Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Mam wahania nastroju, drażliwość, nerwowość, kłótliwość i depresje. Trudności w oddawaniu moczu czy wypróżnianiu się
duża amotywacja i brak zainteresowania życiem nawet brak chęci na wyjście czy nawet słuchanie muzyki (nigdy podczas przerw takiego czegoś nie miałem) teraz jest podobnie, tylko czasami muzykę puszcza m jak jest trochę lepiej i z ludźmi gdzieś mogę wyjść. W poprzednich ciągach również czegoś takiego nie było mimo, że były dłuższe.
psychicznie było tak tragicznie, że myśli totalnie nieracjonalne,
Albo ogromne placebo, albo to ma naprawdę spory potencjał.
podajcie jakies linki, prosze, cena nie gra roli.
u mnie kiedy wystapily te objawy to gbl/ghb nie dzialal na mnie wogole euforycznie, wogole nie podnosilo mi nastroju , wystarczylo 1-2 dni przerwy i polewki znow robily jak trzeba , wiec jak najbardziej histamina ma wplyw na stan psychiczny...
colis:
"Okresowa nietolerancja histaminy spowodowana jest spożyciem niektórych substancji (np. alkohol, niektóre składniki leków) lub zjedzeniem pokarmów bogatych w histaminę.
Substancje te hamują na pewien czas działanie oksydazy diaminowej, która jest odpowiedzialna za rozkład histaminy w organizmie, co może być przyczyną np. plam i wyprysków po alkoholu. Często powyższe objawy nazywane są mylnie "uczuleniem na alkohol"."
Nadmiar histaminy moze powodowac:
Głowa, oczy, nos, uszy: bóle głowy, zawroty glowy, oszołomienie, zaburzenia koncentracji, zmęczenie, otępienie. Ucisk w oczach, zmienna ostrość widzenia. Zakatarzony nos. Zapalenie zatok. Drapanie w gardle. Suchość w ustach.
Serce i płuca: Kołatanie serca, ucisk w klatce piersiowej, trudność z oddychaniem, zadyszka. Niskie lub wysokie ciśnienie. Zapalenie oskrzeli. Astma.
Brzuch: Ucisk i ból brzucha, zgaga, brak tolerancji na niektóre potrawy, kolki, wzdęcia, nieregularne stolce, nudności, odruch wymiotny.
Skóra: Sińce pod oczami, trądzik, blada i zwiędła skóra, cellulitis, obrzęknięte spojówki, wypadanie włosów, łuszczyca, zaczerwienione spojówki.
Stawy: Sztywność palców, bóle stawowe, osłabienie mięśni.
bóle i zawroty głowy,
nadciśnienie tętnicze,
zaburzenia rytmu serca
przyspieszone bicie serca
biegunki,
zapalenia błony śluzowej żołądka.
bulgotanie w przełyku i jelitach
rano przekrwione i opuchniete oczy
palpitacje serca
drgawki
uczucie zima
uczucie zmeczenia
sińce pod oczami
zaczerwienie skóry
trudności w oddychaniu
Trudności z zasypianiem, łatwość pobudzenia
problemy z regulacją temperatury ciała
niepokój
Skurcze brzucha
Nudności, wymioty
obrzęk tkanek
Dodatkowo istnieją pewne produkty, które stymulują wydzielanie histaminy w jelicie, np.:
alkohol (szczególnie czerwone wino i szampan);
ser;
owoce morza, ryby i sosy rybne;
surowe kiełbasy (np. salami, bekon);
kapusta kiszona;
warzywa (np. pomidory, szpinak, bakłażan);
owoce (np. truskawki, ananas, banan);
czekolada.
Gdy organizm jest odwodniony, produkcja histaminy znacznie się zwiększa.
wiec w duzym stopniu problemy ze snem moga wynikac wlasnie z powodu podbicia histaminy, tak jak zwiekszone cisnienie i przyspieszony puls, a na pewno problemy ze wzrokiem, wypranie, i inne tego typu efekty uboczne dnia nastepnego , czyli tak zwanego "kaca" po naduzywaniu gbl/ghb...
noo wiec teraz to juz nic wam nie stoi na przeszkodzie aby sobie bez przeszkod rozregulowac receptory NMDA/GABA :D
naduzywanie tej substancji nigdy nie bylo takie proste :D teraz wystarczy sobie zarzucic antyhistamine i polewac ile dusza zapragnie.... az do rozregolowania gaba i wjebania fizycznego :D
choc z drugiej strony , teraz i odstawianie bedzie znacznie "latwiejsze", jestem ciekaw na ile pomocna okarze sie antyhistamina przy odstawce gbl/ghb przy wjebaniu fizycznym... :)
czyli co ? kolejna sprawa z rozdzialu GHB: medyczne zagadki rozwiazana ? moge zamykac sprawe ?
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.