylo mi go brak ]
z tym drugim postem oczywiście przesadziłem. mam dokładnie jak przedmówca. choć fakt jak wracam skądś to ciekawym tego co się na forum wydarzyło. ciekawe po co przedmówca wyjeżdżał do Amsterdamu ;-)
i co przywiózł :)
  • 291 / 40 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Uzależnienie od forum o narkotykach to norma. Sam zaczynałem od starego forum hyperreala (ktoś jeszcze pamięta to najbardzie pierwotne forum?) zanim wogóle zaczłąłem brać cokolwiek. Jak i zapewne wielu z was. Można z tego wysnuć teorię o forum [h] jako narkotyk-brama prowadzący do innych narkotyków. I to dużo mocniej od marihuny. Każdy palący jedynie cannabis, a trafiający tutaj jest narażony a wpływ kolegów psychonautów, spidziarzy i opiatowców. To tak jak z więzieniami i psychioatrykami "Zdarza się ze zamkną kogoś niewinnego/normalnego, ale nikt nie niewinny/normalny nie wychodzi".
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Nof pisze:
Można z tego wysnuć teorię o forum [h] jako narkotyk-brama prowadzący do innych narkotyków. I to dużo mocniej od marihuny. Każdy palący jedynie cannabis, a trafiający tutaj jest narażony a wpływ kolegów psychonautów, spidziarzy i opiatowców.
Zarzekałem się, że nie ruszę nic poza zielskiem, ale w środowisku gdzie się obracałem pojawiły się inne możliwości odurzenia i ludzie, którzy jeszcze pobierali cos więcej. Nikt mnie nie namawiał. Próbowałem jedynie przez ciekawość. Forum przedstawia wiedzę na temat dragów i ta wiedza czasem może okazać się zgubna tak samo jak sam dostęp do dragów.

edit:
i wiedza na temat dragów i mentalność społeczeństwa polskiego w kwestii legalizacji jest znikoma :-/ i to jest głównym problemem.

Z tego wszystkiego wolę mieć dostep do wszystkiego niż ograniczony i żyć w niewiedzy.
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2006 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Dla mnie forum hype stało się ostrzeżeniem przed opiatami,nie miałem zamiaru ich brać,ale to właśnie starzy opiatowcy utwierdzili mnie w tym przekonaniu.Nawet muchomor ich największy zwolennik wkońcu nie dał rady. :-( Muchomor mam nadzieję,że jako duch jesteś z nami ;-)
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.