Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 40 / / 0
Dzisiaj pierwszy raz skosztowałem fenibutu dawka 500 mg na pusty żołądek waga 84 kg słabe to podejrzewam,że za małą dawkę przyjąłem praktycznie nic nie czuje fenibut mam firmy Apollos Hegemony kapsułki po 500 mg w piątek spróbuję zarzucić 1 gr na pusty żołądek i zobaczę jaki efekt.
  • 572 / 47 / 0
Przyjeb z 5 gram,ja bez tolerki pierwszy raz tyle wzialem i bylo mocno.
  • 438 / 121 / 0
No bo fenibut nie działa od razu, faza osiąga peak, po ok 4 h od zażycia. Stąd właśnie bierze się niebezpieczeństwo przedawkowania, bo nie czując nic, człowiek ma ochotę na dorzutki. Inna sprawa, że to są małe dawki. Tak żeby solidnie coś poczuć na pierwszy raz, to minimum 2 g na pusty żołądek. Najlepiej poprawić mocną kawą. Fakt, fenibut nie jest zbyt mocny i w dodatku ekspresowo wytwarza się tolerancja na jego działanie. Te dość istotne wady są rekompensowane częściowo jego łatwą dostępnością. W ogólnym rozrachunku jednak przegrywa z baklofenem (tutaj dużo wolniejsza tolerka i silniejsze działanie) Temat był wiele razy wałkowany na forum, z różnych punktów widzenia i siedzenia. Baklofen z kolei ma tą wadę, że jest bardziej toksyczny, działa krócej i powoduje dużo większego "kaca". No i jest na reckę. Choć sama faza w zasadzie podobna, jednak ma "więcej ciała", jeśli można tak to określić.
  • 5774 / 1181 / 43
Mieszał ktoś fenibut z baclofenem >?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 572 / 47 / 0
Ja mieszalem,bralem tez wtedy coaxil i mialem najgorszy stan w swoim zyciu, megapotezny bol glowy przez tydzien i ataki paniki.
Cos mi sie zdrowo w systemie poprzestawialo wtedy,od tego czasu niechetnie patrze na baclo i phenibut
  • 438 / 121 / 0
Nie jest to, delikatnie mówiąc, zbyt mądre. To fundowanie sobie kosmicznej tolerki na dzień dobry, nie mówiąc już o ryzyku przedawkowania obu środków. Ciągle nie są stosowane w praktyce klinicznej specyficzne odtrutki przy zatruciu GABA(B)-ergikami (np. saklofen, 2-hydroksysaklofen); podaje się fizostygminę w celu odwrócenia blokady mięśniowej, poza tym leczenie jest objawowe.
  • 2 / / 0
Heja, dawno się nie logowałem ale pora się ponownie przeywitać, siema!:D

A teraz do rzeczy, polecacie spróbowac Fenibut, dla osoby która zażarła juz w swoim zyciu setki relanium, clonazepanow itd, bedzie wyluzowanie? : ) Nigdy nie miałem do czynienia z tym srodkiem, wiec tolerancja powinna byc na plus, warto? Szukam czegos na wyluzowanie, a nie chce wchodzić znow w benzo, ok roku nie bralem juz i nie chce ponownie sie uzaleznic, ale sporo dobrego czytalem o Fenibucie oraz o Kava Kava co sadzicie?
  • 438 / 121 / 0
Zależy, co rozumiesz przez wyluzowanie. Owszem, po wzięciu stosunkowo niewielkiej dawki fenibutu, czuć wyraźną poprawę nastroju, co można podciągnąć pod uczucie wyluzowania, ale zarazem umysł jest czysty i jest chęć żeby coś robić. Ja potrafię na przykład posprzątać dom, skosić trawnik czy ugotować obiad i robię to z wielką chęcią (a z natury jestem smrodliwym leniem). Ponadto wzrasta poziom empatii (zapewne wpływ zwiększonej sekrecji oksytocyny). Jednak wraz ze zwiększaniem dawki (a tolerka wzrasta lawinowo), coraz mniej wyraźny jest wpływ dopaminy i oksytocyny, a zaczyna przeważać działania gabaergiczne i dołącza się agonizm receptora GABA-A, stąd mowa staje się bełkotliwa i występują zaburzenia równowagi. Często dochodzi do krótkich epizodów zapadania w sen, a wręcz może się urwać film na dłużej. I wtedy przestaje być już śmiesznie. Generalnie to taki pseudo giebloalkohol w proszku, do doraźnego użytku. Czasem już po 3 dniach walenia dużych dawek, czuć objawy skręta. Według mnie nieco lepszą wersją fenibutu jest baklofen, przy którym tolerka tak nie skacze, faza jest podobna, a może i ciut lepsza. No i uwaga na dorzutki, peak działania często występuje po kilku godzinach (baklofen działa zdecydowanie szybciej). Co do KavaKava to działa łagodnie na receptory GABA-A, daje miłe uczucie zrelaksowania, ale jak dla mnie żaden szał. Niestety trzeba polować na surowiec wysokiej jakości i unikać wersji kapsułkowych.
  • 2 / / 0
Dzieki za odpowiedz, nie zostaje nic innego jak zakupić Fenibut i sam na sobie przetestować, Kave Kave na razie odpuszczę, bo parzyć herbatek na razie jeszcze mi się nie chce :) Jeszcze chodzi mi po głowie Afobazol. A co mam na myśli wyluzowanie? Po prostu pozbyć się natłoku myśli, usiąsc i wyczilować, poczuć coś podobnego jak przy alprazolamie ale nie nie uzywajac go :)
Staramy się nie używać nazw handlowych, tylko międzynarodowe. Poprawiono. Cooba83
  • 1425 / 80 / 0
Ja mam zwale nawet po fenibucie nawet po 1 dniu po np 5gramach albo 10g %-D
scalono

Po baklofenie tak samo 1 dzien i 2 dni gorszych dni.
scalono - Cooba83
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.