Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam!!!

Postanowilem porszyc pewnien jakze wazny temat o afrodyzjaach ich zastosowaniu, produkcji itp.

Moze zacznijmy od podstaw:czym sa afrodyzjaki i jakia jest ich sila dzialania: :-D
pzdro!!!!! :-)
Uwaga! Użytkownik pietra nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: anem »
Ja czytalem ze damiana ma dzialanie erotyzujace :P Nie wiem jak to jest do konca ale... kto wie. Ja osobiscie jiedys po spaleniu niewielkiej ilosci konopii zrobilem sie troche dziki;)
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: blech »
Czytalem w pewnej starej ksiazeczce ze zwierzatko zwane hiszpanska mucha zyje w polsce i nie tak trudno je znalezc, wcale nie wyglada to jak mucha tylko jakis taki zuczek, topi sie to w alkoholu zostawia na jakis czas i mamy nalewe... tylko z tego co wiem to wcale nie taki fajny srodek jak sie slyszy. Jak ktos jest zainteresowny to moge wzucic wiecej info
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Hiszpańska mucha to krem na potencję albo specjalna nakładka na penisa :D
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 113 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: wolf74 »
Uprawiałem Damiane , niestety mi w zimie zachorowała i zdechła , ale robiłem nalewki na bazie liści damiany i muszę stwierdzić że coś jest w tym ziółku :)
Uwaga! Użytkownik wolf74 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 27 / 0
Ja dwa słowa o yohimbee.
Daje dziwny lekko psychotyczny stan połączony z megazapieprzaniem serca i częstomoczem. Działanie afrodyzyjne polega ponoć na mówiąc skrótowo "drażnieniu cewy".
Nie polecam.
  • 223 / 5 / 0
Mucha hiszpanska to chrzaszcz z rodziny majkwatych. nazywa sie Majka kantarydyna. mozna go w polsce znalesc ale jest zadko spoytykany taki mały połyskujaco zielony.zawiera slna trucizne kantarydyne (?) 0,3 g dozylnie jest dla człowieka smiertelne. moze i w małych dawkach ma jakies tam działanie ..ale srodki powszechnie dostepne ''muchy hiszpańskie'' nie maja wiele wspólnego z tym działaniem ;) podobnie jak kupiony absynt nie ma wiele wspólnego z absyntem (prócz koloru)
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: blech »
heh fakt, zgadzam sie z przedmowca
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dgk »
Damiana jest opisywana jako afrodyzjak , chyba trzeba ją zażywać przez jakiś czas, kiedyś paliłem to po spaleniu skręta przez jakieś 10 - 15 minut jest takie jak po lekkim spaleniu trawką, przyjemne i relaksujące, podobno działa na kobiety silnie jako afrodyzjak , jeszcze nie miałem okazji spradzić ale napewno spróbuje kiedyś :] .
Uwaga! Użytkownik dgk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lewar »
[b][color=crimson]Reggae[/color][color=orange] And[/color][color=limegreen] Cannabis[/color][/b]
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.