Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / 1 / 0
Sorry że powtarzam jeżeli było.
Dlaczego przy niskim libido i zaburzeniach wzwodu dostaje erekcji po wzięciu 10mg fluo?

(Dodam, ze jestem uzalezniony kilka lat od stymulantów dodających kopa dopamino-noradrelinowego i cierpie przez to na bezsenność)
  • 3955 / 147 / 0
po czym sa wieksze problemy ze snem, po sertralinie czy fluoksetynie? czy m0ze przy tych 2 lekach sa podobne problemy z zasypianiem?
niedojebanie genetyczne
  • 1599 / 47 / 0
Biorę fluoksetynę na odstawianie benzodiazepin, na początku zamiast fluoksetyny brałem doxepin i też występowała anhedonia, może po fluoksetynie na jakiś czas znikła, ale potem znowu powróciła tej fluoksetyny biorę obecnie 20 mg / doba i mam pytanie jeśli zakładając, że anhedonię wywołała fluoksetyna to po jakim czasie po odstawieniu fluoksetyny anhedonia przejdzie bo słyszałem, że fluoksetyna działa jeszcze przez jakiś czas po odstawieniu.
  • 226 / 35 / 0
Ja bralem fluo przez 6~miechow jakis rok temu i nie znikla do tej pory[ale od poczatku zmagam sie z tym problemem]. Dorzuc do tego mirtazapine/mianseryne - bardzo czesto stosuje sie taki mix by zapobiec ubokom ze strony SSRI[zarowno seksualnym jak i wlasnie anhedonii/apatii], a dodatkowo zwiekszyc efekt terapeutyczny
  • 258 / 16 / 0
Siema, jak działa na was fluoksetyna, pobudza coś do działania, chce się żyć, brałem już Ssri(paroksetyne, escitoplarm, ale zamulały czy fluo ma lepsze działanie??
  • 282 / 2 / 0
patryk29 z nerwicy COM?? fluo jak każde ssri zamula :)
  • 258 / 16 / 0
Tak to ja :), Ponoć fluo nie zamula %-D
  • 258 / 16 / 0
Ja chyba zacznę wpierdalać stymulanty w niskich dawkach, of course - leczniczo %-D
  • 226 / 35 / 0
Fluo moze aktywizowac, zalezy od ludzia. Zalezy w jakim celu chcesz go brac. Jezeli wylacznie aktywizacja, to sa o wiele lepsze pomysly - CRF, NRI czy NaSSa.
  • 282 / 2 / 0
ja wpierdalam bupropion i jest o niebo lepiej . śpię po 6/7 h wstaję o 8 rano :P nie ma zmuły , jest delikatnie lepszy humor , ogólnie to nie czuję że coś łykam ale swoje robi , łykam na czczo i zapijam mocną kawą . nie ma takiego sztucznego działania i wejścia jak SSRI , tylko po cichu robi swoje , dopiero 5 dni ale humor już lepszy , wychodzę na dwór , robię zakupy . nie siedze tylko w domu i nie śpie po 14 godzin . dla mnie sukces. i nie ma żadnych skutków ubocznych.
Dziwie ci się że jeszcze siedzisz na tych gównianych SSRI i zaniżasz dopaminę. ja teraz mam przyjem,ność z oglądania filmu , apatia znika. ze słuchania muzyki mam przyjemność . jest dobrze. chyba niedługo będzie remisja . ale dodatkowo jem klony co jakiś czas ale nie codziennie :) co 3/4 dni .
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.