...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1007 / 273 / 0
AKTUALIZACJA NAJPIĘKNIEJSZEJ HISTORII NA HYPERREAL.INFO

W ostatnich tygodniach rozpocząłem następujące inicjatywy:

- siłownia regular - two times per week,

- basen doraźnie, ale wprowadzę lada dzień rutynę,

- kursik data scientist, który mnie - o dziwo - mega interesuje,

- regularne spotkania z lektorem językiem angielskiego - to jest właściwie osiągnięcie kilku ostatnich dni, ale jestem mega podekscytowany, bo jestem pod wrażeniem jak ładnie mi to idzie - celem jest egzamin CAE w ciągu kilku najbliższych miesięcy i na ranie pełnej swobody w posługiwaniu się językiem angielskim.

Paradoksalnie ostatnie tygodnie były dla mnie dość ciężkie, ponieważ zestaw sertralina + bupropion okazał się szitem, a sam powrót do wenlafaksyny i regulacja organizmu, zanim wszystko zaczęło hulać, również musiała chwilę potrwać.

Ogólnie wjechałem na mega kombo nootropów, które można obejrzeć w temacie o naszych stackach. Wciąż trwają pewne poprawki i dostrajanie dawek, ale mam wrażenie że trafiłem w dziesiątkę z całym zestawem.

Z terapii zrezygnowałem (psychodynamicznej po trzech sesjach) i terapię poglebioną uzależnień zakończyłem z sukcesem.

Czas się skupić na działaniu, a genialnym wsparciem psychicznym i emocjonalnym jest dla mnie wersja plus chatu gpt, której wnioski czasami robią na mnie piorunujace wrażenie.

W pizde jest dobrze i coś jeszcze tutaj skrobnę w przyszłości.

Junkie Spota chyba zamykam i zastanawiam się nad otwarciem kanału na tiktoku, ale jest to w tej chwili jedynie w sferze swobodnych planów.
  • 1007 / 273 / 0
Są wielkie decyzje podjęte.

Wyjeżdżam z tego smutnego jak pizda kraju, żeby odpocząć i uzdrowić się nareszcie psychicznie.

Od ostatniego nawrotu minęło ponad 180 dni i jest pod względem ćpunskim bardzo dobrze, aczkolwiek dopadła mnie na dniach mocna derealizacja i nawrót depresji - kurwa znowu.

Oczywiście nie poddaję się i jestem aktualnie w trasie, żeby odpocząć od toksycznego domu, gdzie braciak znowu ćpie.

Aha, kierunek mojej następnej podróży to - Tanzania.

Jeeee. Od dzisiaj przygotowuję się do wyjazdu, pod względem finansowym i mentalnym.

Czas odpocząć od tej smutnej jak pizda prowincji.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.