Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3175 / 366 / 0
Haj po buprze jest specyficzny i na niektórych słabo działa w sensie, że nie czują w ogóle euforii a jedynie lekkie uspokojenie które łatwo przeoczyć. Nie wiem kiedy wziąłeś ale poczekaj może się rozkręci a jak nie to ja bym zjadł 4-6 mg i jeśli tego nie poczujesz to już nie wiem. Trzymaj pod językiem tak długo aż się nie rozpuszczą.

Da się iv. Kruszysz, zalewasz zimną wodą 3-4 ziarenka kwasku cytrynowego, dokładnie i długo mieszasz bez podgrzewania, filtrujesz i dajesz. nitrazepam rozpuszczasz w spirytusie i tak samo (bez kwasku). Ale jak dla mnie bez sensu dawać iv te substancje chyba że masz fetysz igły bo działanie będzie tylko niewiele lepsze w sensie szybsze wejście ale sam haj podobny. Szkoda żył.
  • 642 / 14 / 0
hehe huan bajkopisarz ,przecież ty nie lubisz w IV
  • 271 / 8 / 0
Wiem, ze to napewno juz gdzies bylo w tym watku, ale nie mam czasu wszystkiego przegrzebywac - czy wszystkie preparaty z bupra sa na biala bibule? Jaki lek najlatwiej jest wyrwac / jest najekonomiczniejszy?
  • 3175 / 366 / 0
Plastry Transtec. Są na białą, duża dawka 40mg.
  • 271 / 8 / 0
Dziekowac :-)

Jeszcze jedno niezamadre pytanie - czy Waszym zdanie bupra jest najfajniejszym opioidem na biala recepte, czy warto jest prosic o cos innego?
Ostatnio zmieniony 13 września 2010 przez bogor, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 981 / 6 / 0
DHC Continus 120 mg
  • 264 / 2 / 0
hehe fakt ale mam juz wszystko w dupie gdyby nie moja siostra to w niedziele juz by mnie bylo, wczoraj robilem rtg i jakos przypadkiem spotkalem Pania z poradni ktora jak mnie zobaczyla to po krotkiej rozmowie powiedziala, ze jak najszybciej musze dostac kroplowki kupila mi woda i zamknela w gabinecie ale jak uslyszalem, podczas jej rozmowy przez telefon slowo "detox" to sie szybko ulotnilem niestety dogonila mnie zanim dotarlem do auta. zadzwonila po lekarza ktory usilnie namawial mnie na detox na ktory sie nie zgodzilem wiec wystawil mi rozowa recke na bupre i nitrazepam (ktorego zjadlem 10 tabl. wypilem browara a i tak nic nie spalem) najlepszy byl motyw w jednej aptece gdzie nie mieli bupry wiec spytali sie co bralem wczesniej powiedzialem duragesic kierowniczka na to "Marysiu mamy jeszcze duragesic?" "tak mamy" "wie Pan co to ja moze dam Panu ten duragesic bo rozumiem, ze ma Pan silne bole" podziekowalem i wyszedlem hehe teraz troszke zaluje, ze nie wzielem fenta:P ale cala ta sytuacja mnie bardzo zdziwila oni moga tak robic? dac fenta tylko dlatego, ze mam rozowa recke? aaa w innej aptece tez mi chcieli dac cos innego bo nie mieli bupry nie wiem co bo wyszedlem. dowiedzialem sie tez ze rozowy papierek moze zrealizowac tylko kierowniczka..
co do igly qiuru fakt nie lubie igiel mam do nich blokade ale moje dni sa policzone wiec mam wszystko w dupie chce sprobowac wszystkiego.
3maj sie ziomus dzieki za wszystko i nie popelnij moich bledow.
  • 264 / 2 / 0
jeszcze jedno ile tych tabsow na i.v? dlugo te tabsy rozpuszczac? szczelic se z nitrasiem czy lepiej najpierw bez?
na pewno w tych tabsach nie ma zadnego syfu i mozna normalnie puknac, rozpusci sie to na pewno w wodzie nie musze uzywac spirytu?
po jakim czasie wcodzi bupra i.v a p.o?
kurde, a moge ten nitrazepam zrobic w salicylowym bo w koncu Co do salicyla, to poza 2% kwasu salicylowego, który jest obojętny dla reakcji i mniejszego stężenia to i to jest etanol? bo cholera nie mam forsy na rektyfikowany;/
niech ktos kompetentny poratuje wiedza:)
Ostatnio zmieniony 14 września 2010 przez deHuann, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 264 / 2 / 0
sorka, ze zawracam gitare ale puki ktos mnie nie zapewni, ze moge uzyc salicylowego wole nie ryzykowac (chodzi o rozpuszczenie nitrazolamu)zastanawia mnie tez dlaczego plastry trzeba rozpuszczac w spirycie, a tabsy w zwyklej wodzie wiecie nie duzo tej bupry zostalo i nie chce zmarnowac:P wiec narazie walne pod jezor problem w tym, ze ciezko utrzymac 20 tabl. pod jezorem przez h moze jakis lepszy sposob jedyne co mi przychodzi do glowy to je skruszyc i wsypac pod jezor.
niech sie ktos zainteresuje i odp. chociaz na czesc pytan;)
pozdro
  • 3175 / 366 / 0
Chcesz rady to masz. Nie pukaj tego bo to bez sensu, tabsy ssij pod językiem nie wszystkie na raz a po kolei, nitrazepam też zjedz. A to w ogóle to ogarnij się chłopie, pozdro.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.