"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Teraz miałam zjeżdżać z dawki, jeśli chodzi o alprę, ale zamiast wrzucić dziś 2 mg, to wzięłam przed chwilą już czwarty... I tak oto została mi jedna paczka 0,5 mg, trzeba coś wykombinować, bo za dobrze siebie znam i za mało chcę to odstawić...
Do tego dziś jeszcze koda.
27 maja 2021dash pisze: Ja mam wrażenie, że pierwsze działanie już po 15 min, a pełne działanie po ok. 30 min.
Ogólnie alprazolam w moim przypadku zbyt mocno wycisza.
Jestem na ogół żywą osobą i tutaj się pojawia taka chwila niezgodności jak ktoś na mnie spojrzy.
Po klonazepamie albo tymbardziej bromazepamie jestem taki jaki powinienem być ale z podbiciem nastroju do 200%
Nie piszę tu jak ktoś wyżej o "kilku" klonach lub bromkach a o normalnej dawce terapeutycznej.
W sumie to nawet w benzo odkryłem lek na nieprzespane noce.
Na 6 do roboty?
Nie wyspałeś się bądź nie spałeś w ogóle?
Weź bromazepam/klonazepam
Mi pomaga. Gdy wezmę odpowiednią dawkę do swojej tolerancji to zapominam, że słabo/w ogóle nie spałem.
Nastrój taki jaki powinien być albo nawet i lepszy. Rzadko kiedy ziewam, skupienie na prawidłowym poziomie.
Dziwne. Biorąc pod uwagę, że to mocne środki nasenne, powinny Cię od razu uśpić, bo nieprzespanej nocy.
No chyba, że niespanie było z innych powodów, i dalej trzyma, że tak to ujmę.
Mówie tu o 2mg i 6mg wyżej patrząc.
Za to bardzo korzystnie to odczuwam w pracy i jestem pewny, że nie widać tego po mnie.
Wiedzą, że szalałem z psychotropami bo po 50 mg alpry byłem powycinany przez 3 dni XDDD.
Dopiero w czwartek wracał mi wyraz twarzy w miare normalny i coś tam zaczynałem kojarzyć
Brak jakichkolwiek podejrzeń przy bromie i klonie w tych dawkach co napisałem.
A co do posta wyżej to niespanie nie było związane z innymi substancjami psychoaktywnymi. Po prostu brak chęci/możliwości zaśnięcia.
Jak ty byłeś w stanie pracować przy dawkach rzędu 50mg alpry?
I, wszystko leci dalej w miarę normalnie, pod warunkiem, że od środka jest zbenzynienie.
Dla mnie to nic nowego, że zarówno alko, jak i benzo mocniej wchodziły po zarwanej nocce, nawet takiej bez kofeiny, czy spida. Potwierdzam, że da się tak przetrwać kolejny dzień, do końca nawet nie wiedząc, jak szybko i kiedy zleciał. Wieczorem standardowa higiena i sen, dosłownie po minucie od przyłożenia głowy do poduszki.
Nie jesteśmy w dziale, w którym będę próbował kogokolwiek umoralniać, proszę tylko, byś pamiętał, że od takiego trybu, do wylotu z pracy jest bardzo cienka granica, której możesz już nie odczuwać na swoim "znieczuleniu".
Aktualnie zaczyna mi się 12 dzień detoxu od wszystkiego i czuję się zajebiście.
Też się bałem fizycznego wjebania ale jak po 4 dniach nic się nie pojawiło to motywacja tym bardziej wzrosła
Robiłem nawet co 2 dni test na benzo w moczu i dopiero przy 10 dniu widziałem wynik ledwo negatywny.
Odbijam od tematu jakim jest alpra ale może to coś znaczy xd?
No bo nie raz już czytałem, że bromek jest najlepszy w tym co robi.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.