Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 585 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
jesli po 2 saszetach masz jedynie smugi to mozliwe ze trzeba dopracowac ekstrakcje. mi zreszta ona nigdy nie wychodzi idealnie wiec sam nie wiem ile saszet mozna max wszamac. raz jadlem 3 i bylo mocno. raz jadlem 5 i bylo tylko troszke mocniej (za to dłuuuużej)
.
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lak(i)er »
ja szamalem 2 razy po 3. No i hm.... powiedzmy to tak ze nic poza spowolnionym obrazem i smugami nic nie bylo. Co prawda dwujka znajomych po 3 widziala chyba całe zoo.

No i jeszcze jedno ciekawe spostrzerzenie, mianowicie ze im wiecej saszet tym czas dzialania sie wydluza. Pozatym zauwazylem odwodnienie organizmu.

Co do extrahowanej benzy to.. sklonny jestem powiedziec ze jest okropnie paskudna. Niewiem dlaczego ale ma wg mnie gorszy smak niz sól. Oczywiscie nie powoduje ona wymiotow tak jak sól, ale smak jest naprawde okropny. No i niewiedziec czemu to pozniej zamiast słonego to czuje lekko słodki (ale w bardzo malych ilosciach tej soli)

Co do samej extrakcji to juz wczesniej o niej pisalem. Napisze tutaj jeszcze raz :)

1. Do zamrazalnika wsadzamy kieliszek z zimna woda (po to kieliszek aby woda szybko ochlodzila sie do 0 - 1 stopnia. Im mniejsza ilosc wody tym szybciej sie ochladza).
2. przygotowujemy za ten czas (zanim sie ochlodzi woda) szklanke, lejek, saczek i saszetki
3. Lejek wkladamy do szklanki (najlepiej jakas z piwa zeby mozna bylo oprzec lejek o szklanke - tymsamym nietrzeba go trzymac) Do lejka wkladamy saczek (moim skromnym zdaniem najlepiej jest uzyc bibuly filtracyjnej i odpowiednio ja pokarbowac) Na saczek wsypujemy 1/3 - 1/2 saszetki
4. Zalewamy lodowata woda zawartosc saczka (tak aby nad proszkiem bylo jakies 0.2 - 0.5 cm wody) i czekamy az sie przesaczy - wykonujemy te czynnosc dwu krotnie (dzieki temu usuniemy 99.999% NaCl)
5. Bierzemy malutka łyzeczke i delikatnie wyciagamy z saczka benze, kladziemy najlepiej na sreberku (uwazac nalezy aby nie przedziorawic saczka)
6. tym sposobem saczymy tyle ile potrzebujemy
7. na koniec to co mamy na sreberku delikatnie rozsmarowujemy po jego powierzchni (tak aby warstwa miala grubosc 0.5 cm)
8. benze na sreberku wkladamy do piekarnika na 10 - 12 minut o teperaturze 150 stopni (oczywiscie ze mozna wysuszyc na powietrzu/sloncu ale to dluzej potrwa. A 150 stopni dlatego ze przy 157 benza zaczyna sie topic -> tymsamym zmienia swoja strukture -> zmienia dzialanie -> niedziala wogole badz slabo)

mam nadzieje ze sie komus przyda. Ja zrezygnowalem z jakichkolwiek drugow, na rzecz o wiele piekniejsza :) aczkolwiek moge sluzyc rada chemiczna na tym forum :)

pozdrawiam

PS: zapomnialem dodac ze wode w kieliszku po kazdym zalaniu uzupelniamy i wsadzamy spowrotem do zamrazalnika. Mysle ze to oczywiste, ale napisze :)

Tym sposobem extrakcja wychodzi bardzo wydajnie i nawet szybko. Przy dobrze pokarbowanym saczku jest to jakies 1h na 3 saszetki
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Anthony20 »
[quote="Lak(i)er"]

1. Do zamrazalnika wsadzamy kieliszek z zimna woda (po to kieliszek aby woda szybko ochlodzila sie do 0 - 1 stopnia. Im mniejsza ilosc wody tym szybciej sie ochladza).
2. przygotowujemy za ten czas (zanim sie ochlodzi woda) szklanke, lejek, saczek i saszetki
3. Lejek wkladamy do szklanki (najlepiej jakas z piwa zeby mozna bylo oprzec lejek o szklanke - tymsamym nietrzeba go trzymac) Do lejka wkladamy saczek (moim skromnym zdaniem najlepiej jest uzyc bibuly filtracyjnej i odpowiednio ja pokarbowac) Na saczek wsypujemy 1/3 - 1/2 saszetki
4. Zalewamy lodowata woda zawartosc saczka (tak aby nad proszkiem bylo jakies 0.2 - 0.5 cm wody) i czekamy az sie przesaczy - wykonujemy te czynnosc dwu krotnie (dzieki temu usuniemy 99.999% NaCl)
5. Bierzemy malutka łyzeczke i delikatnie wyciagamy z saczka benze, kladziemy najlepiej na sreberku (uwazac nalezy aby nie przedziorawic saczka)
6. tym sposobem saczymy tyle ile potrzebujemy
7. na koniec to co mamy na sreberku delikatnie rozsmarowujemy po jego powierzchni (tak aby warstwa miala grubosc 0.5 cm)
8. benze na sreberku wkladamy do piekarnika na 10 - 12 minut o teperaturze 150 stopni (oczywiscie ze mozna wysuszyc na powietrzu/sloncu ale to dluzej potrwa. A 150 stopni dlatego ze przy 157 benza zaczyna sie topic -> tymsamym zmienia swoja strukture -> zmienia dzialanie -> niedziala wogole badz slabo)

mam nadzieje ze sie komus przyda. Ja zrezygnowalem z jakichkolwiek drugow, na rzecz o wiele piekniejsza ]

:nuts: :nuts: :nuts: Za przeproszeniem to jest sposób na pierdolenie się z benzą :wall: Najprostsze sposoby są najlepsze,kurwa i nie jebane kieliszki tylko jakiekolwiek miarki-ma być kurwa 25ml/saszetke i nie inaczej kurwa!
Uwaga! Użytkownik Anthony20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / / 0
a tam pierdolisz. prawda jest taka ze porownujac obydwa sposoby widzi sie znaczna roznice :) moze to co opisalem wygloda strasznie ale w rzeczywistosci takie nie jest. Moze trwa i dluzej ale za to otrzymuje sie niemalże czysta benze (mówie niemalże bo niemam aparatury do analizy chemicznej)

oczywiscie wedle uznania. Jak ktos lubi wpierdalac sól to niema problemu (ja nawet do posilkow niedodaje soli bo nielubie)

Proste rozwiozania sa moze i dobre (bo nieskomplikowane i w miare dajace jakis efekt) ale nie sa doskonałe pod wzgledem jakosci - przynajmniej w tym wypadku
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Anthony20 »
[quote="Lak(i)er"]
a tam pierdolisz. prawda jest taka ze porownujac obydwa sposoby widzi sie znaczna roznice ]

Ok,ok ale skad wiesz,że według Twojego 'przepisu' jest więcej bezny w benzie? He? poza tym myslisz,że w 'docipnym domestosie' jest sól kuchenna której to mało dodajesz do potraw? :-) Naiwniak! nie pamiętam dokładnego składu TR,ale szczerze wątpie aby to była sól,po prostu jakieś pierdolone chemikalia o cholernie słonym posmaku. Ps. naucz się pisać bo w oczy razi - 'wygloda' 'rozwiozania' ke? :huh: a literki 'ą' jeszcze nie uczyli? Aha.
Uwaga! Użytkownik Anthony20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / / 0
no ok. Tak więc specjalnie na Twoje życzenie będe pisał w notatniku a potem przekopiowywał na forum :) niepytaj dlaczego akurat tak.

są inne chemikalia, owszem. Ale NaCl jest jak najbardziej. jest go tam cos ponad 8.0 g chyba. Nie jestem pewien więc niedam uciąć sobie głowy. Inne chemikalia to substancje pomocnicze, które z definicji nie mogą w żadnym wypadku wywierać własnego działania farmakologicznego ani wpływać na biodostepność leku. Co do smaku to nie przesadzajmy, ale tych pomocniczych jest tam tak mało ze smak benzydaminy znosi je.

Co do samej soli, to założyć sie moge ze jej rola polega (poza dezynfekcyjną oczywiście) na uzyskaniu odpowiedniego ciśnienia osmotycznego w r-rze który kobiety sobie przygotowują wg zamieszczonej na opakowaniu instrukcji. Niejestem pewien ale stężenie w preparacie gotowym do użycia będzie takie samo jak stężenie soli fizjologicznej (0.9%).

To są tylko przypuszczenia - bo naprawde czasu niemam aby to dokładnie sprawdzić. Lecz jak ktoś uparcie tego chce to poszukam i napisze.

A no i jeżeli będzie nie tak jak mówie to sie przyznam do błędu bo je przecież popełniamy, to ludzkie.

Pozdrawiam ;)

PS: A zawartość benzy w benzie :D moge wywnioskować na podstawie zmysłu zmaku, wzroku i kilkunasty doświadczeniach. Jak będe miał dostęp do sprzętu analitycznego to będe pewniejszy
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zbigniew »
Masz rację stary. I nie udowadniaj tego głupcom. :)
Patrzę na świat z nawyku
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
czyżby przez ostatni czas nikt nie bawił się benzydaminą ? bo bardzo rzadko ktokolwiek się tu wypowiada.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zirelh »
Tak czysto teoretycznie. Jeśli przeprowadzę ekstrakcję z 2 saszetek benzydaminy, a następnie spożyję otrzymany produkt - będę mieć jakieś efekty.Ok. Jednak jeśli moje doznania mnie przerażą (strach, halucynacje etc.), można to jakoś zniwelować? Np. zarzucić zolpidem albo hydroksyzyne lub tez coś innego o uspokajająca- nasennym działaniu? Będzie to miało wogóle sens? Czy lepiej nie robić takiego mixu?
Uwaga! Użytkownik Zirelh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2879 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Zirelh pisze:
Tak czysto teoretycznie. Jeśli przeprowadzę ekstrakcję z 2 saszetek benzydaminy, a następnie spożyję otrzymany produkt - będę mieć jakieś efekty.Ok. Jednak jeśli moje doznania mnie przerażą (strach, halucynacje etc.), można to jakoś zniwelować? Np. zarzucić zolpidem albo hydroksyzyne lub tez coś innego o uspokajająca- nasennym działaniu? Będzie to miało wogóle sens? Czy lepiej nie robić takiego mixu?
po 2 saszetach fajerwerków bym sie nie spodziewał, niektórych dwie nawet nie ruszają. Ja jestem nadwrażliwy na benzę, po 2 saszetach mam emocjonującego tripa z barwnymi halucynacjami, po 3 urywa mi się film, ale tylko jedna osoba na forum przyznała się kiedyś, że ma podobnie, wiekszosc zaczyna od 3 sasz w górę.
Zolpi ani hydro raczej Ci nie pomogą - lepiej jakieś benzo jeżeli masz dostęp. Jeżeli nie, sugerwał bym z ~300 mg dxm, trip dużo lepszy, dex trochę uspokaja, i nie ma takiego "benzowego" spida.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe