Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 229 / / 0
Czy to możliwe, że piracetam zażyty w postaci proszku może wywoływać bóle głowy i wymioty ?
  • 210 / 17 / 0
Posta Mentoso1 nie brałbym do siebie, przeczytajcie co pisze na temat leków nootropowych - ciągle zniechęca do ich używania, pisze ze są toksyczne, że nie da się funkcjonować na wyższych obrotach i ze nie osiągnięcie sukcesu stosując je. Ostatnio napisal swój wywód naukowy o prl-8-53, że jest toksyczny czemu całkowicie przeczy badanie toksycznosci na szczurach i bardzo wysokie LD50. Mentos napisał nawet ze nikt nie wie czy prl-8-53 może być legalny czy coś w ten deseń... jak nie jest wpisany na listę substancji zakazanych to jak nikt nie wie? Ja nie wiem o co Ci chodzi mentos, jeśli nie podoba Ci się ta grupa substancji to trudno ale nie musisz na siłę przekonywać wszystkich do swojego zdania, do tego podajac sie za byłego pracownika firmy farmaceutycznej.... ;)
  • 1993 / 490 / 0
czeczenia89 pisze:
Czy to możliwe, że piracetam zażyty w postaci proszku może wywoływać bóle głowy i wymioty ?
Tak, jak najbardziej piracetam może wywołać takie skutki uboczne. Na mnie piracetam działa paskudnie pod względem samopoczucia fizycznego.
  • 233 / 6 / 0
Na mnie piracetam działa bajecznie podczas stosowania od początku kuracji większych dawek tak do około 3,6g na dobę, zwłaszcza na początku kuracji ale podejrzewam, że mam deficyty uwagi.Bólu głowy nie zanotowałem ale pije co 2-3 dzień około 10 jaj więc mam lecytyny, więc również i choliny pod dostatkiem, bóle głowy na cyklu piracetamem mogą wynikać z jej niedoboru.
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 3 / 0
Piracetam działa, zarówno długofalowo jak i doraźnie. Długofalowo likwiduje "brain foga", znacznie poprawia pamięć zarówno krótkotrwałą jak i długotrwałą, elokwencję, przywraca motywację do działania, jasność myślenia, pomaga wyjść z uzależnienia, słowem "przywraca do normalności", na pewno "naprawia mózg". Reguluje rytm dobowy i sen.

Efekty doraźne, zauważalne szczególnie przy pierwszych kilku zażyciach to super pamięć i skupienie (polecany do nauki przed egzaminami np.), poprawa zdolności myślowych i poznawczych, gdy mamy jakiś problem lub stajemy przed wykonaniem pewnego zadania, łatwiej "widzi się to jako całość" i łatwiej sobie ułożyć plan działania krok po kroku. Łatwiejsze wysławianie się, wyrażanie swoich myśli itp. Redukcja fobii społecznej i lęków, bo górę bierze uczucie, że musimy coś zrobić i chęć żeby już to było załatwione i mieć to za sobą, a nie lęk.

Dawki standardowe 800-800-0 lub przy wzmożonej pracy umysłowej 1600-1600-800, czasem nawet większe (do 9,6g dziennie), wtedy pojawia się ta superpamięć, wręcz fotograficzna i maksymalne skupienie (obrazowy przykład: jadąc samochodem nie mogłam skupić się na prowadzeniu gdyż tak bardzo skupiałam się na słowach piosenki która leciała w radiu, że aż musiałam wyłączyć radio). Przy większych dawkach po paru godzinach pojawia się zmęczenie i zamulenie, senność, też bardzo wyraźne sny. To pewnie dlatego, że mózg pracuje na wyższych obrotach i szybciej się męczy. Duża ilość snu/regularny sen jak najbardziej wskazane.
  • 204 / 7 / 0
Od około trzech tygodni codziennie stosuję piracetam. Dragi ograniczyłem kompletnie do minimum, ale pojutrze będę się musiał przynajmniej najebać, i tu mam pytanko, mianowicie czy w takie dni opłaca się go brać i czy ogólnie opłaca mi się go brać np. w takie weekendy, gdy zbytnio nie potrzebuję wytężać swojej mózgownicy.
  • 2 / / 0
Witam Państwa! Inaugurując moją obecność na Hyperrealu postanowiłem napisać posta w tym dziale. Otóż od około 4 lat jestem określe się, zaawansowanym użytkownikiem konopii i ich przetworów, świadomy wpływów jakie spowodowały postanowiłem wykonać odwyk, zakupiłem 160x1200mg piracetamu pod nazwą 'geratam' i suplementuje go 2x dziennie w wielkości 3x1200mg i 2x1200mg juz od czterech dni, zauważyłem subiektywnie większe rozkojarzenie niż przed zażywaniem, ogromna senność ok 2 godziny po przyjęciu ostatniej dawki, w trakcie suplementacji zmuszam się do intensywnego wysiłku umysłowego jednak w świetle tego co napisałem jest ciężko. Zero efektów opisywanych przez 93 poprzednie strony przez innych użytkowników, pytania: czy dalsza suplementacja ma sens? Czy senność może minąć? Ile czasu powinienem jeszcze dać tej substancji? Obecnie po przyjęciu drugiej dawki w ataku senności musze odespać minimum godzinę, efektów wspomagających naukę ( intensywny wysiłek umysłowy o którym pisałem) zupełnie brak, gorąco proszę społeczność hyperreala o pomoc.
  • 561 / 39 / 0
Kutandżka pisze:
...
Przeczytales tyle stron a umknelo ci ze Piracetam bez duzej dawki choliny nie dziala i zamula ? wtf
  • 50 / 1 / 0
Kilka pytań. Chcę trochę "podkręcić" pamięć i poprawić możliwościu mózgu, mam przed sobą spory wysiłek umysłowy muszę w ciągu kilku/kilkunastu tygodni przyswoić sporo materiału więc:

1. piracetam + cholina + kwasy omega 3 to będzie dobra i wystarczająca mieszanka?
2. czy cholina zniweluje zamulenie? Ogólnie często jestem senny i wspomagam się kofeiną, dlatego wolałbym uniknąć pogorszenia sytuacji
3. jak stosować? w jakich dawkach, podawane są tu różne informację, toteż wolę dopytać
  • 2 / / 0
Zalek33 pisze:
Kutandżka pisze:
...
Przeczytales tyle stron a umknelo ci ze Piracetam bez duzej dawki choliny nie dziala i zamula ? wtf
Umknęło mi napisać ze tez wrzucam 1g choliny na dzień, w zwiazku z tym nie wniosłeś odpowiedzi na moje pytanie wtf
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."