Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1993 / 490 / 0
Zgadza się baklofen wpływa na dopaminę. WU szczurów w godzinę od podania 50 mg/kg poziom tego neuroprzekaźnika wzrósł maksymalnie o 170% w ciągu jednej godziny od podania dawki. [1] System regulacji GABA oraz dopaminy są ściśle powiązane. Aktywacja receptorów GABA powoduje wyrzut dopaminy. [2]

[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/576560
[2] http://luxury.rehabs.com/baclofen/
  • 86 / 2 / 0
Ostatnio wziąłem 150 mg baclo, + 6 piw poszedłem z ziomkami do klubu i co chwila ktoś mnie zaczepiał i mówił że zachowuję sie jak naćpany, w końcu wyjebała mnie ochrona, podobno gały dosłownie wychodziły mi na zewnątrz :-) I w dodatku mam totalną amnezje.
W każdym razie oodradzam mix baclo z dużą ilością alko :-)
  • 1993 / 490 / 0
Sporo ludzi po takim miksie by wylądowało na toksykologii. Na Twoim miejscu cieszyłbym, że to tylko tak się skończyło. Radziłbym się nikomu nie sugerować takimi eksperymentami. Może istnieje jakaś tolerancja krzyżowa pomiędzy alkoholem a baklofen bo mnie bardzo dobrze robi 50 mg i nigdy nie czułem potrzeby wychylać się poza tą dawkę. Natomiast kolega kiedyś zmiksował 50 mg z jednym piwem i neuroleptykami co spowodowało u niego straszne strucie. Wymiotował, miał bardzo silne zaburzenia błędnika, bardzo słabe ogólne samopoczucie na tyle, że nie chciał przebywać z ludźmi tylko leżał na imprezie sam w innym pokoju. Neuroleptyki bierze codziennie, kilka piwek też zdarzało się jemu do nich wypić więc to kwestia miksu. Baklofen wydaje się mocno nasilać działanie innych depresantów. Dawki rzędu 125+ mogą indukować "blackout". Stan ten właśnie głównie w kontekście modulatorów gaba dobrze jest opisany na wiki:
https://en.wikipedia.org/wiki/Blackout_ ... d_amnesia)

Swoją drogą wydawało mi się, że kiedyś o tym wspominałem ale jak przegląda posty to nie widzę. Mój przyjaciel, który ma dużą tolerancję na alkohol wylądował w szpitalu po 225 mg baklofenu zjedzonego w ciągu 3-4 godzin.
  • 1322 / 18 / 0
A to nowość... Tak jak GBL + alkohol mi nie wchodzi tak z baklofenem nigdy nie miałem takich atrakcji... Rano wrzuta 50mg, a wieczorem festyn i obalone parę litrów piwa i szafa grała. Plus takiego miksu, że rano obudziłem się bez kaca. Natomiast baklofen + vodka to już inna para kaloszy.
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 1784 / 30 / 0
Zastanawiałem się dlaczego baklo tak dziwnie działa, a u mnie wręcz daje efekty uboczne gdy przyjmuje inny bez podkładki z kofeiny(bez stimów ten sam efekt x2 + senność).

Baklofen poprzez aktywność na białka G hamuje cyklaze adenylowa i dalej obniża poziom cAMP.

Tyle mogę powiedzieć na pewniaka, reszta mechanizmu to łooo, lvl wyzej niż moje możliwości zrozumienia.

---

Inna ciekawostka, baklo ma działanie antynocycepcyjne. Albo poprzez otwieranie >cośtamcoś< kanałów K+ albo poprzez białka G, które >cośtamcoś< z kanałami K+
*nie chce mi się szukać jak to przetłumaczyć xD
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 2 / 0
Fasoracetam ładnie zbija tolerkę na baclo, dzisiaj 100 mg pozamiatało mnie z nóg, wystrzelony jestem jak kosmita na księżyc, a miałaem 6 dni przerwy od baclo i przez ten czas ciągle ładowałem 100 mg faso dziennie.

KapitanAizen pisze:
Sporo ludzi po takim miksie by wylądowało na toksykologii. Na Twoim miejscu cieszyłbym, że to tylko tak się skończyło. Radziłbym się nikomu nie sugerować takimi eksperymentami. Może istnieje
Najlepsze jest co odjebałem pod koniec jak wróciłem do domu, zasnąłem na podwórku na trawce , przed domem :wall: , nie wiem czemu, nic nie pamiętam, masakra, ojciec mnie budzi o 8 rano i pyta się czy dobrze się czuję :wall:
Nigdy więcej alko+ baklo :-), rozsądnie trzeba z tą substancją postępować :)

Ale potencjał przeciwdepresyjny baclo to jest to, 50 mg dziennie = 0.00 deprechy, a te wszystkie leki SSRI i inne anydepreasnty łącznie z benzo, moga się schować przy baclo :-)
Nie wiem czemu baclo nie stosują w leczeniu lęków/deprechy

Dostałem to dziś od psych Pregabaline, wie ktoś coś o torelancji krzyżowej między baclo a pregabaliną ??
  • 1784 / 30 / 0
Jak to wychodzi cenowo z fasoracetamem na miesiąc?
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 2 / 0
[Faust] pisze:
Jak to wychodzi cenowo z fasoracetamem na miesiąc?
Nieciekawie wychodzi, w Polsce najtaniej 5 gram= 355 zł
  • 1784 / 30 / 0
A dawkowanie, takie konkretne?
  • 86 / 2 / 0
Wydaje mi się że jeśli chodzi o fasoracetam to lepiej częściej aniżeli dużo na raz.
Czyli np. 100 mg dzienną dawkę lepiej rozłożyć na 5 x 20 mg, albo nawet 10 x 10 mg, aniżeli wszamać 100 mg na raz.
I biorę zawsze pod język, chwilę po zażyciu czuć lekko polepszoną koncentracje i skupienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.