Przysiągłbym że słyszałem jeszcze o kilku sytuacjach gdy ktoś przyjmował rano i wieczorem (XR potem CR?)
Nie jestem w stanie nawet nigdzie znaleźć jak konkretnie wygląda uwalnianie, ile trwa cały proces etc. Jedynie enigmatycznie rzucone w artykule że bardziej równomiernie xD Z takim brakiem wiedzy strzelam że nocne dawkowanie jest zalecane by zminimalizować efekty potencjalnego zaburzenia sprawności psychofizycznej u osób wrażliwych.
Sam spróbuję tryb 150 rano 150 wieczór i będę obserwował czy czuję jakieś subtelne pozytywy w przeciągu tygodni. Ktoś kto przyjmował może jeszcze tak przyjmował w podobny sposób na CR lub XR? Ciekawią mnie doświadczenia innych bo mało tego do porównania.
21 października 2021Celebryta pisze: Mało strasznie informacji o wersji XR ;c zaraz wlatuję na pełne 300mg XR i zastanawiam się nad sposobem przyjmowania. Wiedźma razem z ulotką twardo mówi żeby brać na noc, ale parę stron wcześniej kolega forumowicz wspomniał że brał 75mg 2 razy dziennie i twierdzi że odczuwał nader pozytywne działanie w ciągu dnia.
Przysiągłbym że słyszałem jeszcze o kilku sytuacjach gdy ktoś przyjmował rano i wieczorem (XR potem CR?)
Nie jestem w stanie nawet nigdzie znaleźć jak konkretnie wygląda uwalnianie, ile trwa cały proces etc. Jedynie enigmatycznie rzucone w artykule że bardziej równomiernie xD Z takim brakiem wiedzy strzelam że nocne dawkowanie jest zalecane by zminimalizować efekty potencjalnego zaburzenia sprawności psychofizycznej u osób wrażliwych.
Sam spróbuję tryb 150 rano 150 wieczór i będę obserwował czy czuję jakieś subtelne pozytywy w przeciągu tygodni. Ktoś kto przyjmował może jeszcze tak przyjmował w podobny sposób na CR lub XR? Ciekawią mnie doświadczenia innych bo mało tego do porównania.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Z góry dzięki za odpowiedz.
W przypadku trazodonu suchość w ustach zależy od zablokowania receptorów α1, jako że wydzielanie śliny jest kontrolowane zarówno przez układ adrenergiczny jak i cholinergiczny.
Może ksylometazolina (agonista α1 i α2 ) do nosa choć trochę by w takim razie pomogła? Bo zażywanie pseudoefedryny w takim wypadku to już by była przesada.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.