Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1345 / 147 / 8
alpra wchodzi szybko i daje kopniaka, nie ogłupia tak jak klon bo 1mg klona jest zbyt otumaniający, jest się zwartym i gotowym przy alprze a stosując miks alpra klon to proporcja 2 do 1, 1mg alpry i 0,5 klona działa tak że w pracy ogarnia się wszystko, jest się wyluzowanym i działanie jest lekko wydłużone.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 325 / 38 / 0
Mnie miks klon+alpra zawsze zcinał z nóg i usypiał. Ale to pewnie ze względu na zbyt duże dawki.
Teraz miałam zjeżdżać z dawki, jeśli chodzi o alprę, ale zamiast wrzucić dziś 2 mg, to wzięłam przed chwilą już czwarty... I tak oto została mi jedna paczka 0,5 mg, trzeba coś wykombinować, bo za dobrze siebie znam i za mało chcę to odstawić...
Do tego dziś jeszcze koda.
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 171 / 25 / 0
27 maja 2021dash pisze:
Ja mam wrażenie, że pierwsze działanie już po 15 min, a pełne działanie po ok. 30 min.
Ja pełnie efektów odczuwam dopiero po 50 minutach mniej więcej. Co do rozpoczęcia działania to się zgodzę.
Ogólnie alprazolam w moim przypadku zbyt mocno wycisza.
Jestem na ogół żywą osobą i tutaj się pojawia taka chwila niezgodności jak ktoś na mnie spojrzy.
Po klonazepamie albo tymbardziej bromazepamie jestem taki jaki powinienem być ale z podbiciem nastroju do 200% %-D .
Nie piszę tu jak ktoś wyżej o "kilku" klonach lub bromkach a o normalnej dawce terapeutycznej.
W sumie to nawet w benzo odkryłem lek na nieprzespane noce.

Na 6 do roboty?
Nie wyspałeś się bądź nie spałeś w ogóle?
Weź bromazepam/klonazepam :tabletki: %-D .

Mi pomaga. Gdy wezmę odpowiednią dawkę do swojej tolerancji to zapominam, że słabo/w ogóle nie spałem.
Nastrój taki jaki powinien być albo nawet i lepszy. Rzadko kiedy ziewam, skupienie na prawidłowym poziomie.
Uwaga! Użytkownik Sk4Zii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 319 / 42 / 0
Serio?

Dziwne. Biorąc pod uwagę, że to mocne środki nasenne, powinny Cię od razu uśpić, bo nieprzespanej nocy.
No chyba, że niespanie było z innych powodów, i dalej trzyma, że tak to ujmę.
  • 171 / 25 / 0
Klonazepam i bromazepam przy mojej tolerancji biorąc "calaka" nie działa na mnie w ogóle nasennie.
Mówie tu o 2mg i 6mg wyżej patrząc.
Za to bardzo korzystnie to odczuwam w pracy i jestem pewny, że nie widać tego po mnie.
Wiedzą, że szalałem z psychotropami bo po 50 mg alpry byłem powycinany przez 3 dni XDDD.
Dopiero w czwartek wracał mi wyraz twarzy w miare normalny i coś tam zaczynałem kojarzyć %-D .

Brak jakichkolwiek podejrzeń przy bromie i klonie w tych dawkach co napisałem.

A co do posta wyżej to niespanie nie było związane z innymi substancjami psychoaktywnymi. Po prostu brak chęci/możliwości zaśnięcia.
Uwaga! Użytkownik Sk4Zii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 593 / 82 / 0
W moim przypadku alpra nie działa ani troche nasennie ale może to też zależeć od dawek, ja sobie zarzuce od czasu do czasu 0.5mg i działa jak w ulotce. Odnośnie bromazepamu to na pewno bedzie miał lepsze działanie nasenne, jednak nie jakoś mocno, u mnie jest bardziej sedacja i ogólne rozluźnienie.
Jak ty byłeś w stanie pracować przy dawkach rzędu 50mg alpry?
Jestem dość trudny.
  • 633 / 154 / 0
To, o czym piszesz - w moim przekonaniu, jest mocnym sygnałem ostrzegawczym co do uzależnienia fizycznego, pozornie organizm funkcjonuje prawidłowo, jak dostanie swoją dawkę chemicznego szczęścia.
I, wszystko leci dalej w miarę normalnie, pod warunkiem, że od środka jest zbenzynienie.

Dla mnie to nic nowego, że zarówno alko, jak i benzo mocniej wchodziły po zarwanej nocce, nawet takiej bez kofeiny, czy spida. Potwierdzam, że da się tak przetrwać kolejny dzień, do końca nawet nie wiedząc, jak szybko i kiedy zleciał. Wieczorem standardowa higiena i sen, dosłownie po minucie od przyłożenia głowy do poduszki.

Nie jesteśmy w dziale, w którym będę próbował kogokolwiek umoralniać, proszę tylko, byś pamiętał, że od takiego trybu, do wylotu z pracy jest bardzo cienka granica, której możesz już nie odczuwać na swoim "znieczuleniu".
  • 171 / 25 / 0
Nie mam uzależnienia fizycznego. Przejawiały mi się lekkie objawy psychiczne tzn. brak snu oraz wkurwienie i to nie każdego dnia.
Aktualnie zaczyna mi się 12 dzień detoxu od wszystkiego i czuję się zajebiście.
Też się bałem fizycznego wjebania ale jak po 4 dniach nic się nie pojawiło to motywacja tym bardziej wzrosła :zombie:

Robiłem nawet co 2 dni test na benzo w moczu i dopiero przy 10 dniu widziałem wynik ledwo negatywny.
  • 633 / 154 / 0
Cieszę się, że ogarniasz, ale jeśli nie ma mowy o uzależnieniu, to zaczyna mnie dziwić to, że organizm zareagował tak pozytywnie - wręcz euforycznie na depresant.
  • 171 / 25 / 0
W sumie czytałem, że dużo ludzi reaguje tak pozytywnie na bromazepam.
Odbijam od tematu jakim jest alpra ale może to coś znaczy xd?
No bo nie raz już czytałem, że bromek jest najlepszy w tym co robi.
Zablokowany
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.