Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 909 / 0
@Danaon
600 mg i więcej to już dawki przeciwpsychotyczne.Wydaje mi się, ze za wiele bierzesz.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 142 / 6 / 0
Taką dawkę mam zleconą przed mojego lekarza prowadzącego. Wszystko za dobry sen.
  • 8103 / 909 / 0
^
Bardzo dużo.
W wieku lat piętnastu
  • 236 / 10 / 0
Jak to jest z tyciem na kwecie?
Używaj opcji mention (@jartexxx) żebym widział że zadałeś pytanie lub odpowiedziałes na mój post :)
  • 8103 / 909 / 0
@jartexxx
Kwesta indywidualna.Jeden utyje 20 kg a drugi będzie miał jadłowstręt.
W wieku lat piętnastu
  • 125 / 7 / 0
@up jadłowstręt jest skutkiem ubocznym kwetiapiny?
  • 1229 / 181 / 0
Ja tyłem tylko po risperydonie, zaś na amitryptylinie, teraz kwetę i trazodon biorę i jak byłem chudzielcem tak jestem dalej, dziwi mnie to, bo jem bardzo dużo, chyba na wykończeniu jestem nie tylko psychicznym ale i fizycznym.
  • 142 / 6 / 0
Ja biorę Kwetiapine razem z Olanzapiną i przytyłem 9kg w ciągu 14 tygodni. Łapie mnie ostra gastrofaza...
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2019 przez Danaon, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1229 / 181 / 0
Olanzapina to każdy mówi że tyje się po niej jak stąd do Glasgow. Kwetapina może lekko podnosi apetyt ale nie wiem czy to nie placebo w moim przypadku
  • 8103 / 909 / 0
@aleatoryczny
Właśnie doczytałem, ze zwiększenie masy ciała.
O jadłowstręcie nic nie jest napisane.
W wieku lat piętnastu
ODPOWIEDZ
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.