Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1392 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: dsn »
Nie.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Twoja Stara »
Zdecydowanie kołpaki.
Uwaga! Użytkownik Twoja Stara nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
Szybkie pytanko. Wszystkie łysice mają ciemny kolor blaszek?
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1392 / 10 / 0
Ciężko to jednoznacznie stwierdzić, bo ciemny ciemnemu nieraz doprawdy nierówny. Ale białe lub kremowe na pewno nie będą, ewentualnie jasno-szare, choć to rzadkość. p.s. Pisze na podst. własnych doświadczeń.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 4024 / 371 / 951
Prawda. Zdarza się jasnoszary, wpadający jakby we fiolet , ale to może tylko moje prywatne skrzywienie rogówki .
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Twoja Stara »
właściwie to chyba są tylko dwa grzyby podobne do łysic:
kołpak-w odróżnieniu do łysiczki ma ciemny trzonek i ogólnie jest taki mulatowaty
psiaczek-ten ma jasny trzonek ale jest bardzo delikatny i łamliwy - trzon łysicy bardziej włóknisty i elastyczny
Uwaga! Użytkownik Twoja Stara nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 136 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bamboclat »
95% łysiczek ma ciemne blaszki, mokre są praktycznie czarne, na słoneczku podsychają i kolor blaszek przechodzi pod ciemny fiolet. Przynajmniej moje przepalone oczy tak to widzą ;)

5% znalezionych przeze mnie łysiczek miało jasne blaszki - wręcz białe ale gdyby się dobrze przyglądnąć to były w jasno purpurowe, takie 'blade cipki' - po suszeniu przyciemniały znacznie.

- same kapelusze brązowo-blado-pomarańczowe, nie do przeoczenia, z ostrym sutem, nóżki bardzo długie nawet 20cm, tylko zrywałem i wszędzie niebieskie przebarwienia się robiły, jestem pewny że to były łysiczki i to mocniejsze niż reszta.

Żal mnie ogarnia bo fotek nie porobiłem, rzadko spotykam te mistyczne diablice.

Do przyszłego roku! YO! %-D
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2009 przez bamboclat, łącznie zmieniany 1 raz.
"Co za farmazony szczelasz. Wiesz kto to był Frank Dux. Gościu walczył w kumite i sklepał ruwno wszystkich ryżowpierdalaczy jak sie nie znasz to idź stond"

Wróciłem ziomeczki i mam się dobrze.
  • 1392 / 10 / 0
Kapelusze są do przeoczenie i to bardzo łatwo, ale tylko wtedy, gdy są mokre. Wówczas ciemne, zgniło-zielone, wpadające nawet w bladą czerń.
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
[quote="Twoja Stara"]
właściwie to chyba są tylko dwa grzyby podobne do łysic]

Psiaczek, czyli co?
Obydwa podobne grzyby mają tą charakterystyczną sutkę?
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1392 / 10 / 0
Kołpaki sutka nie mają. A psiaczek, czyli bliżej nie określony, niewłaściwy gatunek. I nie powiedziałbym, że jest taki jeden, bo sam spotkałem ze 3. No i niektóre miały sutki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.