Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 553 / 117 / 0
12 maja 2023slodkapszczolka pisze:
Działanie pregaby nosem opiera się na spływie ;) ale mniejsza z tym bo to nie wątek o predze.

Posiada ktoś jakieś replikacje (zdjęcia/filmy) z noddingu kodeinowego albo innego opio? Jak już uda się uzyskać nodding przy kodzie zauważyłem, że wizję są bardzo specyficzne i nie podobne ani do tych z psychodelików ani dysocjantów. Są za razem niezwykle realistyczne i abstrakcyjne, trochę jak sny, z tym że zdajesz sobie sprawę że to tylko wizualizacja. Np. widziałem raz ludzi wyginających się w dziwne, nie możliwe w rzeczywistości pozy, siebie biegnącego przez tory jak w Subway Surfers %-D albo miłe spacery z ukochaną osobą. Możecie opisać jak u was wyglądają wizje przy noddingu? W internecie jest pełno replikacji z psajko czy dyso ale z opio nie ma nic a myślę że sprawa jest całkiem ciekawa 😉
Co masz na myśli z tym spływem?
Czy można powiedzieć, że działanie każdej substancji wciągniętei nosem opiera się na spływie?!
Szczerze mówiąc pręga działa inaczej wciągnięta -połknięta. Wolę nosem.
koda, koda, koda.(;)
  • 36 / 16 / 0
12 maja 2023jak89 pisze:
12 maja 2023MentalStefan pisze:
No i chuj, już jestem spalony w 2-óch aptekach... Kurwa, nic tak nie triggeruje mojej fobii społecznej jak te zjebane sytuacje, kiedy farmaceuta mówi że nie sprzeda mi thio bo za dużo kupuję i nie może... Spuszczam wtedy głowę i wychodzę w pizdu. Poddaję się od razu, no bo mam innego robić? Kłócić się z nią? Niby nie robią żadnych większych awantur, ale jak już se kurwa wyobrażam co o mnie potem mówią... To jest coś, co niby powinno mi dać do myślenia, ale ćpać nie umiem przestać, no to kurwa mam dysonans poznawczy. W sumie to mam to na własne życzenie, więc po co o tym piszę. Nie da się ćpać i nie mieć żadnych konsekwencji z tego powodu.
Nie przejmuj się i nie dokładają sobie negatywnych emocji.
Moim zdaniem zrobiłeś bardzo dobrze, że się nie awanturowałeś. To dobrze o tobie świadczy.
Ile masz aptek w swoim mieście? Kupujesz w nich na przemian?
To jest ich chore prawo...mogą odmówić i nikt z nas w takiej sytuacji nie może kiwnąć palcem. Myślę, że wyglądasz, lub jesteś młody i to daje im nad tobą przewagę.
Dzięki za miłe podejście.

Jak kupuję alko to prawie zawsze pytają mnie o dowód, no to widocznie wyglądam młodo. Mieszkam w centrum małego miasta, to w promieniu jakiś 2 kilometrów od mojego domu mam chyba z >20 aptek, więc jeszcze większego dramatu nie ma. Staram się tak kupować, aby nie chodzić do tych samych aptek w krótkich odstępach czasu. Napisałem nawet małą appkę, gdzie zaznaczam w jakich aptekach byłem i kiedy, żeby łatwiej planować obchody xD
To już moja 4-ta albo 5-ta taka sytuacja w moim życiu, druga odkąd wróciłem do ćpania po 2,5-letniej przerwie. Po takiej sytuacji to zawsze wiesz... "niby człowiek wiedzioł, ale jednak trochę się łudził" xD W ogóle te przepisy odnośnie kodeiny są popieprzone... Pomijając kwestię, że wg. polskiego prawa kodeina jest narkotykiem ale jednocześnie tak se go można kupić w każdej aptece bez recepty, to po co aptekarze mają aż takie uprawnienia, żeby przypierdzielać się do czyjegoś uzależnienia? Moje życie, moja sprawa - jeżeli chcę ćpać to nic nikomu do tego. To ja jestem odpowiedzialny za swoje życie, bo nikt go za mnie nie przeżyje. No niby aptekarze mają zakaz czynienia szkody drugiemu człowiekowi i pomagać innym (czy jakoś tak to jest w ich przysięgach), ale w takiej sytuacji to bardziej ja sam sobie robię szkodę, bo wtedy aptekarz jedynie pełni rolę taśmociągu który podaje lek i pobiera opłatę. Poza tym najpewniej nie robi tego z dobrego serca, tylko żeby poczuć kontrolę nad kimś, wyrazić swoją pogardę wobec chorych ludzi i pokazać temu, tfu, ćpunowi gdzie jego miejsce. A szkoda o tym gadać... Już się wynarzekałem xD
  • 553 / 117 / 0
@Up
Nie ma za co, to ludzkie podejście.
Jestem człowiekiem.
Jestem czło
Jestem cz
Jestem. (...)
Te miasto jest sporych rozmiarów skoro masz tak wiele aptek w około siebie.
Kraj w którym żyjemy jest trudny i nie można mieć do ludzi w nim żyjących o to pretensji.
  • 3 / / 0
Wie ktoś może jaki jest odpowiednik Thiocodinu w Szwecji, albo coś tak samo dobrego ?
  • 111 / 36 / 0
Ile panowie polecacie kodeiny na 93kg?
Nie wiem czy wziąć dzisiaj po bieganiu 300mg czyli bezpieczna dawkę, czy może 390mg gdzie czasami zmixowana z pieprzem powodowała, że musiałem się skupiać na oddechu.
Ta kapryśność kody mnie rozwala na łopatki.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 693 / 312 / 0
@Wariat99
Ja przez 3 tygodnie brałem codziennie 8 tabl. thiocodinu, moja waga obecnie 106 kg, efekt czułem super, żadnych problemów, motywacja do zdobywania świata, pewność siebie i przyjemne ciepło, po kodeinie lubiłem jeździć rowerkiem, grać na kompie i w ogóle zdobywanie nowych pasji, znajomości itd. Od 4 dni nie biorę... zimno mi strasznie, nerwowy jestem, bolą mnie mięśnie, czuję się osłabiony, zmęczony pomimo iż nie robię nic. Za kilka dni wracam na ciężarówkę do pracy i musze, chce być czysty od wszelakich używek. Bierz jak najmniej. Szanuj opio i nie oczekuj niczego a wtedy przyjdzie zadowalający efekt. Pozdro.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 111 / 36 / 0
Kurde, ciebie na pewno klepie te 8 tabsów, a nie placebo?
Dawka narkotyczna zaczyna się od 150mg, ale moim zdaniem to 300mg, no chyba, że ktoś waży z 60-70kg.
Wziąłem 390mg czekam na efekty.
Hmm i po tych 3 tygodniach nie powinieneś być uzależniony fizycznie, ale to niech inni się wypowiedzą, bo ja nigdy nie miałem skręta od opio.
Edit: Ale zaczyna grzać, się nie dziwie jak ludzie się od tego uzależniają.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 4 / 0
@Wariat99
Z moich doświadczeń koda najbardziej grzeje właśnie po wysiłku, wstaniu i braku posiłku w ciągu kilku ostatnich godzin. Czasem nawet duże dawki (600+) po jedzeniu nie grzeją tak jak te mniejsze (240-300) po 10h niejedzenia i dużym wysiłku.
  • 46 / 5 / 0
Mam tolerke na kode na poziomie mniej więcej 600-700 mg. Kode zacząłem jeść na przełomie luty/marzec, ale jak to ja zamiast jeść na początku małe dawki typu 300-450mg to sobie waliłem przez cały dzień po 800 mg przez co teraz muszę wydać z 60 zł, żeby się zrobić. Próbowałem z DXM, który ponoć zbija tolerke, ale gówno mi to dało. Teraz pytanie ile muszę nie jeść kody, żeby zbić tolerke, a może są jeszcze jakieś sposoby żeby wzmocnić jej działanie, żeby 480 mg porządnie porobiło.
  • 693 / 312 / 0
@Wariat99
Jakby to było placebo to przecież bym nie brał w ogóle, bo po co :)
Mam niewielkie doświadczenie z opio ale jednak, kiedyś tramal i morfina przez ponad miesiąc codziennie i zapamiętam ten zjazd do końca życia. Dlatego tak ostrożnie podszedłem do thiocodinu bo skoro czułem efekt, to po co przeginać a potem przepłacać cierpieniem. A i tak cierpiałem, bóle brzucha i częste wizyty w kiblu :)
Nie polecam i już nie praktykuję i mam nadzieję że nie wrócę do tego nigdy :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.