Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1341 / 269 / 0
tak zgadzam się jak najbardziej i wszystko inne obciążające nery łączone z pregabaliną może narobić kuku (kreatynka np. albo inne "tynki"),
ale sama pregaba narobi mniej bałaganu,
chociaż jak kolega wyżej spomniał też widzę, że grubo i wierzę

chcialem też napisać 👉 że jak wam oddawanie moczu/nerki "szwankują" po pregabie, to nie szukajcie szczegółowych informacji w internecie!!🤯🥷,
bo często, gęsto jest napisane, że po danych objawach nery są nieodwracalnie uszkodzone i zara śmierć i nie zdążysz nic zrobić
Spoiler:
pregaba blokuje określone miejsca w układzie nerwowym, który jest także w nerkach ofc,
ale po zmniejszeniu dawki/odstawieniu raczej OBJAWY USTĘPUJĄ
nie ryjcie się mocno, ale garda
Spoiler:
  • 404 / 49 / 0
Potwierdzam, przy 150 ed jedzonych często prawa nerka pobolewala, nawet by nie wpadł na to, że to pregaba. Jak ktoś wali duże dawki to czytałem ostatnio jakieś badania o było, że jest neurotoksyczna i po odstawieniu to się nie naprawia.
Już taka dawka 150 wodę ciągnie fest, jakby na sterydach był. Na drugi dzień bez pregaby woda mi zeszła, ale robiłem też trening w upalny dzien i się lało ostro.
Jadłem ostatnio 75/75/off/75/150
Najlepiej działa jak góra dwa dni i przerwa w trzeci dzień mimo podwojonej dawki znika magia i czuć niedosyt, a zwiększenie dawki powoduje jedynie większe zbicie Intelektualne przez co nie jest fajnie, mam na myśli odpalam sobie film z napisami i nie nadążam czytać albo nic nie rozumiem z tego czytania :)
  • 66 / 8 / 0
Ja jedząc stale prege 150 mg nie zauważyłem żadnych zmian sugerując się morfologią i badaniami moczu. A leciałem przecież w między czasie 80 mg Izoteku z 20-30 mg metanabolu plus rok ciąg na 4-6 dużych Thio(tona sulfo) plus walenie na pusty żołądek w/w Thio z 0,2-0,3 wódy. Stosowałem bardzo lipidojebny steryd jak masteron w dawce nawet 100 mg codziennie i wszystko we widłach. Ale wskoczenie na 450-600 mg pregi codznnie plus 4 tygodnie L4 potrafiło u mnie sporo spierdolić w badaniach.
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 404 / 49 / 0
Czy stosując pręgę popołudniu przez cztery dni w dawce 75 czasem 150, to czy po tych kilku dniach będę odczuwał spore zmęczenie jak zejdzie? Bo ogólnie zastosowałem ją po zejściu z trampka, niby psychiczne objawy tramadolu mnie puściły, tylko nie mogłem w nocy spać. Na pewno ciężko mi się rano wstawało jak zażywałem prage. Teraz sam nie wiem czy to zmęczenie było po pregabalinie czy coś pozostało po tramadolu, do 10-11 się czułem dobrze, a potem zmęczony i do wszystkiego trzeba było się zmuszać.
  • 132 / 18 / 0
Przez pewien okres miałem „randkę” z Pregą 150 < Over. I jak zrobiłem sobie badania nic mi nie wyszło. Oczywiście lipidogram zachwiany, ale to przez odżywianie.
Nerki wątroba, wszystko okay.
Co do tych nerek to są lepiej niż wątroba, która się po prostu zatłuszczyła. Po 3 miesiącach pełne badania i poprawa. Dieta jest najważniejsza, a swoje lata też już mam i dalej lecę jak 20 latek.
Dbaj o swoje ciało. Mi pomógł CBN na sen i CBD. Żarłem tony odsmt oxy i takie tam, moja wąroba była tylko zdenerwowana, alko bardziej niszczy. Więc skoro używasz coś rekreacyjnie to się nie rozwalisz.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2024 przez HEXENMEISTER, łącznie zmieniany 1 raz.
Away for Xmas and New year eve!! Happy Holidays :extasy:
  • 5200 / 928 / 0
Ja brałem pregi w chuj ogólnie to znam ją już z 7lat jak nie lepiej, nie potrafię określić dokładnie. Tak na stałe to przez 2 lata zacząłem od 150-0-150 skończyłem na 300-0-300, wyskoków rekreacyjnych po 2 gramy niezlicze. I nerki zdrowe. Także jestem zmieszany jak to czytam. Nigdy też nie puchlem po predze, nie miałem retencji wody. Nic mnie nie bolało. Więc po prostu kwestia indywidualna moim zdaniem.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 404 / 49 / 0
12 lipca 2024HEXENMEISTER pisze:
Przez pewien okres miałem „randkę” z Pregą 150 < Over. I jak zrobiłem sobie badania nic mi nie wyszło. Oczywiście lipidogram zachwiany, ale to przez odżywianie.
Co do tych nerek to są lepiej niż wątroba, która się po prostu zatłuszczyła. Po 3 miesiącach pełne badania i poprawa. Dieta jest najważniejsza, a swoje lata też już mam i dalej lecę jak 20 latek.
Dbaj o swoje ciało. Mi pomógł CBN na sen i CBD. Żarłem tony odsmt oxy i takie tam, moja wąroba była tylko zdenerwowana, alko bardziej niszczy. Więc skoro używasz coś rekreacyjnie to się nie rozwalisz.
A jakie miałeś objawy stluszconej wątroby? Bo też mam sporo tłuszczy w diecie. Na śniadanie jak jem jaja to się czuje pełen energii, a jakbym dał jakąś owsiankę to zaraz takie zbicie i senność.
  • 91 / 26 / 0
Jeżeli chodzi o stłuszczenie wątroby to ja w tym temacie jestem ewenementem. Pamiętam kiedyś po dłuższym pobycie w egzotycznym kraju ( kilka mieś ) gdzie nie odżywiałem się
zbyt zdrowo postanowiłem zrobić badania i wyszło że moja wątroba jest mocno stłuszczona. Głupi byłem i nic z tym nie zrobiłem, na dodatek waląc alko niemal że codziennie przez następne 2 lata. Gdy się trochę ogarnąłem to stwierdziłem, że czas zrobić badania ponownie, w zasadzie to czytając o objawach w necie etc. szedłem trochę na morfologię i usg jak na ścięcie. Okazało się, że... wszystkie wyniki w normie, po stłuszczeniu ani śladu. Do tej pory zastanawiam się jak to możliwe i przychodzą mi dwa sensowne argumenty które stoją za "naprawą" wątroby.

1) badanie dwa lata wstecz robiłem w odstępie nie dłuższym niż 24h po spożyciu alko w niemałej ilości, więc wyniki morfologii mogłybyć niemiarodajne
2) nigdy nie waliłem "klinów", ani nigdy nie piłem do odciny - jednocześnie uprawiałem bardzo dużo sportu, w zasadzie to codziennie 2h ciężkiego biegowego wysiłku czy siłownii.

I w sumie z prega było podobnie, mimo że żarłem po 2g to z wagi 92kg udało mi się zbić do 83kg przy ciężkim treningu. Przez rok czasu jedzenia tak dużej ilości nie czułem żadnych skutków ubocznych. Niestety póżniej pojawiły mi się problemy z kolanem, brak aktywności fizycznej i strasznie napuchłem, czuje tą retencję wody w sobie. Nastraszyliście
mocno jeżeli chodzi o nerki więc czas przebadać się znowu, choć tak naprawdę to pytanie czego mogę się spodziewać?

@Edit

A i zapomniałem dodać, dzisiaj miałem problem z oddaniem moczu, taka sytuacja zdarzyła mi się pierwszy raz w życiu i jestem mocno zaniepokojony. Z 15 minut walczyłem aby cokolwiek odlać.
  • 132 / 18 / 0
13 lipca 2024FotherMucker pisze:
12 lipca 2024HEXENMEISTER pisze:
A jakie miałeś objawy stluszconej wątroby? Bo też mam sporo tłuszczy w diecie. Na śniadanie jak jem jaja to się czuje pełen energii, a jakbym dał jakąś owsiankę to zaraz takie zbicie i senność.
Jakbym słyszał siebie. Jaja na śniadanie lepsze samopoczucie itp. No ale wyniki wszystko 3x i lekarz do mnie dzwonił że przy takich wynikach to do 60 nie dociągnę. Ściąłem tłuszcze ostro. Nie jem śniadań robię sobie przerywane głodówki i cukry ostro w dół też. Przez to że nie jem samych śniadań chudłem średnio 3kg na miesiąc. Więcej warzyw surowych i jakiś chudy ser do tego bo kocham ser i mogę nie jeść mięsa, ale ser muszę. Dodałem trans resweratrol tłuszcze omega i karczocha, zacząłem się dużo lepiej czuć. Musisz też sobie zrobić cały lipodogram z cukrami, ja przez to sobie wymyślałem różne choroby, a to właśnie było to. Jak wcześniej już pisałem lepiej się zacząłem czuć to i zielsko lepiej zaczęło wchodzić 😃
Pilnuje się tej diety w sumie to nic restrykcyjnego, idzie się przyzwyczaić o jem wszystko. Na następne badania to szedłem już na zjebki, ale taka dieta wszystko poprawiła i tylko ta „podrażniona” wątroba, ale to w normie, mówiła że każdy tak ma. A ja piję i walę nie raz różne specyfiki, także ten alkohol najgorszy. Owsianka to też nie najlepszy wybór na śniadanie. Ale też zmęczenie przemęczenie, bóle głowy bezsenność i inne gowma. Dieta to podstawa.

@Associazione , też miałem problem z retencja wody u mnie yerba zadziałała jak cud. Lałem jak szalony po dwóch dniach, zeszło ze mnie wody serio 2kg z masy, od razu schudłem na twarzy. Popijam Yerba bo po kawie mnie telepie. A też miałem napuchniętą twarz bo do tego minox na porost włosów stosuję i Yerba rzeczywiście pomaga w oddawaniu moczu.
Away for Xmas and New year eve!! Happy Holidays :extasy:
  • 404 / 49 / 0
@HEXENMEISTER
To co miałeś w tych wynikach nie tak? To muszę sobie zrobić lipidogram bo 15 lat to wale te jajeczka prawie non stop no i serek też uwielbiam.
Zablokowany
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.