Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 586 / 123 / 0
Ciekawe jak to wygląda z bupropionem bo zgaduje że pewnie spore nabuzowanie noradrenaliną jest
  • 4 / 1 / 0
Dzięki za odpowiedzi. Teraz już się poprawiło i wydaje mi się że mógł to być efekt moich leków, po półtora tygodnia używania moklo i zwiększeniu dawki do pół tabletki czuje niezwykle poprawiony nastrój (podobny do paroksetyny) co też trochę mnie przeraża i nie wiem, czy mi się to podoba bo momentami czuje się jak po narkotyku, mam nadzieję, że się to ustabilizuje i nie będę śmiał się sam do siebie. Wiem, że ludzie tutaj nie są lekarzami i nie posiadają wiedzy teoretycznej ale obserwuje to forum od wielu lat i wiem, że dużo ludzi ma tu wiedzę praktyczna a zdaje mi się że osoba która brała dany lek może się bardziej wypowiedzieć na temat jego działania niz lekarz który ma tylko wiedzę teoretyczną (chyba że sam szamie te pigułki) dla przestrogi dodam że wszystkie problemy pojawiły się 6 lat temu po tym jak używałem mefedronu (odrealnienia, anhedonie, depresję i zapętlenia myślowe, obniżone funkcje poznawcze, gorsza pamięć itp) walczę z tym tak do dzisiaj pomimo że 6 lat temu całkowicie odstawiłem ta substancje. Niech będzie to przestroga dla tych którzy jeszcze nie zaczęli a mają plan ćpania syfu - jak chcecie sobie spierdolic głowę, walczyć z samym sobą i latać po psychiatrach to droga wolna, osobiście nie polecam i jakbym mógł to cofnslbym czas bo to co się dzieje od kilku lat jest nie warte tych kilku godzin bomby. Pozdrawiam
  • 586 / 123 / 0
Jak się ma moklobemid do bupropionu?
Mam recke na bupropion a jade na moklo 600mg/doba
Czy obniżenie dawek bupropionu wystarczy czy raczej ogromne skutki uboczne związane z noradrenaliną?
Bupro to keton wiec znalazlem info o metkacie z tej samej grupy że moklobemid go wzmacnia i wydłuża działanie. Czy podobnie by to wyglądało na bupropionie czy odpuścić temat?
  • 243 / 13 / 0
Moklar 300 mg. Nieco lepiej, lekka zamułka (czym to spowodowane, serotoniną)? ale przechodzi dość szybko, pod wieczór lekko nasilony niepokój.
Moklar 450mg. Gorzej niż na 300mg, większa zamułka, niepokój towarzyszył cały czas.

Nieco poprawił libido na szczescie, jak to z tym jest, lęki są przez noradrernalinę, libido jest przez dopamine i/lub noradrenalinę, a leki przeciwlękowe są w stanie znieść lęki? To żeby poprawić libido mogę brać coś na wzrost DA+NA i coś przeciwlękowego?

scalono - WRB

Nie mogę edytować posta, a chciałbym jeszcze dopytać. Jeśli np. podczas brania moklobemidu, dawki 300 mg w dwóch dawkach podzielonych (czyli 150 mg rano wraz ze śniadaniem i 150 mg wraz z drugim posiłkiem) - czuję lekkie zamulenie po wzięciu tabletki (tak od 30 minuty do 3 godziny). To czego jest to efektem, jakie wnioski można z tego wysnuć? Że serotoniny za dużo? Zamulenie jako takie spowolnienie myślenia, spowolnienie odruchów, mniejsza energiczność. Nie jest to mocne, ale odczuwalne.
  • 586 / 123 / 0
Może być że serotonina bo od dopaminy raczej motywacja wchodzi na ogół a do tego wątpię że np noradrenalina się jakoś unormowała czy coś tego typu.
Wszystkim to polecam na bardzo wiele problemów większych i mniejszych - NALT / L-Tyrozyna. Metabolizuje do LDOPY a ta do dopaminy ogólnikowo mówiąc a z tego co szukałem to na moklobemidzie działa efektywniej z czym się wiąże bezpieczne dopasowanie dawki odpowiednio mniejszej ze względu na moklo.
Po wypłacie sam testuje moklar +NALT i zobaczymy co wyjdzie.
  • 243 / 13 / 0
@techniczny testowałem z tyrozyną, bez jakichś znaczących efektów w moim przypadku.
  • 99 / 46 / 0
Ja ostatnio przeżywam renesans skuteczności moclobemidu pijąc jednocześnie duże ilości nieprzeprocesowanego, co najwyżej sfermentowanego, surowego kakao, do tego dojadając jego całe, niepokruszone ziarna. Ludzie tutaj na forum w osobnym wątku rozpisują się o kakao, ale ktoś już wspominał że kakao po procesie zwanym dutchingiem, czy też Holendrowaniem nadającym mu głęboko ciemną barwę jest mocno zubożone. Z pewnością nieprzeprocesowane kakao posiada ogromną ilość PEA, katechin które podobno mogą być naturalnymi inhibitorami maob ale wątpię aby miały dobrą bioprzyswajalność, za to zastanawia mnie czy takie kakao ma znaczącą ilość L-DOPA?
  • 4 / 2 / 0
Dla mnie moklobemid działa wspaniale. Poza początkiem brania(biorę około 3 lat) zero efektów ubocznych. Libido bez porównania lepsze niż na różnych SSRI, choć przyznam, że jeśli chodzi o sam seks to trochę rzut monetą jeśli chodzi o długość, ale i tak jestem zadowolony.
Efekt pobudzający rzeczywiście zanika po jakimś czasie, ale ja po prostu robię sobie wtedy 2 tygodnie przerwy i jest potem w porządku po wznowieniu. Wolę tak, bo lepsze dla mnie 3 miesiące pobudzenia i 2 tygodnie doła niż jak ten efekt zanika.
  • 4 / 1 / 0
Biorę aktualnie 150mg moklo i wciąż nie mogę uporać się z lękami i natarczywymi myślami. Czuje się w miarę ok (poprawiony nastrój, mniejsza anchedonia ) ale nie znika mi depresja, wciąż czuję się śmieciem z tym, że po tym leku jest mi z tym w miarę dobrze, motywacja lekko porpawiona (zacząłem chodzić na siłkę) ale wciąż jestem zamknięty w sobie i ciężko mi nawiązać kontakt z ludźmi. Leki które mi się pojawiają nie pozwalają mi na chodzenie do pracy (mam pracę z klientami i poprostu zaczynam się czegoś bać jak mam z nimi do czynienia, dostaje ataków paniki) po rozpoczęciu terapii moklo te lęki się pogorszyły a nie poprawiły i na tą chwilę oprócz lekko porpawionego nastroju nic więcej nie czuje. Dodam że po wzięciu tabletki (rano) czuje bardzo duży niepokój i przez ok. Dwie godziny czuje działanie leku (pobudza, relaksuje, czuje się lepiej) ale efekt znika po południu i zaczynam dostawać ogromnych leków i natrętnych myśli (zaczynam dużo myśleć, moje myśli krążą wokół jednego i ciągle coś do siebie w myślach gadam) myślicie, że powinienem zmienić lek ? Moklo biorę ponad dwa tygodnie.
  • 243 / 13 / 0
02 maja 2022RatujmySlonie pisze:
Dla mnie moklobemid działa wspaniale. Poza początkiem brania(biorę około 3 lat) zero efektów ubocznych. Libido bez porównania lepsze niż na różnych SSRI, choć przyznam, że jeśli chodzi o sam seks to trochę rzut monetą jeśli chodzi o długość, ale i tak jestem zadowolony.
Efekt pobudzający rzeczywiście zanika po jakimś czasie, ale ja po prostu robię sobie wtedy 2 tygodnie przerwy i jest potem w porządku po wznowieniu. Wolę tak, bo lepsze dla mnie 3 miesiące pobudzenia i 2 tygodnie doła niż jak ten efekt zanika.
To ciekawe co napisałeś, chętnie dopytam. Jaka dawke bierzesz, żę działa wspaniale? Już miałem pytać jak to jest, że bierzesz 3 lata i nie masz tolerancji na to, ale widzę, że rzeczywiście odczuwasz tolerancję i odstawiasz. Ja też po 3 miesiacach już nie odczuwałem działania, może i po 2,5 już sie zaczynało. Ja odstawiłem moklobemid (450 mg, bo 300 mg wcześniejsze nie było takie złe jak 450) i nie mogę wrócić do stanu sprzed moklobemidu, a chciałbym. Minęły już ponad 2 miesiące i powoli na 90% jestem z powrotem (jakby ktoś się zastanawiał jak długo trwa powrót po moklobemidzie do stanu pierwotnego). W te 2 tygodnie to musisz się naprawdę źle czuć, ja po odstawieniu miałem "przedłużone" działanie noradrenaliny, byłem bez sił, energii, jednocześnie nerwowy, zbyt nerwowy, zmęczony psychicznie, zmuszony spać w dzień po 40 minut, towarzyszył przede wszystkim ciężki oddech. U mnie przy 300 dziennie (150 rano i 150 po 4 godzinach) po pierwszej 150 mnie trochę zamula w pierwszych 3 godzinach i spowalnia mnie psychoruchowo i jestem jakby mniej pobudzony.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...